Dennis, En İyi ve En Kötü Hatıralarını Dile Getirdi

yazar:

kategori:

Uzun süredir McLaren’in Formula 1 takımına patronluk eden 63 yaşındaki Dennis’in en iyi anısı ise patronluğu sırasında ilk şampiyonluğu olan 1984’teki Niki Lauda’nınki.

Turun Sanomat’a konuşan Dennis: “En güzel an? Elbette Lewis ile alınan son şampiyonluk demeliyim ama bana göre Niki ile alınan ilkidir.”

Ron Dennis, en kötü anısı için ise düşünürken tereddüt etti.

Dennis: “En kötüsü, Mika’nın kazasından sonra Adelaide’de hastaneye gitmek sorunda kaldığımdaydı. Bir pilotun benim aracımda ölme ihtimali vardı”

“Şükür ki bu hiç olmadı”

Dennis, en iyi pilotları arasında Alonso’yu saymadı ve Hakkinen, Lewis Hamilton ve Ayrton Senna dedi.

Dennis: “Dürüstlüğü için Mika’yı, inatçı tutumu için Lewis’i, tutkusu için de Ayrton’u seçerim”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    C.Horner: Button kurbanlık kuzu gibiydi.
    Lost boy ,Horner neden böyle bişey söyledi acaba? sence neden?Durup dururken laf olsun diye söylemedi değil mi.Acaba ne gördü de böyle söyledi?

  2. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    yalan söylemek,saklamak,vs ne peki.

    eski bir atasözü vardır.anasına bak kızını al diye.

    ron neyse,davidson da o.

    aynı yolun yolcusu.aynı tavırlar.aynı hareketler ve YALANLAR.

  3. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    son nokta usta….

  4. Hamilton kişisel sorunları nedeniyle pilotlar şampiyonluğunu kaybettiğini belirtmiş. Bazı pilotuyla takım takım gezenler de Formula 1 takımlarının 2 araç ve 2 pilottan oluştuğundan habersiz. Hamilton'a sallayıp duruyorlar. Ne de olsa takımın diğer pilotu onların gözünde figüran YOL VERİCİ-KAZA YAPICI.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kariyerindeki 4 şampiyonluğun 3 tanesini Mclarende yaşamış olan ve dünyanın gelmiş geçmiş en iyi F1 pilotu listesinde 4.olup,Şuminin istatistiklerine en yakın pilot olan ve dennis tarafından adı bile söylenmeyen Alain Prost diyor ki:""Eskiden Senna ve Hakkinen'e yapılanlar şimdi hamiltona yapılıyor,Mclarende değişen bişey yok"" 2007 haziran

    SAYGI ?
    zaten yok.

    J.P Montoya :Montoya açıklamasında, "Kim ne derse desin, McLaren'de eşit koşullar diye bir uygulama olduğuna beni inandıramazsınız, 1 Numara var ve o da Hamilton" dedi. 20 haziran 2007 çarşamba

    saygı?

  6. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    seni knock-out ettim.beni beklemiyordun.her yazdığım şeyin doğru olduğunu biliyorsun ve artık 2007 den başa kaynağın kalmadı.

    *kişisel sorunlarımdan dolayı şampiyonluğu kaybettim.

    düşünebiliyormusunuz arkadaşlar,takım uğraşacak çalışacak,tüm sezon boyunca tek umutları sensin.diğerine sadece ingiliz ve numarası 1 olduğu için göterilen bir ilgi ve sen…

    -babamı kovdum,kulağımı deldirdim,babam ve oğlumu babamlar izlemek istiyorum,nicole ne sever.ona ne alsam.ve kaçan bir şampiyonluk daha.

    *saygı?

  7. Paris duruşma salonu (McMerc yargılanıyor)

    Ron Dennis: diaz burada yok (Dennis duruşmaya katılmasını istedi ama diaz reddetti), çünkü burada bulunmayi istemedi. Artık kimseyle konuşmuyor. Bir pilot için başkalarından oldukça uzak. Yani kendi tercihiyle burada değil.

    Saygı?

  8. Renault Mclaren ile aynı imkanlara sahip değil

  9. Tartışmaya burnumun ucuyla girsem bile çıkamayacağımı bildiğim için, (özellikle final döneminde) hiç gerek yok diyorum. Boşuna konuşmaya değmezi aynı tartışmaları açmaya değmez ve birbirimizi kırmaya değmez. Zaten düşüncelerimizi sayısız kere yazmıştık. Ron Dennis kendince en iyilerini ve en kötülerini belirlemiş haberde. Ki kolaylıkla tahmin edilecek bir en iyi en kötü listesiydi bence. McLaren'in pilot yönetimindeki görüşü de bu kendince en iyi pilot sıralamasına göre şekil almıştı.

  10. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Gel senle msn de konuşalım..Yada isteyen her kim olursa.o zaman sorunları çözelim.kimse siteden uzaklaşamsın.zaten f1 i seven insanlar toplanmış şuraya.hangi takımdan oludğu farketmez.konferans msn yapalım.3 5 10 kişi her neyse.bu sorunlar bitsin.ondan sonra aynı düşünceler yazılmasın buraya.varmısın?

  11. mclarenden değil f1 en ayrıldığına pişman değil.rally yapmak istedi ve yaptıda.üstelik 2010 da mclarenle tekrar anlaşabilirdi ama sanki anlaşmamak için masaya oturdu kimi kendi şartlarından taviz verseydi anlaşabilirlerdi.zira mclaren kimi yi istiyordu.ancak mclaren in kapıları kimi için açık olacaktır yinede.kimi de dönecekse muhtemelen bu mclaren ile olur.ve mclaren büyük bir takımdır hiç bir isimle bağdaştırılamaz dennisle bile.dennisler gelir gider ama mclaren baki kalır.

  12. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    =)) Şanslısınki kalbimden geçenleri buraya yazmıyorum.Onları sen tahmin et.Öyle benle saygısız saygısız konuşma,canımıda sıkma.Sende galiba KPSS magdurusun,burda herkese cevap vermeci olarak bir iş bulmuşsun kendine.mclaren tarikatı nasıl burda kendini,düşüncelerini savunuyor,taraftarları birbirlerini destekliyorsa,Ferraricilerde birbirlerini kollar ve destekler.

    Senin tarafsızlık anlayışın davidson,Fernando Alonso-DIAZ'dan daha iyi,Alonso kötü Ferrari kötü,Luca kötü,ron iyi biz iyiyiz biz biliriz siz bilmezsiniz anlayışına dayandığından birebir cevap vermemde gerek yok aslında.
    Hayır Santander'e o kada düşmansınızki,sanki davidson sütten çıkmış ak kaşık,Santander,ALonso şeytan! her iki yorumdan biri bu.diğeride 2007.O yüzden doyurular dedim =) görüntü kirliliğini yapan her yoruma cevap vern sizlersiniz mclaren tarikatı.neyse saygılı ol,takımını destekle..öyle edepsiz cevaplar verip canımı sıkma.sen kimsinki beni yargılıyorsun.Yorum süzgeçisi seni =)

  13. "ScuderiaFerrariMarlboroF1" kişinin yorumu üzerine;

    Şikayet ediyorum bu adamın yorumunu dünden beri, bana hakaret ediyor ama hala silinmedi. TRF1 kullanıcılarını çok güzel uzaklaştırıyorsunuz emin olun. Beğenmediysen girme gibi bir düşünceniz var herhalde.

    Bu adamların böyle gerzek yorumlar yapması yasak değil galiba. Benim bu sitede iki yorumum silindi ve hiç birinde hakaret yoktu.

    Bundan sonra bu gerzeklere Formula 1 den haber sağlıyacaksınız herhalde. Hitap etmek istediğiniz kitle bu galiba.

    Yazık ben düzenli bir TRF1 kullanıcısıydım ama artık profilimi çok nadir açarım bunda sonra.

    Şikayettlerim göz ardı ediliyorsa bu yorum ciddiye alınsın aksi halde gereği yapılacaksa hiç yazılmamış kabul edilsin saygılar.

  14. Şikayet ediyorum bu adamın yorumunu dünden beri, bana hakaret ediyor ama hala silinmedi. TRF1 kullanıcılarını çok güzel uzaklaştırıyorsunuz emin olun. Beğenmediysen girme gibi bir düşünceniz var herhalde.

    Bu adamların böyle gerzek yorumlar yapması yasak değil galiba. Benim bu sitede iki yorumum silindi ve hiç birinde hakaret yoktu.

    Bundan sonra bu gerzeklere Formula 1 den haber sağlıyacaksınız herhalde. Hitap etmek istediğiniz kitle bu galiba.

    Yazık ben düzenli bir TRF1 kullanıcısıydım ama artık profilimi çok nadir açarım bunda sonra.

    Şikayettlerim göz ardı ediliyorsa bu yorum ciddiye alınsın aksi halde gereği yapılacaksa hiç yazılmamış kabul edilsin saygılar.

  15. aslında kiminin 2007 şampiyonluğu kendisinin sonu oldu o şampiyonluktan sonra açık şekilde 2008 yılında bile hızlı olamadı kimi şampiyonluklar değil şampiyon olmak istedi hepsi bu şimdi bunu açıklamıyor ama mclaren'den ayrıldığına bin pişman.

  16. saldıran mclarencilermi yoksa sizmisiniz yorumları bir daha oku istersen adam alonsoyu en iyi 3 pilotuna almamış diye ortalık karışmış sizene ister alır ister almaz.

  17. adaletten en son bahsedecek kişilerdensin belkide bırak ferrarinin schumi-rubens yıllarını sadece bu seneye bakarsan adaletsizliği çok iyi anlarsın.

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bir pilotun Mclarenden sonra başka bir takımda yarışma hakkı yok mu.Mclarenden başka bir takıma transfer olunca vefasız mı olunur.O zaman Raikkonen de mclareni suçlayabilir,bana sağlam araç vermediler diye..
    Sana göre Ron dennis,prost ve raikkoneni ;ferrariye geçtikleri için saymadı öyle mi? Bu adamların tapusu dennisin elindeydi ve buna rağmen Ferrariye kaçtıkları için Ron kin tuttu ve adlarını bile telafuz etmiyor anlamı çıkmaz mı?.Ron böyle bir adam yani..

  19. eline sağlık onur güzel yazı olmuş.

  20. cevap:forever mclaren 2007 yılında kimi ferrariye geçmekle doğru yaptı niye;kimi 5 yıl yarıştı mclarende ama bu sürede araba hızlı olduğunda dayanıksız oldu.araba dayanıklı olduğunda hızlı olamadı.kimi elinden geleni yaptı ama göz göre göre 2003-2005 yıllarında şampiyonluğu kaçırdı hem kendi adına hemde mclaren adına.2006 da ise renault ve ferrari güçlü idi.2007 de mclarenin onlardan güçlü olacağı yada onlar kadar güçlü olacağı düşünülmüyordu.yıllardır şampiyonluğa hasret kimi şampiyon olmak için doğru olanı yaptı ve şampiyonda oldu.dennis zaten her sene söz verirdi kimi ye aracımız rekabetçi olacak diye ne oldu.yalan oldu.hikaye okudu 5 yıl boyunca
    2010 içinse ben kimi yi mclarende görmek isterdim ama olmadı.2010 ve kimi ile ilgili söylediklerindede haklılık payın var.

  21. renault'dayken kırmızı aracı yenip şampiyon olmak kırmızı araçla şampiyon olmaktan daha güzel demişti sonra ferrari'ye gidinde hayallerimin takımındayım dedi bunun gibimi…

  22. lost boy saygılar. :)))

  23. evet 2008 ve 2009 yıllarındaki geri bildirimini gördük. takım pıquet'yi desteklekdide ondan şampiyon olamadı değilmi o yıllarda yoksa nolcak alonso geri bildirimleriyle 1.5 sn yavaş aracı anında hızlandırırdı ama takıma kırıldı ve yapmadı. :))

  24. bu nasıl iş forever mclarene cevap yazıyorum.yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacak diyor.benim üstüme 2 yorum yayınlanıyor hala benimki yok.

  25. Benim için sorun olmaz.

  26. sanırım benim yorumuma cevap yazmışsın ancak anlamlı olabilmesi için cevap yazdığın kişinin yorumun altında cevap ver diye bir ibare var. yazdığın yine saçma olan tamamiyle kendi kin ve nefretini yansıtan yorumuna gelecek olursak , sponsorlar herzaman f1 takımlarına maddi ve teknolojik destekte bulunmuşlardır , eğer olaya açlık ve doyurma gözüyle bakıyorsan ozaman santanderin doyurma sırası alonso ve ferrariye geçti öylemi , şimdi de aç olan onları doyuruyor. ayrıca şunuda vurgulamamda fayda var , ben başkasının yorumuna cevap yazarken sen kim oluyorsunda hemen atlıyorsun , milletin avukatı sözcüsü senmisin , eğer yorum yazmaları gerekiyorsa kendileri cevap yazabilir değilmi , ama senin gibilerin işi gücü her haberin altına satırlarca gereksiz şey yazıp görüntü kirliliği yapmak…

  27. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    o beğenmediğin Santander,Fernando Alonso-DIAZ sayesinde senin takımının ve pilotlarının karnını doyurdu.Binlerce çalışanınız ekmek yedi oradan.
    Kimi Raikkonen'in Mclaren'de kalmasını gerektirecek bir durum yoktu.Takımlar bir din,düşünce,felsefe değildirki insanlar sıkı sıkıya bağlı kalsınlar.Mesela Newey mclarenden daha öncede ayrılmaya kalktı.Pat Fry ayrıldı.Brawn ayrıldı.Nedir bu vefasızlık anlayışı?
    Herşeye rağmen Ferrari Alonso&Raikkonen le yarışmalıydı.
    Eşitlikten bahsetmişken,Mika&DC,hamilton-heikki,hamilton-Button ilişkilerdnde hangi eşitlik vardı?

  28. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1
    Hiç değilse şurda adam gibi düşüncelerimizi de yazmaya devam edelim.

    arkadaşım senın adam gibi dusuncelerin zuhahahha puhahah muhahha gibi şeylerse hiç yazma

  29. sandro verone avatarı
    sandro verone

    ron'un avukatlığını yapmak olarak algılamayın fakat kollar havada kalıyorsa…

    avrupa gp'de alonso sushi mi yedi ?
    böyle canını çektiriyorlar ya adamın neyse…
    reklamın kötüsü olmaz ama… 🙂
    kobayaşi acaba ücret aldımı öğrenmek lazım…

  30. mclaren takım olarak f1 in vazgeçilmezlerindendir.ancak dennisde mclarende patronluk etmiş kişilerden birisidir sadece.2006 yılındaki güçsüz mclarennin 2007 de güçlü olacağını kim bilebilirdi.2006 da ferrari ve renault çok güçlüydü.kimide 5 yıldır kendisine hızlı ve dayanıklı bir araç verilmemesinden ve yukardaki sebepten mclareni 2007 için düşünmemiş bana göre doğru karar vermiştir.2010 yılında mclarenle yarışması konusunda ise bende mclarenle yarışmasını isterdim.kiminin bu kararı ise tartışılır seninde haklılıkm payın var 2010 için.

  31. asuman hanım adaletden bahsederken schumı-rubens adaletinimi acaba örnek gösteriyorsunuz , yoksa alonso-massa adaletinimi …?

  32. jet man kimiyi bende çok severim ancak ferrariye geçişi vefasızlık örneğiydi , ron kimiye 2007 için iyi bir araç yaptıklarını söylemesine rağmen kimi yarı sezonda ferrariyle anlaşmayı açıklamıştı. 2010 sezonu içinse kimi hem kendisinin döneceği tek takım olarak McLareni göstermesine rağmen ve ferrarininde pardon santanderin 1 yıllık ücretinide ödeyecek olmasına rağmen astronomik rakamlar istemesi adını telefuz etmemesinde en önemli etkenlerdir sanırım..

  33. tebrikler bu anlamlı ve yerinde yorumun için…

  34. hamiltonu saydıysa kimi yide saymalıydı niye saymadı çünkü kimi yok hamilton ise halen mclarende hamilton demeseydi olmazdı.politika yapıyor.sende adam değilmişsin ron yazıklar olsun kimi mclarene 5 yıl hizmet etti üstelik mcalareni en iyi şekilde temsil etti.ekmeksiz sin ron dennis.

  35. Bazı yorumlar var ki ; çok fazla eksik bilgi içermekle birlikte bilmeyenlerede yanlış öğretecek kadarda tehlikeli.Belgeleri fotokopicide çoğaltarak yakalattıran kişinin ALonso olmadığını bilmeyenlerin yazdıkları yorumlar insanları kızdırabiliyor.Belki bu kızmışlıkla birlikte ;F1 ile ilgili seyirciliğin dışında bişey yapmıyorken sinirlenip bir şeyler yazabiliyorlar.Santanderi,Mutua yı bıraktık Vodafone bile sizin isminizle takıma sponsor olmuşken takımdan görmüş olduğunuz hakaretlerin yanında üstüne üstelik takımın desteğini alenen almış bir pilotun kimseyi dinlemezliklerine yapmış olduğu karşı hareket, takımdan ters görmesiyle birlikte takımın şikayetiyle özel bir ceza almanıza sebep olmuşken bu durumu kimsecikler değerlendirmezler(BU sezon başındaki Hamilton ileri gittiğini açıklamıştı).Birilerinin yazmış olduğu bir kaç kelimeye darlanıp hakaret etmeye kalkışan insanlar ALonso nun kızgınlığını anlamamak isterken kendi hallerine bakmakdan uzak olabilirler.Takımın takınmış olduğu tavırdan dolayı kızmış olan ALonso nun Ron u tehdit etmiş olması bu kadar anlanır vaziyette olmasıyla birlikte anlaşılamaması komikdir.Ron yaptığı hatayı kendisi anlamıştır ki Monza da günah çıkarmayı denemiş ve podyuma çıkıp ALonso nun gönlünü almak istemiş ve sıvazladığı omzunu silken ALonso nun halini görüp bunuda acı bir gülümseme ile anlatmışdır (2007 Monza podyumunu izleyin anlarsınız).Alonso, sezon bitiminde takımdan ayrılmak istediğini ve bunun için sözleşmöenin karşılıklı olarak feshedilmesini talep etmişdir (McLaren Alonso yu kovmamışdır).BU talebi anlatırken de; desteklediğiniz başarılı bir pilotunuz varken bana ihtiyacınız kalmamışdır dolaysıyla beni serbest bırakınız ki bende kendi yolumu çizeyim demişdir.ALonso nun yapısını( başarıya odaklanmasını bilen) McLaren yönetimi bu durumu cavaplayamayıp Mercedes den yorum istemiş dir ki ALonso nun yaşadıklarından dolayı randıman alınamayacağını bilen Mercedes tarafı serbest bırakılma durumunu olumlu karşılamışdır.Diyorsunuz ki ALonso kovuldu… öyleyse neden Dennis in eli kolu havada; Ron un içinde hala bir ALonso acısı var ve bunu kendisi alenen belli edebiliyor.
    Prost gibi bir ustanın adını anmamışken ALonso nunda adını anmaması normaldir … Prost; Senna ya saygısını kaybetmeyecek kadar mücadelesine dewam etmek bir yana onun yanında olmayı zevk saymışdır (Senna dan sonra yarışmayı bırakmışdır) ama onunla mücadelesinden gocunmamış fakat Ron un tavırlarından dolayı takımı bırakmışdır.ALonso ve prost u da biliyoruz Ron uda biliyoruz.

  36. F1ilyoF1 , sadece bu konuya 14 adet yorum yazmışsın.Kısıtlamakdan bahsetmen biraz çelişki olmuyor mu?

  37. F1 öyle bir yapılanmadır ki içinde barındırdığı her insanı kirletmiş veya kirlenmesine sebeb olmuştur.Ron Dennis de yıllarca bu sektöre hizmet vermiş biri olarak payına düşeni elbette almıştır.Yalan da söylemiştir, yeri geldiğinde dürüst de olmuştur.Adam da kayırmıştır ,yeri geldiğinde adil de olmuştur.Defalarca telsizlerden takım emirleri de vermiştir,yeri geldiğinde başını ellerinin arasına alıp susmasını da bilmiştir.F1 basınına en güzel ve en çekici yorumları yaptığı gibi,Coulthard zamanında takım emirlerinin yoğunlaşması üzerine basına ''dışarıdan biri telsizimize girip takım emri veriyor'' da diyebilmiştir.Elbette bu adamın iyi anları da kötü anları da olmuştur ama kendine göre olanlara saygı duymak gerekir.Elbette en iyi anı da, en kötü anı da kendi bilir.Öyle diyorsa öyledir.İstediği pilotun ismini de söyler.Başka bir zamanda da benzer soruya raikkonen ve prost der gönül alır.Bir de ;iyiyi ve kötüyü aynı saniyeler içinde yaşadığı bir an vardı ki ona değinmeden geçemiyecem.Heikki Mclareni ile Renolu Fernandoyu geçiyor.Kameralar Dennis'i gösteriyor.Aman Allah'ım ne sevinç ne mutluluk.Birkaç saniye sonra,beklenmedik bir şey oluyor,Dennis'in kolu havada askıda kalmış yüzü asılmıştı.

  38. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Şimdi sen adamsın,mclarenciler adam biz adam değiliz öylemi.

  39. TRF1 den rica ediyorum herkese bir yorum kısıtlaması getirin. Bunun önüne ancak böyle geçilir. Sonuçta en çok girdiğim sitelerden biri. Hiç değilse şurda adam gibi düşüncelerimizi de yazmaya devam edelim.

  40. Bir yıl filan önce tartıştığımız kişiler hiç değilse adam gibi adam dı. Çoluk çocuk dolup taştı burası. Bir ahlak diye birşey olsa bari.

    İnsanlar artık hep böyle zaten her şeyi biliyorum herşeyden anlıyorum havası çoğalıyor. Aşağılama hat safhada zaten. Yazık vallah diyecek birşey yok. Sinirlenmiyorum çünkü oturduğun yerden konuşmak kolaydır herzaman.

    İnternetten konuşurken güldüğünü belli etme şeklidir bu, yada 🙂 budur.

  41. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Saygı benden usta..

  42. saygılar..

  43. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    ScuderiaFerrariMarlboroF1, arkadaşım biraz daha relax olalım.Belki de sadece o kelimeleri biliyordur.Ben burada fikrinden,zikrinden,alışkanlıklarından vazgeçeni görmedim.Sen defalarca yazsan da onlar bildiklerini okuyacaklar.
    2007 de kim neredeydi ve neye ne kadar şahit oldu.
    Birkaç haber ve dergi okuyunca konunun uzmanı kesilmişler.Bazı horozlar vardır ki,öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar.Dillerine dolanmış takımı sattı der dururlar.Alonso olmasaydı 780 sayfa ansiklopedi sümen altı olacaktı gibi batıl inançlar bundan 10 yıl sonra bile tazeliğini koruyacaktır.Onlar Alonso'nun takımlarına sözde yaptıklarını anlatmaktan vazgeçmeyecekleri gibi Alonso taraftarları da yapılan haksızlık,ayrımcılık ve sabotajları anlatmaktan vazgeçmeyecekler.Bu döngü böylece sürüp gidecek.

  44. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    adamlarda matematik te yok.ama boşver.=)

  45. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    =)) Benim saşmalıklarım,mclarencilerin en mantıklı yorumlarından bile daha mantıklıysa bırakın saçmalık olsun.Bir kere yaşayacaksın.Sonra ne olursun ne oluruz bilmem.Bırak gül.Ben hem kendi fikirlerimi söylüyorum,hem herkesin bildiklerini,hemde biraz iğneleyici yazmayı seviyorum.Şimdi…

    1-boşver gebereyim ben bıkmışım hayattan.
    2-şimdi Alonso bu belgeleri aldı almadı.ron bunu biliyordu.bana sen ne yapardın,Luca ne yapardı demeyin.Sizin için ron çok adamdır.Bana göre F1 de en adam Martin'dir.Ferrari'de görmek isterdim.neyse ron tam 3 kere yalan söyledi.Flavio yapsa anlarım.ama ron u bu kadar yüceltip sonrada neden söylesin,neden kullanmasın demek…yani sizin ron yorumlarızla tezat…
    3-yani ron'un kullanması saklaması onun iyi biri olduğunu gösteriyor.yıllarca mclaren asildir.hile hurda yapmaz dedikten sonra.
    4-hamiltonı sevmem.pilotluğu iyidir.Ama siz burda Alonso ya nefretinizden pilotluğuna bile laf eder haldesiniz.
    5-hamilton demişken,hamilton Alonso ya kafa tuttu.ama Alonso fuji ye kadar daha iyi perfromans sergiledi.Fujideki kazadan sonraki kalan 2 yarışta yeni parçalarla,motorla ilgili sıkıntıları oldu.bu sıkıntı asla 30 beygir kısıldı gibi bir şey değildir.
    6-ama hamilton bu set upları bilgileri bir güzel kullandı.bunun illegal olduğunu düşünmedi.

    ara not=şimdi buraya kadar Alonso suçlu diğerleri neden açıklasın,neden saklamasın.

    geldik 2009 a.ilk yarış.sc arkasında atak.bu sefer yine yalan,yine saklama.eğer bu ortaya çıkmasa itiraf edermiydi.yoksa üstüne yatarmıydı.Flavio&Alonso ya demediğiniz kalmadı ama bu konu olunca ama özür diledi diyip işin içinden çıkıyorsunuz.Yani özür dileyecekse ne yaparsa yapsın.gerçi şimdi sorarsınız,sen olsan söylermiydin diye.

    Gelelim takım emirlerine.Hep Ferrari'nin adı çıkmış takım emri diye.Ama Mika ve DC arasında yaşananlar unutuldu.1998 Spa unutuldu.2008 Hockenheim,2010 İstanbul,2010-SPA,suzuka es geçildi.

    hamilton,malezya gibi bir pistte sutil'i 25 tur geçemedi,lafı olmadı.motorlar mercedes dendi.bütün takım patronlarının Abu dhabi de geçiş imkansız lafına rağmen,Alonso & Petrov olay oldu.Bunu söyleyenlerden biride Martin'di.

    Gelelim parmak olayına.Benim hatırladıklarım..Schumi,Rubens,DC,Kimi,Jpm,Trulli,Vettel…….bunlar yapınca,pistte pilotlar birbirlerinin üstüne yürüyünce sorun yok.Alonso yapınca günlerce konusu oldu.Günlerce tartışıldı.

    Ama ne diyeyim.Siz 2008 de Kanada ya,2010 Valencia ya kulp bulmuş,hamiltonı haklı çıkarmış insanlarsınız.Şimdi bunların hepsi yalan hepsi iftiradır emin olun.neyse ben yazayımda.gerisi size kalmış.

  46. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    zuahahha ne gerizekalı ya harbi uyuz sana şimdi

  47. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    arkadasım sen özurlumusun malmısın ne böyle muhahah zuhahah puhahah bitek sende var adam gibi yaz yorumunu

  48. Süpersin.

  49. sandro verone avatarı
    sandro verone

    geberme arkadaşım neden geberiyorsun? yazık değilmi sana …
    alonsoyu sevmiyorlar diye bu kadar öfke kin duyuyorsunuz bu insanlara ama şu noktayı atlıyorsun sanırım…
    evet bahsettiğin yıllarda başarılar yakalamakta zorlandık ama şunu unutmamak gerekir…
    motor tasarımı konusunda ilien'le olan sıkıntılar…fabrikanın taşınması…dayanıksız mercedes motorları…
    aslında doğan bir bebeğin sancılarıydı bunlar..
    mclaren daha yeni yeni tesis haline geliyor…bu kısa tarihten bahsediyorsun fakat ferrarinin 2o sene boyunca 2000lere kadar şampiyonluk görmediğini hatırlıyormusun? eminim ki bilgin vardır bu konuda…
    şimdi alonso neden sevilmiyor evet sevildi bağrına bastı herkes ama o bağrına bıçak soktu ona inananların.peki sebep? lewis kayırılıyoruş…hayır lewis aynı araçla ona kafa tuttu ve bunu kaldıramadı şu an ferraride yaptığı gibi kontratını konuşturamadı ve takıma cephe aldı. kişilik olabilir kazanma isteği olabilir ama bu takımı satmasını gerektirmez!!!!!!!!
    ron belgeleri biliyordu..???
    peki biliyordu ama bunu neden beyan etsin??
    sen edermiydin???
    weber takıma kızınca araçç ile ilgili bilgileri anlatsa ne olurdu?? nasıl bakardık ona??? eğri oturup doğru konuşalım..
    alonso ferrariden bir (çok afedersiniz) şerefsizin belgeleri dışarı çıkarıp bunu başka bir takımla paylaştığında haberi olduğunda söylemeyip kendi setupında kullanıp sonra bir çaylak tarafından başa baş kalınca mızmızlanıp 2010 almanyayı hatırlayın (massa olayı)!!!! bu bilgileri ifşa ederim diyip takımdaki yerini yok eden ve 100 milyon dolar ceza yediren bir kişi olunca kimse ona sempati ile bakamıyor..
    evet ron orada göreceğin en adam gibi adamlardan biridir ve mclaren kazansada kaybetsede mclaren'i tutkusuyla bugünlere getirmede en önemli rolü oynamış kişidir..
    ve kimse ömrünü verdiği bu yapıyı kişisel problemleri yüzünden (söz konusu arkadaşımız alonso) zarar vermesine izin vermez…
    yerim şampiyonluğunu der yol verir…

  50. Muhahahahahaha!

  51. Yorumuna ne yazsam bilemedim, biraz hak veriyorum çünkü. Ama oda Fin şansızlığı iyi McLaren varken bile bir tek o bozuyordu.

  52. Şimdi birde tarikat olduk iyimi. Zuhahahahaha.

    Saçmalıklarını okumak, gülmek iyi oluyor genellikle.

  53. Güzel yazmışsın Lich King ama boşver artık.Dennis'in uzun F1 kariyerini burada sabaha kadar tartışsak bitmez.Eminim ki takım patronu olmasaydı ünlü bir sinema aktörü olurdu.Adam müthiş oyuncu.Oyuncu kimliği 2007 yılında oscarlık hale gelmişti.Benim favori oscar ödülüm 2007 monza podyumudur.Onca yapılandan sonra hiçbişey yokmuş gibi podyuma çıkmış ve Alonso'nun kazandığı yarışın takım kupasını almıştır.Sanki Koca Mclarende oraya çıkıp kupayı alacak adam kalmamıştı.Sözde bu adam Alonso ile konuşmuyor muhattap olmuyor ve O'na karşı yarışıyordu.

  54. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yazdıkların çok güzel.

  55. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimiye f1 tarihindeki en kötü ve çürük mclareni verdin ve kiminin ismini saymadın pes.

  56. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    çok komik bir yorum.çünkü 2009 a o kadar süre kalmamıştı.
    eğer 2009 uda içine alarak hesapladıysan o kadar süre şampiyonluk potasın içinde kalmadı.
    eğer Button'ı Brezilyada şampiyon olduğu şekilde değerlendireceksek son 30 sn de kazanmadı.Yarışın yarısında şampiyonluk garantiydi.

    Yani senin hesapladığın süre hiç olmadı.

  57. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Güzel yorumlar gelmiş yine.Alonso hastaysa doktora görünseymiş =)) görünür sen canını sıkma.
    En iyi anı 2008 dünya şampiyonluğuymuş.Hani şu Kanada da yaptığı gibi alt dudağını ağzına alıp ellerini çırpıyor ya eblek eblek öyle ypamıştır yine.
    Ama ben yinede 2007 den sonra düzeldiğini düşünmüyorum.
    Bana şimdi Luca saklarmıydı diye cevap vermeyin.

    1-ron! neden belgeleri sakladı.
    2-neden 3 kere yalan söyledi.

    *kişisel sorunlarım!!!şampiyonluğuma mal oldu.SORUNLARIM!!!!ŞAMPİYONLUĞUMA!!

    -kişisel sorunlarımı PAYLAŞMAMAM!!şampiyonluğumuZA olması gerekirdi.Hani takımın HAS adamıdır ya 😀

    Hani ronu çok baba,efendi amca görüyorsunuz,Luca yıda mafya ya..o zaman kıyaslamayın.Hep diyorsunuz,

    Alonso takımı yaktı,bilgi aldı vs.
    a-bu adam bilgileri aldıysa,alırken kötü itiraf ederkenmi iyi.
    b-hamilton bu bilgilerden yararlanmadımı.
    c-ron neden engellemedi.neden kullandı,neden sakladı.neden yalan söyledi.

    -Alonso hakkında yanılmış diyorsunuz.Belki Alonso ron konusunda yanıldı.belki onun samimiyetine aldandı.

    Eğer bir kişi ron yada hamilton hakkında iyi birşey söylerse bunu hemen kabul ediyorsunuz.

    Ama aynı kişiler Alonso yu en iyi pilot olarak görünce karşısınız.

    Çok saygıdeğer mclaren tarikatı.sizde ron gibi ironiler,masallar hikayeler içindesiniz.Artık nereye saldıracağınızı bilmiyorsunuz.2008-2010 tuturmuşsunuz.2003,2005 i unutmuşsunuz.2006 daki zafersiz yılı unutmuşsunuz.2000 yılını unutmuşsunuz.2000 spa yı hatırlarsınız ama 2001 Barcelona yı unutmuşsunuz.
    Tarikat gibi birbiriniz koruyorsunuz.yorumlara değil isimlere oy veriyosunuz.diğerleri hep kötü hep suçlu.siz hep haklı.ben buna karşı geberene kadar çalışacam ve karşı yorumlarımı yapıcam.

  58. McLaren'de iç çekişmenin son 20 yılına baktığımızda 'ADALET' e dair bişeyler görmek zordur.Ben de Ron Dennis'in adaletine ve doğruluğuna inanmayanlardanım.Herşeyden önce Mclarende 3 şampiyonluk yaşayan profesör lakaplı Alain Prost'un ismi neden geçmiyor.Hesabına gelen pilotları iyi seçmiş ve bu gerçekten çok adilceeeee öyle değil mi?:)

  59. Güzel bir yazı olmuş.

  60. sandro verone avatarı
    sandro verone

    dostum yazına bayıldım…
    açıkçası f1 tarihinin son 13 yılını çok iyi bilirim fakat öncesi hakkında hala öğreniyorum…
    senna için dediklerini okuduğumda tüylerim diken diken oldu…
    burda bilgi sahibi arkadaşlarda var sırf konuşmuş olmak için konuşmayan..
    yorumun için teşekkürler…

  61. Katılıyorum. Ama süper bir yorum.

  62. Ron Amca: "Dürüstlük, Mika; inatçılık, Lewis; tutku, Senna."

    Güzel kıstaslar, güzel değerlendirmeler. İnsan kendinde olan bir özelliği karşısındaki kişide de görünce hoşuna gider, o
    kişi size daha da yakın gelir.

    McLaren'i bildiğimiz McLaren yapan Ron Amca'dır. O'ndaki inatçılık ve tutku olmasaydı McLaren büyük ihtimalle 90'ları göremezdi. O inatçılık ve tutku sayesinde geldi zaferler, şampiyonluklar…

    Dürüstlük konusunda Mika'yı vurgulamış. Her zaman söylerim, "Mika gibi efendi adam F1 bir daha gelmez". Hani 'Adam gibi adam' tabiri vardır ya, işte F1'in gördüğü son dönem adam gibi adamlarının zirvesidir Mika. He Heikki'de efendi çocuktu, ama üstlerde yarışırken aynı kişiliği korumak zordur, Heikki'yi üstlerde pek göremedik maalesef.

    Ron Amca'nın dürüstlüğünü ben bilemem ama kendisi ile tanışıklığı 60'lara kadar uzanan ve aynı çatı altında senelerce birlikte olan Bay E bakın O'nun için ne söylemiş: "Ron'da beni her zaman etkileyen şey, zor ama adil biri olması. Onun sözüne güvenebilirsiniz. Anlaşma imzalamanıza gerek yok."

    Ron Dennis'in 'en kötü an' seçimi, ne kadar 'insan' olduğunu da ortaya koyuyor.

    Montoya'nın da bir sözünü ekleyelim: "Formula 1'i çok ciddiye alan bir insan."

  63. :)Alonso olsaydı geri bildirim faktörü ile araç o kadarda geri kalmazdı

  64. Tartışmasız Mika, Dennis'in adamı.

    Malum Mika 2 kere ölüp hayata dönen tek pilotu. hastanede başından ayrılmaması ise biz Mika&Ron hayranları için duygusal anılar.

  65. herkes değişir. Alonso'da değişti, olumlu yönde hemde. Fakat işin bu kısmını bakıpta göremeyenler oluyor 🙂 görmek istemeyenlerde oluyor…

  66. Bence en iyi hatırası 2008'de Ferrari garajında kutlanan 36 saniyelik pilotlar şampiyonluğuydu. Çünkü yılın kalan 365 gün 5 saat 59 dakika 24 saniyesinde şampiyonluğu kendisi kutlamıştı.

  67. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vettel'in nasıl tebrik edilmesi gerekir.Boynuna sarılıp öpülerek mi????Kim nasıl tebrik etmiş????
    Bak sana Alonso'dan bir cümle iyi oku:"Bizim için önemli olan dördüncülüğü korumak olduğu için erken pite girdik. O zaman doğru gibi gözüküyordu ama şimdi görüyoruz ki o sırada şampiyonluğu kaybetmişim. Yine de Vettel'i tebrik ediyorum, çok iyi yarıştı ve şampiyonluğu hakketti, ama seneye görüşeceğiz."

    Bu sitede de yayınlandı ama sen işine geldiği gibi algılamışsın.Önce tebrik etmedi diye haber çıktı sonra da yalanlandı.Daha tutarlı bişeyler bul.

  68. Yanlış hatırlamıyorsam 2 3 kere 9. virajda pist dışına çıkmıştı Kimi. Tabi herkesin faklıdır en iyi anları. Ama olsun en güzel anlar McLarenla olsun.

  69. Monte saklamazmıydı sanki, çıkıpta derdi dimi McLaren bilgileri bizde diye. Güldürme beni.

    Asıl Alonso ne zaman olgunlaşacak. Vettel i tebrik bile etmedi doğru düzgün. Lewis gitti yarış sonunda hemem tebrik etti.

  70. İlk bakış farklıdır, son bakış farklıdır. Herkes değişir.

  71. istanbul park ilk kez koşulan bir yarıştı o yarış zaferine bizzzat şahitlik eden biri olarak benim için yeri ayrıdır. okadar pilot pistin dışını ziyaret ederken kimi adeta tren raylarındaki lokomotif gibi sürüyordu…

  72. Djarum hadi 2007-2008 anladıkda 2009 ve 2010 da alonso nasıl şampiyon olmayı başaracaktı. bukadar sene sadece alonso mu at koşturacaktı diğerleride baka duracaktı öylemi. lütfen yorum yazarken hayalperest olmayalım. enazından 2009 da 2,5-3 sn yavaş araçla alonso şampiyon olmayıversin dimi 🙂

  73. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ron dennise hiç güvenmem.Bugün böyle söyler, döner yarın başka bişey söyler.Buna yalan mı denir, bunama mı denir siz karar verin.

    9 şubat 2007 Ron Dennis ile bir sohbet:

    McLaren Patronu Ron Dennis, Fernando Alonso'nun kendisine eski ünlü ve başarılı pilotlarından Alain Prost, Niki Lauda, ancak daha çok Ayrton Senna'yı hatırlattığını söyledi.

    Alonso'nun özellikle teknik yeteneklerine ve otomobilin geliştirilmesinde neleri istediğini bilme özelliğine değinen Dennis, kendisi ile çalışmaya başladıktan sonra İspanyol Pilotun, beklentilerinin çok üzerinde olduğunu kaydetti. Çifte Dünya Şampyonu Mika Hakkinen ile Kimi Raikkonen ve Juan Pablo Montoya için zamanında benzer yorumlarda bulunmadığına dikkat çeken Speed TV, Dennis'in yeni gözdesi Alonso için; "Fernando takımla mükemmel bir uyum sağladı ve herşey yerli yerine oturdu. Lewis ile birlikte son derece uyum içinde ve tecrübesinin avantajını yaşıyor. Formula 1'de yarışmaya hak kazanan pilotların becerikli ve yetenekli oldukları tartışılmaz, ancak bu pilotlarla birebir çalışmaya başlayınca bilmediğiniz başka özelliklerini görüyorsunuz. Fernando ile bir aylık beraberliğimiz bana eski şampiyonlarımı; Alain Prost, Niki Lauda ve Ayrton Senna'yı anımsattı. Özellikle de Ayrton'u, çünkü onun karizması Fernando'da da görülüyor"

  74. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    dingil alonsonun sorunlarından sananeyse kimse alonsoyu konusmazken yırtık dondan cıkar gibi alonso diye yorum yapmıycaktın

  75. suan gridtte cok az sayiida cok iyi pilot var alonso chumasher button olabilir bu pilotlar takimlarina cok şey katiyorlar

  76. Arkadaşlar gene başlamışsınız müneccimliğe… Yapmayın bakın geçen sene Alonso Ferrari'ye geçtiğinde de bazı hayalperest arkadaşlar müneccimliğe soyunmuştu, sonucunu gördük… Yine hüsrana uğramayın. Siz kahroluyorsunuz, ben burada f1 sever kardeşlerime birşeyler mi oldu diye endişeleniyorum. Lütfen, rica ediyorum yapmayın.

  77. ya boşver Alonso'nun en kötü anını falan, karıştırma.

  78. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    en kötü anı adım gibi eminim 2007 senesi olduğu gibi özellikle de 2007 çin

  79. MC laren Alonsoya karşı Hamiltonu desteklemeseydi mc laren Dört,Alonso Altıncı üst üste şampiyonluğunu kazanmış olacaktı.

  80. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    o zaman atıp tutmucaksın sanane ise

  81. Banane Alonso'nun psikolojisinden? Hastaysa doktora görünsün.

  82. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    @lost boy…
    Alonso kızgınlıkla o hareketi yaptı.Peki şimdiye kadar bir tek Alonso muydu parmak hareketi yapan??
    Bir pilotun yanlız kalması normalmi?
    ron neden belgeleri açıklamadı neden sakladı.Neden neden neden.
    Alonso olgun değildi..tecrübelerle olgunlaştı.
    ya davidson ne zaman olgunlaşacak?

    kişisel sorunlarım 2010 şampiyonluğumu engelledi.yani takımın bütün gayreti senin kişisel sorunların yüzüden gitti.

    *kişisel!!sorunlar.

  83. Silverstone ve İstanbul Park neysede Monaco 2005 harbiden güzeldi. Tek pit stopla yarışı kazandık ve Kimi nerdeyse aracı hiç zorlamadı kalkış hariç.

  84. rocco junior avatarı

    Belki öyle ama bende okuyorum pek çok şeye es geçiyorum ama söz konusu Ferrari,pilotları ya da herhangi bir çalışanı olunca hakaret etmek çok kolay oluyor.Ben başkasının yanlışını savunmuyorum ama herkes elinden gelen gayreti gösterirse bir adım atılır.Kıstasa kıstas bile dozu kaçırılmadan yapılmalı pire uğruna yorgan yakılmamalı.O yaptı sende yap hareketi meşrulaştırmıyor o halde arada 1-2 farklı sese büyük tepki koymamak lazım.Burada taraflı tarafsız çoğu insan Rona saygı duyuyor ve genelde övgü mesajları yazılıyor.Olabilir ama herkes herkese sevmese dahi haz etmese dahi saygı göstermeliBelki Monte çok konuşuyor bazen de boş konuşuyor ama bu bize ona sığır deme hakkı da vermiyor

  85. bence f1 pilotları üç çeşit:yarışma şansı elde edenler,iyi pilotlar ve yarışçılar.Dennis in de belirttiği gibi Hakkinen de senna da Hamilton da inanılmaz yarışçılardı.

    Senna nın zaferle sonuçlanan bir Monte Carlo sürüşünden sonra şuurunu yitirmiş olduğunun farkedilmesi tam olarak yarışçı olmanın ne olduğunu ifade eder bana.''Öleceksem yarışta ölemeliyim .'' sözüde başka bir boyutunu serer olayın.

    Şu anda pistlerde olan agresif yeteneğimize baktığımda kısacası son sezona bakıyorum defalarca kez gurur yaşattı.Hungaroring de vites kutusundaki sorun,Monza da yarışın ilk anlarında Massa ile temas sonucu gelen erken veda ,Singapur da Webber le yaşanan temas eleştri oklarınıda beraberinde yönlendirdi.Benim açımdan tamamıyle kabullenilmiycek hiç bir nokta yok,sonuçta o tam bir yarışçı ve yarışta öyle bir refleks göstermişse tamamıyle kabul edilebilirdir.Umarım olumsuz anılarımızı 2010 da bırakarak 2011 e zafer talepleriyle bakar iyi bir sezon bıırakırız hafızalarımıza

    Bu arada röportajı bugün okumak çok anlamlı 7 Ocak Hamilton ın doğum günü iyi ki doğmuş :)))

  86. Çin 2007 de Lewis in aracında baya bir yakıt olmasına rağmen arka lastikleri bittiği için pist dışına çıkıyordu keyfinden değil yani. Sol arka lastiğinde müthiş bir aşınma vardı yanılmıyorsam. Zaten durduramıyordu aracı. Bu yüzden de kum havuzuna saplandı, yani geç yapmadı fren.

    Kendi düşüncelerini yazmışsın yine, doğruları değil. McLaren ceza aldığı andan itibaren Alonso McLaren pilotu değildi zaten o kendi kendine yarışan biriydi. McLaren Alonso ya şampiyonluğu bırak yarış bile kazandırmazdı o saatten sonra.

    Takım emri mi vardır, yoktur ama Alonso ya bildirim veren kimse yoktur aracın bu pistteki ayarlarını anlatan biri yoktur sadece o kalmıştır yanlız başına.

    Ron Dennis in en büyük hatası Alonso yu olgun biri sanmasıydı. Bunu söylemeyi unutmuş ben ekliyim.

  87. Sana hak vermemi engelleyen tek sebep bu yorumu benim mesajımdan önce yapmalıydın. Önce objektif olalım sonra birilerinin haklarını savunalım.

  88. rocco junior avatarı

    Arkadaşlar siz bazen karşı cevap verirken çok fazla aşağılamalarda ve eleştiride hakarete varan kelimeler sarfediyorsunuz.Massagül kim ya da Piquetgül?Sosyal hayatımızda takip ettiğimiz insanlarla bunları karıştırmayalım.Haksızda olsa kalkıp Monteye sığır vs hakaretler yağdıran var.Düşünce belirtmek kin kusmak olmamalı.Ne kadar farklı görüşler,eleştiriler de olsa uslup bozuldu mu ortalık karışıyor.Benzetme yapıp alay ediceksek o zaman bende Mc Donald's mı demeliyim

  89. Alonso'nun en kötü anı da her iddasına girerim ki 2010 Abu Dhabi'ydi.

    Buna benzer bir olayı da ben anlatayım.

    Fernando Alonso 2010 sezonunda Ferrari'ye geçer. Renault yıllarından alışık olduğu takımın tek taraflı desteğine, takımın 2. pilotu olan figüran yol verici Massagül'ün de desteği eklenir ve son yarışa en yakın rakibinin 6 puan farkla önünde lider başlar.

    Kendisine 3. olmak yeterken ve yarışa da 3. olarak başlamışken muhteşem bir performansla yarışı 7. olarak bitirir ve yarıştan sonra 30 tur geçemediği Vitaly Petrov'a eanlamsız el kol haraketleri yapmaya başlar.

    Buradan 3 soru çıkıyor;

    1-Alonso kendisini şampiyon zannettiği için mi el kol salladı?

    2-Petrov'u Massa ile mi karıştırdı ve yol vermediği için kızdı?

    3-Yoksa Alonso kendisini Ferrari'de değil de Renault'ta sanıp önündeki aracı da Renault'taki zavallı figüran kaza yapıcı Piquetgül mü zannetti ve yol vermediği için kızdı?

  90. bu adamın karizması f1'de kimsede yok.

  91. Bir felaketin anatomisi……
    Eminim en kötü an brezilya da kaybedilen şampiyonluktur.

  92. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    En kötü anı her iddasına girerimki 2007 Çindi.Serhan Acar'ın sesini hiç unutamıyorum.Halbuki RTL de babasına bugün şampiyonluk günümü demişlerdi.Herşey mucizelere kalmıştı.Daha sonra ıslak pistte Raikkonen spraylerden dolayı sorun yaşarken hamilton açık ara öndeydi..
    Turlar geçiyor,geçiyordu..derken sorunlar başladı.İlk virajda iki kere dışarı çıktı.Alonso ve Raikonnen muhteşem fark kapatıyorlardı.1 turda 6 saniye 7 saniye.

    1 turda 6 saniye 7 saniye.

    Derken pit stoplar geldi.Önce hamilton'ın çakıl havuzuna kaymasını gördüm.tam iyi biraz zaman kaybedecek derken,oda ne!!araç oturdu.Bu sırada ron dennis ''ellerini önce başının arkasına koydu,ekrana boş boş baktı..bir kaç ufak tefek çinlinin koştuğunu görünce elleriyle ittirin ittirin dedi.ama orada bir kepçe yoktuki 2007 nurburgring teki gibi yapsınlar.aralarından bir tanesi bırak yardım edilecek birşey yok dercesine geri döndü.diğeri biraz uğraştı..hamilton'da ittirin diyorudu''
    hamilton bir scooter'a atladı..mclaren garajının yolunu tuttu.garajda sanki Fernando Alonso-DIAZ onların pilotu değilmiş gibi 8 puanı almaya gitmiyormuş gibi hamilton'ın sırtınız sıvalıyorlardı. BKZ. sıvaz-sıvaz. ses geri geldi.Serhan Acar ve hamilton yarış dışı kaldı diye bağırdı..
    Zaten Alonso'ya karşı yarışıyoruz.Ona karşı şunu kazandık bunu kazandık diye hesap yaparlarken bir anda şok yaşadılar.

    Ama karamsar olmaya gerek yoktu.Brezilyada 5. olmak yetecekti.Sıralamalarda Raikkonen'İ engellemiş,ama basın toplantısında özür diler gibi hareketler yapmıştı.Raikkonen cool duruyordu.Pazar görüşürüz der gibiydi.Massa süper kalktı o pazar.Raikkonen de hemen atak yaptı.İlk virajda iki hafif fren,ve hamilton yavaşlamıştı.rahattı Senna S te.Alonso yok derken…..Bir anda çıktı El matador.Önce atak sonra içeriyi kapattı.hamilton çarpıcaktıki dışarıya çıktı.Hakkinen dövünüyordu,ron dennis çok gergindi.10. lardı.Biliyorlardı geçerdi.5.olurdu.ama….Olmadı.O andan sonra hamilton'a odaklandıkları kadar Alonso nun stratejisine odaklanmadılar.Kürsüde Raikkonen şampiyonluğu kutluyordu.Massa neşeliydi.Alonso hem kazanmıştı hem kaybetmişti.İşlerin nasıl buraya geldiğini sorguluyordu belkide.
    Bu kez babası sıvazlıyordu hamilton'ı..Raikkonen'nin babası ne kadar mutluydu…Alonso ortalarda görünmedi…diyecek birşey yoktu..17 puan farktan şampiyonluk gitmişti.Bu şampiyonluğu hamilton değil,ron dennis Alonso ya kaybetmişti.Canından çok sevdiği takımının puanları silinmiş,manevi oğlu ebedi düşmanına kaybetmişti.ron düşündü..malezya ne güzeldi..Monaco..Monza…neden dedi…işte budur ron dennis'in en kötü anları.en iyi araç,gridde Alonso-Raikkonen hakkında birşey söylenmeye gerek olmasa bile 2 kez dünya şampiyonu olma sıfatıyla çıkan Alonso,Massa dan daha iyi görülen bir hamilton.Ferrari'den daha iyi bir araç..kaçan şampiyonluklar.imajın zedenlenmesi.bildiği şeyleri saklaması.bunları düşündü ron amca..ama artık çok geçti..

    17 puan farktan şampiyonluk kaybedilmişti.

  93. Dennis: "Dürüstlüğü için Mika'yı, inatçı tutumu için Lewis'i, tutkusu için de Ayrton'u seçerim"

    İşte McLaren'i sevme nedenlerimin bir kısmı.

  94. çok doğru Yusuf hocam spa 2000 unutulurmu hiç ya , açıkçası bende neyi eksik söyledim diye birkaç dakikadır düşünüyordum 😀

  95. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Ron'a saygımız sonsuz 🙂

  96. gözdesi olan 3 pilotu saymış. bunun için kimse onu suçlayamaz 🙂

  97. en kötü anı olarak 2007 takım puanlarının silinmesi ve lewisin son yarışta şampiyonluğu kaybetmesiydi…

  98. @F1ilyoF1 , 2005 istanbul park , monaco ve silverstone galibiyetleride güzeldi ayrıca lewisin ilk 9 podyumunuda unutmamak gerek , 2007 indianapolis , 2010 istanbul parkda eklenebilir sanırım bunlara …

  99. Yusuf  Hitay avatarı

    Evet kimi'yi saymaması bu işin altında başka durumlar olduğunu gösteriyor, sanırım geçen yıl o yüzden kimi yerine button tercih edildi.

    en kötü anım 2005 te kimi nin kırılan amortisörüydü, sanırım almanya gp sinin son turuydu. şampiyonluk orada el değiştirmişti zaten.
    birde 2010 monzanın ilk turu olabilir, çok büyük bir şansızlıktı. orada lewis bir 3. lük dahi alsaydı şimdi şampiyondu.

    en iyi anım 2008 spa son turlar… son 10 yılda görülen en heyecanlı mücadele, bir kimi önde bir lewis önde, f1ilyof1 in de dediği gibi aniden kapanan 6 saniye fark, o anları canlı yaşamak paha biçilemezdi. ve tabi yarış sonrası rakibine yer vermesine rağmen, takımımıza yarış anında hakemler tarafından sakıncalı bir durum yok denmesine rağmen verilen haksız 25 sn cezasıyla birlikte belkide son yıllarda kazanılan en önemli gp zaferini hiç eden hakemler kuruluna buradan saygıyla anıyorum.

    birde spa 2000 varki o zaten efsanedir. bilmeyen yoktur sanırım

  100. Alonso yu zaten saymasını beklenemez ama Kimi yi de saymamış. Burdan sezon başında Kimi ile neden anlaşılmadı, anlaşılıyor. Ferrariyle yaptığı gizli antlaşmada kırılmış baya Kimi ye herhalde. Bende kızmıştım açıkçası.

    İnatçılığı yüzünden Lewis, Spa 2008 de 6 sn lik farkı nasıl kapatıp sonra yarışı kazandığını hatırlıyorum vallah. Yarıştan sonra işte demek istediğim buydu demişti telsizden.

    Benim McLaren taraftarı ve F1 i izlediğim günden beri en kötü anım 2007 mahkeme kararı ve şampiyonluğu kaybedişimiz.

    En iyi anım, söyle bir düşünürsek seçim yapmak zor ama 2007 Monza ve Monaco da ki fark atarak elde ettiğimiz duble olsa gerek.

    Bir takım patronu ile bir taraftarın arasında ki fark işte. Herkes bir yana sen olmasan McLaren de olmazdı bana kalırsa.

  101. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Alonso da seni sevdiği takım patronları için saymamıştır.hiç sevmem bu adamı….Martindeki karizma,kriz yönetimi vs bu adamda yok..ama takımın taraftarları için,lewis hayranları için,Alonso düşmanları için büyük adamdır.Aslında Alonso yu çok sever…ama kendine göre Alonso onu kayal kırıklığına uğratmıştır.Bunu Monza'da görmek,hala o sevince ortak olduğunu göstermesi bile bunun kanıtıdır.Çü
    nkü üstü üste 3 yarışta ALonso daha hızlıyken,Fuji kazası sonrası destek hamiltona dönmüştür.durum sanıldığı gibi 30 beygir değildir.son yarışta Alonso eski motor kullanmak zorunda kalmış olabilir.herneyse..2011 başlayacak bunların hepsi tarih artık.Senna-Prost hikayesinide buna benzetebiliriz.Belki Kimi'nin ayrılması karşısındaki üzüntüsünüde.

    Bu arada Hakkinen'in olayına değinmişken,bu ayki f1 racing te,Senna nın kazasının hiç bilinmeyen yönlerini anlatmışlar.Önce omuz,sonra bayılma…sonrası malum..Sitedeki namım iyi değil biliyorum :D..Ama gugün sizi ağlatmak istedim videoyu youtube dan kaldırmışlar.Onun yerine Senna'nın son turunu izlerken arkadada;

    http://www.youtube.com/watch?v=_hVJIQTAvRw

    dinlemenizi tavsiye ederim….

  102. başaknım saygılar…
    bu adam görünsün yeter…

  103. Yusuf  Hitay avatarı

    mika ve ron'u özlemişim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir