Kolles: "HRT'de Senna Kesinlikle Olmayacak"

yazar:

kategori:

HRT Takım Patronu Colin Kolles, Cuma günü yaptığı açıklama ile Bruno Senna’nın 2011’de Narain Karthikeyan’ın takım arkadaşı olmayacağını belirtti.

Reuters’e konuşan Kolles: “Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki Bay Bruno Senna, HRT adına yarışmayacak. %100”

Kolles, 2010’da HRT adına yarışan Christian Klien ve Sakon Yamamoto’nun hâlâ adaylar arasında olduğunu söyledi ama Karthikeyan’ın vatandaşı Karun Chandhok’tan bahsetmedi.

Bununla birlikte Liuzzi’nin Force India’daki koltuğunu kaybetme ihtimali gündemde iken Kolles, HRT’nin sürpriz bir isimle anlaşabileceğini, hatta bunun şu anda bir takımla anlaşması bulunan bir pilot olabileceğini ifade etti.

Öte yandan HRT’nin 2011 için açıkladığı ilk pilotu olan Narain Karthikeyan, 2010 öncesinde de takımla görüştüğünü ve kendini kanıtlamayan bir takımla spora girmek istemediğini söyledi.

2005’te Kolles’in yönetimindeki Jordan ile F1’in ilk Hint pilotu olan 33 yaşındaki Karthikeyan, yine Kolles’in emrinde HRT adına yarışacak.

PTI’ya konuşan Karthikeyan: “HRT ile uzun zamandır görüşme halindeydim”

“Aslında 2010’da onlar adına sürüş imkânımı görüşmüştük. Ama o zamanda aradığım fırsatın bu olmadığını hissettim; takım F1’de yeniydi ve hâlâ kendini kanıtlayamamıştı.”

“2011 sezonu için HRT, kaynaklarını arttırdı ve bazı güçlü teknik ortaklıklar kurdu.”

PTI’nın haberine göre 2011’de Williams’ın vites kutularını kullanacak olan HRT bu sene, geçen sene gridin en yavaşı olarak görülen Dallara tasarımı aracın geliştirilmiş haliyle piste çıkacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir