Domenicali, Arka Kanat Kuralı Konusunda Temkinli

yazar:

kategori:

Bu sezondan itibaren pilotlar, öndeki aracı takipte geçiş imkânlarını arttırmak için arka kanatlarını ayarlayabilecekler.

Sistem, pistin önceden belirlenmiş yerlerinde rakibe 1 saniyeden daha yakın olunduğunda kullanılabilecek.

Domenicali, bu konuda şüpheli olduğunu belirtti.

Domenicali: “Bilinmeyen bir alan bu. Teknik yönetmelikte net bir şekilde belirtildi ama her yeni şeyde olduğu gibi, temkinli davranmalıyız.”

“Diğerinin arkasında giden pilot, (sistemi), pistin sadece belli noktalarında hava koridoruna girebilmek için aktif hale getirebilecek; ve eğer aradaki fark çok az ise.”

“Geçişe yardımcı olmasının yanı sıra merakım şu ki; bu sistem, mücadeleleri daha gösterişli mi yapacak yoksa daha bilinir, önceden kestirilebilir mi yapacak? Şu anda bir parça şüphe duyuyorum. Ama umarım yanılıyorumdur. Ayrıca televizyonların, ekranda insanların durumu anlamasını sağlayacak bir yol bulmalarını da umuyorum; mekanizmayı kim aktif hale getirdi, kim getirmedi diye. Aksi halde neler oluyor anlayamazsınız”

Sezon için testlerin kısıtlanması yönündeki kurallara karşı olduklarını belirten Domenicali, Ferrari’nin F1’de en çok harcayan takım olmadığını ekledi.

Ferrari: “Başkanımız, kurallara karşı eleştirilerini sıkça ifade etti; bir futbol takımının maçlar arasında antrenman yapmasını engellemek gibi olduğunu söyledi.”

“Bu kuralın maliyetleri düşürdüğünü kabul etmemle birlikte şunu insanlara hatırlatmak isterim ki Ferrari, yatırımlarından en çok feragat eden takımdı. Çünkü geçmişte, diğerlerinden farklı olarak simülatörden çok gerçek testi amaçlıyorduk. Şu anda kullanılmayan iki test pistimiz olduğunu unutmayalım”

“Ve ardından, Ferrari’nin herkesten fazla para harcadığı hikâyesine bir son vermenin zamanı geldi.”

“Şüphesiz Red Bull ve McLaren, şasilerini üretirken bizden daha fazla harcadı. Ardından motor geliyor, bizim için önemli bir maliyettir. Çünkü onu inşa etmemiz gerek. Onlar için bu sadece ödenecek bir faturadır. Çünkü hazır alıyorlar”


Yorumlar

  1. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Dostum bırak ya.Sesi duyuyormusun ?

  2. rocco junior avatarı

    Ne ağlaması adam doğruları söylüyor,elinde mali raporlar var hekresin ne harcadığını biliyor ve Ferrari de imkanlar çok fazla test yasak,2 test pistin var.Senin takımın gibi o yasak bu yasak şu illegal demedi sezon boyunca parça yasaklatmak için uğraşmadı Domenicali

  3. peki Kers kullanan takımlar ne yapacak , pilot hem kersi harekete geçirirken aynı anda arka kanat ayarını nasıl yapacak düşündürücü doğrusu…

  4. Son paragraf bir Ferrari patronuna yakışmamış bence. Resmen ağlamış.

    Koskoca Ferrari bunlara mı sığınıyor başarısızlıklar geldi mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir