Ducati Yeni Motosikletini Tanıttı

yazar:

kategori:

Takımın Teknik Sorumlusu Filippo Preziosi, Ducati’nin yeni motosiklette önemli bir gelişim planının olduğunu ve 2010 motosikletindeki meselelerin belirlendiğini söyledi.

Preziosi: “GP11 Ducati, Sepang testlerine ilk adım olarak başlayacak.”

“Motorda bir yenilik yapıldı. Amaç: Daha düz bir tok eğrisi. Aerodinamikler, Valensiya’da gördüğünüze çok benzer.”

“Sürtünme etkisini azaltmak, azami hızı arttırmak ve yakıt tüketimine yardımcı olmak için çalıştık. Karoser, azami hız konusunda (Rossi’ye göre daha geniş omuzları olan) Nicky Hayden’e göre ayarlandı. Ayrıca önde daha düşük kalkmaya yoğunlaştık.”

Ducati, geçen sene Temmuz ayında Sachsenring’de, 290 km/sa.’nın ardından ön tarafın zemine çok az temas ettiğini görmelerinin ardından GP10’un önüne kanatçıklar koymuşlardı. GP11 ise bu tasarımın gelişmişine sahip.

Motosiklet, geçen sene Hayden ve Stoner’in yüksek hızlarda düşüşlerine neden olan 48 mm. çatalların yerine daha küçük 42 mm.lik çatallara sahip olacak.

Preziosi: “Sepang’da deneyeceğimiz çok şey var. Ama ilk olarak takım, 17-18-19 Ocak tarihlerinde Jerez’e iki motosikletle, Franco Battaini ve Vito Guareschi ile gidecek. Böylece Sepang’a bir şeyleri daha iyi anlayarak gidebileceğiz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir