McLaren: "Geç Tanıtım Doğru Karar"

yazar:

kategori:

Takım, 4 Şubat’ta Berlin’de yeni aracı tanıtmadan önce Ricardo Tormo’daki Valensiya testlerine MP4-25’in geçici versiyonu üzerine 2011 parçaları konulmuş hali ile çıkacak.

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, ilk teste yeni araçla çıkmama kararının taktiksel olduğunu belirtti.

Whitmarsh: “MP4-26 takvime uygun ilerliyor ve normal test işlemlerinin ardından 4 Şubat’ta tanıtılacak.”

“Jenson Button ve Lewis Hamilton’a, Bahreyn’deki ilk yarışta mümkün olan en iyi paketi sunmamız adına zamanlamamızın optimum olduğunu hissediyoruz”

İlk testleri katılmamanın bir artısının, McLaren’in yeni kurallar çerçevesinde yarattığı potansiyel yenilikleri rakiplerine geç gösterme çabası olarak görülüyor. Bu şekilde McLaren, diğerlerinin kopyalama süresini kısıtlamak istiyor.

F-kanalı geçen sene getiren McLaren’in patronu Whitmarsh bu sene de bazı yeniliklerin olacağının işaretlerini verdi.

Whitmarsh: “2011 için yeni kurallar var ve MP4-26, sadece bunlara sadık kalmayacak; bunun yanında bu yeni kurallar tarafından sunulan fırsatlara cevap vermede birkaç yeni tasarıma da sahip olacak.”

“Bu yüzden evet, yeni elemanlar olacak. Ama düşüneceğiniz gibi şu anda daha fazla ayrıntı vermeye hazır değilim”

“Görevimiz kazanmak. Beş yarış kazanmak ve takımlarda ikinci olmak bizim için pek kazanmak olmuyor. Bu sene daha iyisini yapmaya çalışacağımız söylemeye gerek bile yok”

“Her zaman olduğu gibi tahminde bulunmak imkânsız ama rekabetçi olmak için doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Bunu söylememle birlikte rakiplerimizi de küçümsemiyorum. Onların da bizim kadar sıkı çalıştıklarından eminiz”


Yorumlar

  1. @SịאĎŖąġỌSå başka haberin altına toplumsal mesaj veriyordun , gelin aramızdaki meseleleri çözelim testler öncesi diyordun , ne oldu ? bu usluplamı bunu başaracaksın… açıkçası bu sitede gerçek ferrari taraftarlarıyla tartışmak çok daha seviyeli oluyor ve çoğunlukla sidik yarıştırmakla olmuyor , çünkü aklı başında bir f1 taraftarı neleri söyleyip neleri söylememesi gerektiğini iyi bilir , ortaya bir idda attığında aklındaki holiganist düşünceyle değilde , istatistiklerle konuşur. ama şuan senin gibiler her türlü konuşuyor , sonumuz hayrola…:)

  2. bu seneki en büyük yenilik şüphesiz lastikler ve mc laren bu lastiklerle rakiplerine oranla daha az test yapmış olacak. bu ne kadar dezavantaj olur onlar için greceğiz. ama bu konuşmalardan sonra aracı çok merak ettim. ne gibi yenilikler var acaba?

  3. Okudugum en sacma sapan yorum (yorum demeye bin sahit ister o ayri). Tebrikler!!!

  4. 01McLaren01  avatarı

    redbuldan adam alabilmek için kapılarında kamp kurmuşsunuz halada ne bulsakta laf soksak peşindesiniz yaratıcılıktan uzak,basit,ucuz laflar. bu site bir zamanlar pilotların ve takımların adı ile dalga geçen yorumları anında silerdi şimdi serbest olmuş herkese duyrulur. *******lar eskiden "bal"onso diye yerin dibine soktuğunuz adama şimdi tapıyorsunuz 😀 Allah kimseye tükürdüğünü yalatmasın.

  5. Her takımıın kendine göre bir felsefesi vardır bunu uyguamak zorun dadır yoksa başasrılı olamaz Rakiplere tiyo vermeyi hangi takım ister?Yarın bir gün tanıtımlar olsun bir çok takım 2010 un ön kandını ve arkakanadını gösterecektir ama testler değişir orası öyle bu böyledir böyle gelmiş böyle gider.

  6. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    evet 😀 ama başka şeyleri.

  7. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    biz davidsona 2007 de verdik olmadı,2010 da verdik yine olmadı.kaltı direksiyonları kırdı.2009 da ümitliydi yine olmadı.

    davidson alacağını aldı.arada yarış kazansın ( ben onu bile istemiyorum ) yeter.Umarım Ferrari muhteşem bir araç yapar ve sizde davidson gibi GIPTA ile izlersiniz =))

  8. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Çocuk hak ediyor beyler 🙂

  9. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Gelecek sene şansınız yok.
    Geçen sezon alonsoya bi şans verdik değerlendiremedi artık yapacak birşey yok 🙂

  10. Yorumlar güzel başlamış ama "Benim babam senin babanı döver" "Hadi bakalım kim daha uzağa işeyecek" e doğru devam ediyor.

  11. monte ferrari adına konuştuğu zamanlarla aynı sebepten mclarenin başkanı oluyor kendisi yani:
    dennis montezemelo
    martin domenicali

  12. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    umarım 2009 un aynısı bir aracınız olur.Ferrari ise 2010 Redbull dan da iyi bir araç yapar umarım.

  13. fotoğrafı gördüm aklıma geldi
    Birde bu konulardan dolayı kimse onu yargılayamaz zaten yargılandı.

  14. ron baba lewis cocuk avatarı
    ron baba lewis cocuk

    eee arkasında koskoca babası ron dennıs var. olur tabi.

  15. rocco junior avatarı

    Sahi sizin takımın rengi böyle devam edicekti di mi bence sizde sarı siyah yapın İstanbulspor Mclaren olsun

  16. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Bu sene kesinlikle çok iyi bir aracımız olacak.
    Hamilton ikinci şampiyonluğu alacak.

  17. egzos sistemı dıyorum bide mclaren diyorum :))))))

  18. rocco junior avatarı

    Bunlarında bir f kanalı var kendilerini iyice nimetten saydı ya ona rağmen sezona 0.8sn geride başlıyorlar.2008 den 2009a geçerken Hamilton ve McDonalds sürekli yenilikçi fikirler var araç şöyle böyle dedi gördük Allah aşkına Redbull un ön kanadını 2 sene kopyalayamadınız kim Redbull merkezinde belli

  19. Birgün ferrari de yenilikçi birşeyler bulacak. Redbull merkezinde çalışmaları devam ediyor.

  20. Yusuf  Hitay avatarı

    pardon beyler, aklıma direk şu her sene bomboş yarışların olduğu valencia gp pisti geldi. birde hindistan geliyor bu yıl, türkiye gp ye benzer bir karakteri olacağını düşünüyorum, kore gp nin son sektörü çok yüksek downforce istiyor ancak bu pistte böyle bir kısım yok gibi, umarım geçişe müsait bir pist yapabilmişlerdir sonunda

  21. rocco junior avatarı

    Bence resimde Martin halen takım patronluğuna alışıyor Ron ise buranın efendisi benim benden aldğın direktifleri uygula politakası yürütüyor.Master of Puppets kısaca
    come crawling faster
    obey your master
    your life burns faster
    obey your master

  22. McLaren yönetimine öyle herkes karışamaz. Mercedes bile karışamıyordu. En büyük ayrılık nedenide bu zaten "ortak mıyız yoksa sadece sponsor mu?"

    Emekli oldu çünkü McLaren Automotive nin başına geçmek istedi ve F1 takımını emanet edeceği çok iyi biri vardı. Yani planlanmış birşeydi.

    Öyle her yarışa gitmiyor fazla benim gördüğüm kadarıyla. Gittimi de Monte gibi yapmıyor, garajda yarışı takip ediyor. Bence en iyisini yapıyor. Martin e çok güveniyor.

    Açıkçası bunlar çok eski konular nerden geldi aklına?

  23. Yusuf  Hitay avatarı

    takımın sahibi ron, onun yöneticisi martin, dolayısıyla istediği yarışa istediği şekilde katılabilir.

    hatta çok basit bir şekilde tekrar aynı koltuğa istediği zamanda istediği şekilde oturabilir.

    ferrari düzmecesinden dolayı takımdan ayrılacak olsa 2007 yılında ayrılırdı, 2007 de mi bıraktı hayır ? ee

    ron dennis olmasa mclaren bu günleri göremezdi, şahsi olarakta formula 1 senin benim kadar seven tek takım patronu olduğunu düşünüyorum.

  24. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Bu cadde Valencia değil,Moto gp deki Valencia.

  25. Bu sezon içindeki Valencia değil, WTCC yarışlarının olduğu Valencia. Testler orda yapılıyor.

  26. Yazıyı okumadan bir yorum yapacağım!
    Yukardaki fotoğraf neyi anlatıyor?(amacım polemik yaratmak değil)
    A-Takım patronu martin
    B-Ron deniz
    C-Görüntü Martin gerçekte Ron
    D-Hayır Ron hiçbirşeye karışmıyor,tek patron martin

    Denis emekli olduysa neden her yarışa gidiyor
    Neden emekli oldu?
    A-Ferrari skandalında baş kahraman olduğu için hisedarlar onu istemedi
    B-Skandaldan dolayı mc larenin başında her göründüğünde o kara leke akkıllara gelecekti
    C-Baktı montazamello ve redbullun patronu ve wiliams takımı uzaktan yönetiyorlar,kendisi ise hala direktörlük yapıyor,en iyisi gerçek patronluk mertebesine terfi edip direktörlük işini martine devretmek.

  27. Yusuf  Hitay avatarı

    valencia mı ? takvimdeki en kötü 3 pistten 2. si bence. Geçiş imkanı monaco da olduğu kadar zayıf. tarih desen o da yok, neyleyeyim öyle pisti.

    ancak şu varki, artık takvimin yarısından fazlası yüksek downforce içeren pistlerde oluştuğu için bu test fayda sağlayabilirdi.

  28. Takımların Valencia testine çıkmamaları aslında pistin yapısından da kaynaklanıyor bence. Çünkü Valencia pisti bir F1 aracının gelişimine bir fayda sağlayan türden bir pist değil. Aero gelişimi açısından fazla bir getirisi yok bence.

    Ama sıradan bir pist olmasına rağmen yine de güzel bir pist.

  29. MP4-25 in sorunu gelişime cevap vermemesiydi. MP4-26 nın özellikle süspansiyon sisteminde değişiklik yapmak gerekir düşüncesindeyim. Aracın boyu fazla olmasada kısalıcaktır.

    Yüksek yerebasma gerektiren pistlerde ki hızlı yön değiştirme sorunu, çözülmesi gereken en büyük problem bence.

    Bu geç pistte çıkma modası hiç hoşuma gitmiyor açıkçası. Ama faydalı bir teknik.

  30. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Bu sene Ferrari ve mclaren arasında bir mücadele olacak gibi.Redbull'un nasıl bir araç yapacağıda önemli.Umarım Renault ve Mercedes te buna dahil olur.

  31. Vurgu yapılacak noktalar o kadar azaldıki Takımlar utanmasalar testlere dahi çıkarmayacaklar araçlarını kimseler görmesin diye.:)
    Red Bull un geçen sene nasıl özenilen bir takım olduğunu gördük keza mclaren in f kanalı da cabası.Ne kadar geç sürerseler aracı pistlere o kadar zaman kazanacaklar.Bi ara F1 racingte okumuştum.Takımlar diğer araçları gözlemlesin diye özel ajan fotoğrafçılar tutuyormuş.Binlerce fotoğraf çektirip değerlendiriyorlarmış 🙂

  32. aslında araç planlandığı şekilde ilerliyorsa ne Mclaren ne Ferrari ne Red Bull ne Force İndia ne de bir başka takım adına bir problem yok sonuçta yeni versiyonlarla ilk testlere katılacak takımlar da Bahreyn e kadar sayısız güncelleme yapacaklar yeni parçalar ekliyecekler iki tutumunda avantajları kendi içindedir

    Whitmars:'' İlk testleri katılmamanın bir artısının, McLaren'in yeni kurallar çerçevesinde yarattığı potansiyel yenilikleri rakiplerine geç gösterme çabası olarak görülüyor. Bu şekilde McLaren, diğerlerinin kopyalama süresini kısıtlamak istiyor.''
    bunun yanında Red Bull mekanikerlerinin RB6 yı garajda çevrelemesi felanda örnek alınmalı etkili bir çözümdü =)))

    avantaj sağlamak amaçlı kuralların yorumlanmasıyla geliştirilen sistemler illegal olursa şikayetler değerlendirmeye alınarak araç gerekli testlerden geçerilir ve gerekli kısıtlamalar da getirilir
    bu arada Bahreyn GP sine son 59 günümüz kalmış=))

  33. mclaren ilginc ve etkili sistemler üretiyor fakat. gecen sene f kanal için sezon basında testlerde cok uğrastılar tabiki bu sene neler yapacaklar göreceğiz. herkez mclarenden yeni bi agresif tasarım beklıyor yada ilginç bi sistem.ama ben asıl süprizi ferrarinin yapacağını düşünüyorum pat fry cok güvenıyoruz. bakalım neler olcak.

  34. İngilizlerin masa başı tezgahları yani kendilerine göre taktiksel kararlar ,tarih boyunca hiç bitmedi hiç bitmeyecek.
    Geçen sezon f kanalın Ferrarinin başına nasıl dert olduğunu bilmeyen var mı? .mp4 26 bu yıl da kurallara sadık kalmayacakmış bekleyip göreceğiz.

  35. Yusuf  Hitay avatarı

    junior lara özel bir forum açılsa ne hoş olur

  36. Yusuf  Hitay avatarı

    "İlk testleri katılmamanın bir artısının, McLaren'in yeni kurallar çerçevesinde yarattığı potansiyel yenilikleri rakiplerine geç gösterme çabası olarak görülüyor. Bu şekilde McLaren, diğerlerinin kopyalama süresini kısıtlamak istiyor"

    bu sebeple olduğunu tespit etmek çotka zor değil, geçen yıl redbullda aynısını yapmıştı, hakikatende tüm sezon rakiplerini uğraştıracak yenilikler içeriyordu.

    umarım mp4-26 da böyle bir araç olur, araçlar ilgili tek dileğim geleneksel mclaren araçları gibi kısa dingil mesafesi olması.

  37. rocco junior avatarı

    Whitmarsh: "2011 için yeni kurallar var ve MP4-26, sadece bunlara sadık kalmayacak; bunun yanında bu yeni kurallar tarafından sunulan fırsatlara cevap vermede birkaç yeni tasarıma da sahip olacak."

    "Bu yüzden evet, yeni elemanlar olacak. Ama düşüneceğiniz gibi şu anda daha fazla ayrıntı vermeye hazır değilim"
    Burdan da anlaşılıyor ki bu senede kurallara uygun araçlara sıkça itiraz edeceğiz,kendi sistemlerimizi dayatıp arkasında duracağız ve diğer takımlar bunun külfeti altına girecek.Bizim yaptığımız sistemler yenilikçi rakiplerinki ise hilelidir.
    Anlıyorum Mclaren bir başka havaya sahip pardon Mcdonalds

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir