Whitmarsh: "FOTA Hâlâ Bir Bütün ve Güçlü"

yazar:

kategori:

HRT’nin artık birliklerinde yer almadığını söyleyen FOTA Başkanı Martin Whitmarsh, yeni Kaynak Kısıtlama Anlaşması (RRA) konusunda ciddi bir sorun olmadığını dile getirdi.

HRT, FOTA’nın büyük takımlara yardım ettiğini öne sürerek birlikten ayrıldığını açıklamıştı. Öte yandan FOTA, kendi açıklamasında HRT’nin, yıllık ücreti ödemediği gerekçesi ile birlikten uzaklaştırıldığını belirtmişti.

HRT konusunda Whitmarsh, durumun gayet açık olduğunu söyledi.

Whitmarsh: “HRT, üyelik ücreti konusunda yükümlülüğünü yerine getirememiştir. Bu kadar basit.”

“Basın, HRT personelinin, FOTA’nın küçük takımlara karşı iyi olmadığını söylediği haberleri okudum. Okuyucularınızın daha bu hafta, bir başka küçük takımın sahibi Tony Fernandes’in, FOTA üyeliğinin değeri ve önemini belirten açıklamalarına dikkat etmesini istiyorum”

Team Lotus sahibi Fernandes, HRT’nin açıklamasından sonra tamamen FOTA’nın arkasında olduklarını söylemişti.

Gelecek konusunda ise Whitmarsh, FOTA’nın sağlam bir organizasyon olarak yoluna devam edeceğini, mevcut anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulabileceğini belirtti.

Whitmarsh: “Gelecek için FOTA’nın, sporun güvenli, çevreye duyarlı, ticari açıdan çekici, taraftara duyarlı olması kalmasını sağlamak için önemli bir role sahip olduğunu ve olacağını düşünüyorum”

“Dahasında aynı arzuları paylaşan FOM ve FIA ile çalışarak bu amaçları başaracağımıza çok inanıyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir