Virgin Marussia, Büyük Bir Atılım Bekliyor

yazar:

kategori:

Virgin, Perşembe günü, SCS ile yaptıkları anlaşma ile Bilgisayar Destekli Akışkanlar Dinamiği (CFD) sistemini 2011 için iki katı kapasiteye çıkardığını açıkladı.

Teknik Sorumlu Nick Wirth, ilk sezonda kazandıkları tecrübe ve ilave bilgisayar gücünün bu sene karşılığını vereceğine inanıyor.

Wirth: “Üstüne koyarak kazanımların geleceğini görüyoruz. Artan üretkenlik ve işlem hamci inanılmaz. Yani araç, 2010 aracına kıyasla çok büyük bir adım olacak.”

“Bu yeni şeyleri araçta kullanma konusunda heyecanlıyız. Her şeyi bir araya getirme adına geçen seneden dersler çıkarmaya çalıştık”

“Çok ilginç bir sezon olacağını düşünüyorum. Yeni lastiklerimiz, yeni kurallarımız ve hareketli arka kanatlarımız olacak. (Bu kanadın) yarışlarda nasıl çalışacağını kimse bilmiyor. Ama motorların kullanımına muazzam etki edecek”

“Bu sene farklı olan çok şey var ve yapabileceklerimizi göstermek için ileri yönde bir adım atmak istiyoruz”

Wirth ayrıca Virgin adına yarışacak olan Jerome D’Ambrosio’dan umutlu olduğunu söyledi.

Wirth: “Bütün takımlar arasında, ve ‘eski’ yeni takımlar gelirken, (Jerome) iyi birini seçti.”

“Oxford’a taşındı. Böylece istediği sıklıkta simülatörü kullanabilir. Bu da demek oluyor ki turlar atıp pistleri öğrenebilir. Ona iyi bir platform vereceğiz. Yeni araç için de heyecanlıyız”

“Neler yapabileceğini göstermek için ideal bir fırsata sahip. Kendisinin ve takımının gurur duymasını sağlayacak.”

D’Ambrosio yeni sezona başlamak için sabırsızlanıyor ve Glock’tan çok şey öğrenmeyi amaçlıyor.

D’Ambrosio: “Timo’dan çok şey öğrenebilirim. Çok açık bir adam. Bu benim için çok önemli. Çünkü iyi anlaşıyoruz. Sıralamalarda önlerde yer aldı, podyuma çıktı. Bu yüzden çalışmalı ve elimden geldiğince çabuk bir şekilde iyi bir seviyeye ulaşmalıyım”


Yorumlar

  1. Ben de bir atılım bekliyorum. Bakalım sadece CFD kullanarak F1 arabası tasarlama projesi ne kadar başarılı olacak, Timo Glock tecrübesini ne kadar konuşturacak ve Jerome ne kadar hızlı olacak… HRT'yi kesinlikle geçmeleri lazım, ki kolay olacağına inanıyorum (çünkü Dallara'nın şasisini geliştirmekten başka yenilikleri yoktu). Torro Rosso ve yenilerin en iyisi Lotus'a ne kadar yaklaşabilirlerse o kadar iyi takım için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir