Alonso, Kimi'yi Kutluyor

yazar:

kategori:

McLaren pilotu Fernando Alonso, İnterlagos’ta şampiyonluğu kazanan rakibi Kimi Raikkonen’i kutladı.

2 dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso, Brezilya’daki yarışa takım arkadaşı Lewis Hamilton’un 4 puan gerisinde ve Kimi Raikkonen’in 3 puan önünde girdi.

Ama İspanyol pilotun yarışı 3. olarak bitirmesi, kendisine şampiyonluğu getirmedi

Alonso: "Herşeyden önce tebrikler Kimi. Son yarışta en çok puanı alanın şampiyonluğu hakettiğini bir çok defa söyledim. Bu yüzden bu durumda Kimi harika bir şampiyona ortaya koydu. Herkes için inişli çikışlıydı, sonunda tebrikler ona."

McLaren’de yaşadığı sıkıntılı sezona rağmen Alonso, bu seneden iyi hatılarının olduğunu söyledi ve aracını övdü.

Alonso: "Sonunda, diğer işlerde inişli çıkışı olursunuz, daha iyi ve kötü anlarınız olur diye düşünüyorum. Bu sne takımla zorluklar yaşadım. Bu sır değil. Ama yapabildiğimiz kadar sıkı çalıştık ve şampiyonluk için mücadelede son yarışa geldik."

"Üçüncü bitirdik, günya şampiyonasında 1 puan geride. Harika, muhteşem bir aracımız vardı. Bu yüzden zor bir sezon olmasına rağmen bu sezondan harika hatıralar kalacak. Bu yüzden kendimi rahat hissediyorum"

Alonso, Ferrari’nin yarışta egemen olacağını tahmin ettiği söyledi. Bu yüzden ilk virajda 1-2 olarak gittiğinde şampiyonluk umtlarını ayakta tutmak için onlardan birinin sorun yaşamasını beklemenin tek umudu olduğunu ifade etti.

Alonso: "Çok zor olacağını biliyordum. Lewis’ten 5 puan almam gerektiğini biliyordum. Çünkü Lewis’te problem olmaması ile Ferrari’nin 1-2 yapabilceğini biliyordum ve bu benim için yeterli değildi."

"Başlangıçta 3. olabildim. Sonrasında Ferari’leri takip edemedim. İlk 2 veya 3 turda onlarda tempomu tutturuyordum. Temponun sadece bu olmasını umuyordum"

"Açıkçası ilk bir kaç turda lastikleri koruyorduk ama onlar zorladıklarında tempoyu koruyamadım. Çin gibiydi. 3.lüğü koruyordum ve Ferrari’lerden birinin sorun yaşamasını umuyordum. Ama yapabileceğim bir şey yoktu"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir