Massa Sezona Şampiyonluk Parolası İle Başlayacak

yazar:

kategori:

Geçen sene sorunlar yaşayan ve takım arkadaşı Alonso’ya destek görevini üstlenen Massa, 2011 için iyimser.

Massa: “Bu sezon için hedefim basit: Yarışlar kazanmak ve şampiyonluk için mücadele etmek. Geçen sene işlerin pek yolunda gitmediğini biliyorum. Ama bu artık geçmişte kaldı. Zirve için mücadeleye geri dönebileceğime inanıyorum. Aklımda başka bir şey yok”

Massa ayrıca 2010’daki asıl sorununun lastikler olduğunu söyledi ve kendine olan inancını hiç kaybetmediğini ifade etti.

“Lastiklerle kendimi hiç rahat hissetmedim, özellikle de ön lastiklerle. Sürüş stilimi, 2009’dakilere göre çok farklı olan o lastiklere adapte edemedim. Bu, çok etkili oldu, özellikle de sıralama ve en sert lastikler kullanılırken”

“Ama motivasyonumda hiç bir zaman sorun olmadı, Hockenheim’deki zor hafta sonundan sonra bile. Fernando benden hızlıydı ama potansiyelimi ve takımın bana inandığını biliyordum”

“Geçmişte Michael (Schumacher), Kimi (Raikkonen) gibi çok güçlü takım arkadaşlarım oldu. Ama araçta kendimi 2010’daki kadar rahatsız hissetmemiştim. Eleştiriler? Beni incitmedi. Benim için sorun olan, istediğim sonuçları alamamaktı.”

Yine başarılı olamama baskısı konusunda Massa: “Kariyerim boyunca her zaman baskıyı hissettim. Aslında kendime ilk baskı uygulayan benim. Dışarıdan gelen baskıyı fark ediyorsunuz ama bu çok daha az önemlidir. Asıl önemlisi, pistte, aracın içinde gösterdikleriniz, takımın sizde nasıl bir his uyandırdığıdır. Ferrari’nin bana olan inancını ve saygısını hissediyorum”

“Onların benim hakkımda iyi konuşlarını okumayı seviyorum. Bunu reddetmiyorum ama bunun herkes için aynı olduğunu düşünüyorum. Asıl önemli olan, eğer karakterime uygun bir araç olursa, şampiyonluk için mücadele edebileceğimi bilmem.”

“Montezemolo, geçen sene belli yarışlarda kardeşimin aracı kullandığını söyledi. Ama önceki sene de kardeşler hakkında konuşmuştu; o zaman Kimi’ninkiydi.”

“Geçen sene işlerin yolunda gitmediğini biliyorum. Ama şimdi geleceğe bakmalı ve bu sene iyi şeyler yapmalıyız”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir