Bahreyn'de 2. Antrenmanlar – Massa Yine Lider

yazar:

kategori:

Bahreyn Grand Prix’i öncesi gerçekleştirilen cuma antremanları tamamlandı. Sabah ilk iki sırayı alan Ferrari pilotlarını öğleden sonra da geçebilen olmadı. Sezon öncesi Bahreyn’de test yapan Ferrari Grand Prix haftasonuna güçlü bir başlangıç yaptı.

Malezya Grand Prix’inde yaptığı hata sonucu otoriterler tarafından eleştirilen Massa çabuk toparlanmış gibi görünüyor. Sabahki ilk antreman seansında 1:32.233’lük derecesiyle ilk sırayı elde eden Brezilyalı pilot öğleden sonraki ikinci antreman seansında da üstün performansını sürdürdü. Ferrari pilotu seansın bitmesine 30 saniye kala adeta uçtu. Her üç sektörde de en iyi zamanı elde eden Massa 1:32’nin altına inen tek isim oldu.

Massa 1:31.420’lik edrecesiyle takım arkadaşı Raikkonen’den yaklaşık 1 saniye daha iyi bir derece elde etti. Fin pilot 1:32.327 ile günün en hızlı ikinci ismi olmayı başardı. Ferrari pilotlarını sırasıyla McLaren’den Kovalainen ve Hamilton takip etti. Heikki Kovalainen 1:32.752’lik derecesiyle lider Massa’nın 1.332 saniye gerisinde kaldı.

Lewis Hamilton günü bariyerlerde noktaladı. Britanyalı pilot aracının kontrolünü kaybetti ve 7. virajın çıkışında spin atarak pist dışına çıktı. Bariyerlere çarpan Hamilton aracın sağ tarafına ciddi şekilde hasar verdi. Britanyalı pilot kaza sonucunda yara almadı.

Seansın erken dakikakalarında liderlik Raikkonen ve Hamilton arasında birçok kez el değiştirdi. Daha sonra piste çıkan Massa kontrolü ele aldı ve Hamilton’ın derecesinden 0.127 saniye daha iyi bir süreyle 1:32.722’lik derece elde etti.

Antreman seansın son dakikalarında Raikkonen liderliği Massa’dan alsa da Brezilyalı pilot kendi derecesini 1:32.393’e çekmeyi başardı. Ardından sahneye Raikkonen çıktı ve takım arkadaşından 0.066 saniye daha iyi bir derece elde etti.

Cuma günü son sözü Brezilyalı pilot Massa söyledi. Raikkonen derecesine adeta uçarcasına cevap veren Ferrari pilotu 0.907 saniye farkla 1:31.420’lik derecesiyle cuma gününün en iyi derecesini elde etti.

Heikki Kovalainen öndeki ikili kadar mücadeleci görünmedi. Fin pilot seansın sonlarına doğru derecesini geliştirse de ancak üçüncü sırada kendisine yer bulabildi. Kovalainen’ni 0.095 saniye arkadan takım arkadaşı Lewis Hamilton takip etti.

BMW’den Robet Kubica seansı beşinci sırala tamamlamayı başardı. Liderden 1.4 saniye yavaş kalmasına rağmen Kubica, ikinci Raikkonen’in 0.5 saniye gerisinde kaldı.

Williams sabahki güçlü performansını devam ettirdi Nico Rosberg ve Kazuki Nakajima günü altıncı ve sekizinci sırada tamamladılar. Red Bull pilotu David Coulthard Williams pilotlarının arasında yedinci sırada kendisine yer buldu.

Sebastian Burdais, Toro Rosso adına dokuzuncu sırayı elde etti. Burdais’i Renault’un çaylak pilotu Nelson Piquet takip etti.

Bahreyn GP Dereceler

Bahreyn GP Fotoğraflar

Bahreyn GP Videolar

cham.jpg
cham2.jpg
 cham3.jpg
cham4.jpg

Yorumlar

  1. Mc Laren adlı arkadasım Ferrari kazandı diye havaya girmek diye bir sey yok kafandan uydurma Ferrari su an zaten en hızlı.Bunuda inkar etmiyeceksin herhalde.

  2. massa yine kaza yapacak gorucez.Ayrıca ferrari 1 yarıs kazandı havaya girmiş herkes alırsınız havayı merak etmeyin

  3. tolga soydan avatarı

    geçen senede testlerde heikii renoyla aynı yerde bi kaza yapmıştı.TC ilgisi olduğunu sanmıyorum kerbler çok kaygan bu pistte.güzel bi yarış olur inşallah

  4. Hamiltonun 2. kere duvara girişi oldu bu daha öncede Almanyada girmişti hatırlarsanız. Neyse beklenen ve olması gereken dereceler olmuş. Bir sürpriz yok.

  5. ferzan tahrik etme insanları yoksa senide tahrik ederler..

  6. Massa kızmış dikkat.:)

  7. Erhan Zambak avatarı

    Anlaşılan Massa eleştirilerden sonra fena hırs yapmış.Pazar günü otomobili parçalamazsa birinci olur 🙂

  8. bu yarış heyecanlı geçeceğe benziyor çünki pist çok kirli ve heran herşey olabilir..Neyseki LEwis 26 tur atmış 2.seansta ve yeterli dataları elde etmiştir seasınsın başında olsa çok daha kötü olurdu ama şimdi bi sorun olmaz motor zaten değişicek yarışlar için kullanılcak motorlar kullanılcak yarından itibaren ama mekanikerlerin biraz çalışması gerekicek gece boyunca..

  9. spin atmak böyle birşey ve her pilotun başına gelebilir. sadece felipe'ye mahsus bir olay değil. bugün gördük ki herkes aynı hatayı yapabilir. ben ne felipe'yi, ne bugün spin atıp kaza yapan hami'yi, ne de bundan sonra spin atacak, pist dışına çıkacak, kaza yapacak pilotları eleştirmiyorum. bunlar özellikle tc'nin olmadığı anlarda herkesin karşılaşabileceği şeyler. tek üzüntüm ve öfkem, sanki spin atmayı felipe icad etmiş gibi acımasız eleştirilere maruz kalmasıydı. neyse, inşallah bu haftasonu kusursuz bir sıralama ve yarışla galibiyeti alırız ve kötü günleri geride bırakırız. ve hayata tekrar döneriz 🙂

  10. bu pistin değişken şartları pilotlara çok supriz yapacaktır bundan eminim örn:yukarıdaki hamilton…

  11. Bence bugünkü ferrarinin durumu daha once bahrainde test yapmalarından kaynaklanıyor olabilir yani bizimkiler ayarlarını tam olarak buldukları zamn bence fark kapanacaktır veya bu kadar olmayacaktırr….saygılar

  12. mclarenler dua etmeye baslasınlar
    ferrari problem yasasın diye.kopya datalar bitti yol göründü simdiden.
    zaten dennis amca söylemisti bahreyni degil ispanyayı görmek lazım demisti.cünkü orada ne kadar fark oldugunu daha iyi anlayacaklar ama benim tahminim bu fark yarım saniye yarıs turu. siralama ise kafa kafaya.

  13. niye umut kesilsin ki daha 3. yarış ve önümüzde ispanya testleri var..mclaren şu ara dönemde iyi puan toplamak zorunda..

  14. hakan köşk avatarı

    mercedesten umut kesidi gini gözüküyor arkadaşlar ferrariler çok hızlııı

  15. Bu dereceler şüphesiz geliştirilecektir ama Ferrari nin şu ana kadarki performansı oldukça iyiydi. Umalım yarışta da fark bu kadar büyük olmasın..

  16. tolga soydan avatarı

    ne kaza yaptı lewis.çarptığı yerin arkasında güvenlik görevlileri zor kaçtı.adamlar ne korkmuştur ya!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir