Brundle, Dikkatleri McLaren İkilisine Çekti

yazar:

kategori:

McLaren, iki güçlü İngiliz pilotu arasındaki ilişkiyi dengeli tutabilmiş ve sezon içinde Türkiye GP’deki mücadeleleri haricinde önemli bir tehlike yaşamamıştı.

2010’da asıl sorunun, Button’un tek turluk performanslarda Hamilton kadar iyi olmadığına ve bunun sonucunda yarışlarda ondan uzak kaldığına inanılıyor. 2009 şampiyonu eğer kış döneminde bu sorunundan kurtulursa Hamilton ile yakın mücadele şansı daha mümkün olacak.

Brundle, Button’un pistte Hamilton’a daha yakın olması halinde işlerin McLaren için zorlaşacağını düşünüyor.

Brundle: “Jenson’un, çoğu kişinin beklediğinden fazla bir şekilde Hamilton’a karşılık verdiğini düşünüyorum. Aldığı iki zafer, muazzam zaferlerdi ve herkes o yarışları özgeçmişinde bulundurmak ister.”

“Lewis, saf hız açısından muhtemelen ikisi arasında daha hızlı olanı. Ama Jenson, çoğunluğun 11-15. turlarda pite çektiği Abu Dhabi’de bir set lastikle 49 tur attı.”

“Araç konusunda mahareti var. Onu sürerken izlemeyi çok seviyorum. Çünkü bir F1 aracını sürmede öylesi bir ekonomik ki bu durum Jenson’a, araç gezinirken sorun yaratıyor, çünkü bu onun stili değil.”

“Eğer sıralama sorununu çözerse, Lewis’e daha da zor zamanlar geçirtebilir. Ama Lewis, sene sonunda formunun zirvesindeydi.”

“Ama onları hiç kafa kafaya görmedik. Oldukça iyi takım arkadaşları ama takım arkadaşınızla veya mücadele ettiğiniz herhangi bir F1 pilotuyla bu kadar arkadaş olmanızın da bir anlamı yok. Bu yüzden, onları kafa kafaya gördüğümüzde ikisi arasında farklı bir dinamiğe şahit olabiliriz.”

“İstanbul’daki yarışa döner ve Lewis’in podyumdaki yüzünü hatırlarsanız, Jenson onu geçtiğinde bunu beklemiyordu. Orada neler olabileceği konusunda bu küçük bir göstergeydi.”

Brundle ayrıca bu seneki şampiyonluk mücadelesinin, geçen seneki kadar yakın geçeceğine inanıyor ama tecrübe kazanmış bir Red Bull ile olgunlaşmış Vettel’in de sezonda egemen bir görüntü ortaya koyabileceğinden şüpheleniyor.

Brundle: “Art arda dünya şampiyonlukları kazanmanın zorluğu, 60 senelik F1 tarihinde kanıtlanmıştır. Ama (Vettel) bütün özelliklere sahip, iyi bir sıralamacı ve iyi bir yarışçı”

“2010’u analiz edin, bazı dayanıklılık sorunları ve aceleci hareketleri olmasa Eylül’de şampiyonluğunu ilan edebilirdi. Bu çok açıktı, kabul etmem gerek. Ama Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Jenson Button, Michael Schumacher ve Nico Rosberg olacak, liste daha da uzar. Mark Webber, hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde geri dönecek. Ama Sebastian Vettel’in, Mark’ı yenmek için daha sert olacağını düşünüyorum”

“Eğer Adrian Newey tekrar sihrini kullanırsa, Vettel çok ama çok güçlü bir yarışmacı olabilir ama 2011 için çok değişiklik var. KERS geri geliyor, ayarlanabilir arka kanat var ve en büyük değişiklik Pirelli. Hamurlarını ve yapılarını doğru hale getirene kadar biraz zaman geçecek. Bu yüzden ilk yarışlarda çok farklı sonuçlar görebiliriz.”


Yorumlar

  1. Bunları zamanında sıcağı sıcağına tartıştık, şimdi tartışacak degiliz. Zamanında tartıştık bir bölümünü haksız bulduk bir bölümünü haklı bulduk. Ve haklı cezaların oranı fazla.

  2. Ya Massa 1 puan daha fazla alsın diye Seb. Bourde ye ceza verilmedi mi suçsuz yere(Fuji).

    Kimi ye yol verdikten sonra geçiyor ve Charli Whintig sorun yok diyor. Sonra yarıştan sonra ceza geliyor.

    Vettel li geçtikten sonra viraj dışına taşıyor ve ceza yiyor.(M_C) Bu sene Shumi nin yaptıkları o zaman şampiyonadan men cezası gerektirir.

    Kimi nin yanında geç firen yapıyor ve hayatımda ilk defa böyle bir ceza gördüm oda Lewis e. Üstelik Kova çarpıyor Kimi ye, Lewis ceza alıyor (Fuji yarışı)

    Ben mi taraflı yaklaşıyor muşum? Değişik harbiden.

  3. Olaya taraflı yaklaşıyorsun F1ilyoF1, Lewis'in 2008 yılında aldığı cezaların %90'ı doğru karardır.
    Bunu sebepleri nedir ? Asıl çaylak yılını aslında 2008 yılında geçirmiştir. 2007 yılında Lewis'in üstünde çok baskı yoktu. Takım arkadaşı Alonsoydu ve ilk sezonuydu üzerinde her hangi bir yük yoktu. 2008 sezonunda ise Lewis takımda 1. pilot statüsünü geçti. Ve üzerine inanılmaz bir yük ve baskı gelmiş oldu. Bu baskının akabinde doğal olarak hatalar meydana geldi. McLaren takımı 2008 sezonunda her iki pilotu ile Heikki'de dahil çaylak bir sezon geçirdi. Yani verilen cezalarda art niyet aramaya gerek yok. Kimse Lewisin şampiyonluğunu engellemeye çalışmadı. Söyledigim gibi gerçek baskı ve yük Lewisin omuzlarına 2008 sezonunda düştü, bunun sonucunda ortaya bunlar çıktı.

  4. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Hamilton iyi pilot..malesef sevmesemde gerçek bu.

    Alonso,Massa'dan
    Hamilton,Button'dan
    Vettel,Webber^den daha iyi.

    Zaten bu üç pilot şu anda f1'İn rockstarları.Ben bu senenin bu 3 pilot arasında geçeceğini düşünüyorum.Takım arkaşları geçen seneki kadar yakın olamayabilirler,çünkü eski hataları yapmayacaklardır.Schumi'nin de bu 3 lüye dahil olmasını dileri.Artık kavga değilde mücadele olsun….

  5. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Lewis alır götürür bence. Jenson yakalayamaz onu

  6. Hata yapmaya başlayınca bir pilottan niye soğulur ki. Hata herkes yapar sonuçta. Lewis çok iyi çocuk gibi girdi F1 e. Sonra anladı ki iyi çocuklar kalıcı olmaz F1 de çok çok hızlı olsalar bile.

    Kural ihlalini geleneksel hale getirmesi çok yanlış bir söz bence. Kaç tane gördün art niyetli, yapılan kural ihlali. 2008 de bu adam şampiyon olmasın diye yapmadıkları şey kalmadı. En son galibiyetini aldılar adamın. Artık Lewis in sırası yani bence.

    2008 Canada yı bence yanlış yorumlamışsın. Orda Kimi ve Kubica nın firen noktasına bak, bir de Lewis in. Ve durdukları yere bak. Bence yanlış yorumladığını anlarsın düşüncesindeyim.

    2010 da Petrow la yaptıkları bence yüzde yüz kural ihlali değildi. Ama farklı düşünebilirsin tabi. Bu konu yoruma baya açık çünkü.

    2010 Valencia da daha önce yazdığım gibi kural boşluğundan faydalanmadır bence. Bu da zekayı gösterir ve birazda şansı. Açık konuşuyum, ben olsam tam gaz geçerdim, Lewis in hatası ilk önce yavaşlamasıydı. Ferrari nin dediği gibi bir skandal yok ortada. Çünkü ne skandallar gördük daha önce.

    Lewis Hamilton sadece McLaren için değil F1 içinde önemli bir adam. Bütün yarışları nerdeyse izlenebilir hale getiren bir adam. Ben böyle düşünüyorum.

  7. @Onur Ömer Öztürk , kendi düşüncelerini söylemişsin saygı duyorum , ancak şunuda unutmamak lazım son 10 yılda McLaren tek pilotlar şampiyonluğunu kazandıran isim lewis. ilk çaylak yılında ilk 9 yarışta podyuma çıkıp bunların ikisi galibiyetle sonuçlanmış , sezon sonunda 1 puanla şampiyonluğu kaybetmiş , ikinci senesinde şampiyon olmuş , 2009 yılında o berbat araca rağmen sezonun ikinci yarısında en fazla puan toplayan isimde kendisi , 2010 yılında da iki yarışta hırsının kurbanı olmuştur doğrudur , zaten o iki kazayı yaşamamış olsa şuan bütün bu eleştiriler olmayacaktı..

  8. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    McLaren, Henson Button'ı transfer ederek harika bir iş yapmıştı. Birçoğunuz Jenson hakkında olumlu düşünmeseniz bile, o harika bir pilot. Aracı kullanırken ne kadar istikrarlı ve hatasız olduğunu söylemeye bile gerek yok, riskten kaçınmasının yanında aynı zamanda hızlı, aynı zamanda yarışta ne zaman ne yapmasını bilen zeki bir pilot, zekasını ortaya koymasını biliyor.
    Hamilton'ı F1'den daha önce takip ettiğim zamanlarda muhteşem buluyordum ve ilk yılında da bu düşüncem pekişmişti. Ancak sonrasında Hamilton hatalar yaptı, hatalarıyla beraber hırsı günyüzüne çıktı, kesinlikle soğukkanlı olamayacak bir pilot izlenimi edindim. Daha sonraki yıllarda kural ihlallerini "geleneksel" hale getirmesi ise onun disipline edilemez bir hırsı olduğunu gösterdi ve ben McLaren'in böyle bir pilotla yarışmasını uzun süredir üzücü buluyorum. Geçilmemek için 3 hamle yapmak, yada rakibinizi pit alanında geçmeye kafayı taktığınız için kırmızı ışığı görmeyip, rakibinize arkadan birdirmek, "acınası" olduğunuzu gösterir. McLaren gibi bir F1 takımı, F1'in tarihine adını kazımış bir takımı bu pilotla görmek istemem. Evet Jenson'dan hızlı olabilir, ama kesinlikle gridde yer alan en kötü pilotlar birisi olduğunu düşünüyorum, çünkü iyi pilot olmak demek, hızlı pilot olmak demek değildir. Ne yazık ki Ron Dennis asla Lewis'ten vazgeçmeyecek.

  9. Lewis, Türkiye de Button a surat yapmadı. Atak yemiyeceği söylendiği halde atak yediği için sinirlendi.

    Button, Lewis e rakip bir sürücü değil hiç bir şartta da olamaz kanatindeyim. Button ı yüceltirken Lewis i küçültmüş biraz Brundle. Bunu Vettel hayranlığı olarak da(diğer herkesin de olmaya başladığı gibi) de düşüne biliriz.

    Button, Lewis kadar hızlı sürebilir bir yarışta fakat bu onu Lewis e denk bir sürücü yapmaz.

    Button bu sene takım için çok iyi işler yaptı ve keşke zamanında Montoya yı alcağımıza Button u alsaydık. Ama o zaman da Lewis i göremezdik takımda. Button 1 senelik daha sözleşme yeniler düşüncesindeyim ben.

  10. Stratejinin ön plana çıktığı yarışlarda Jenson iyi işler yapıyor, ama onun dışında Lewis'e yaklaşabilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını gördük, biliyoruz. Webber ve Vettel ikilisi arasında yine savaş olacak, yanlız Vettel bu sefer çok daha rahat olacak ve Brundle'ında dedigi gibi daha sert olacaktır, agresif yarışlar bekliyorum ondan. Felipe bir soru işareti, geri dönüş yapıp 2008'de Kimiye yaşattıklarını Alonsoyada yaşatabilir mi bekleyip göreceğiz, ama bence çok zor. En büyük soru işareti ise Mercedes pilotları. Schumacher Rosberg'i mağlup edebilecek mi ? Bunu gönülden diliyoruz ama bakalım, 2010 gibi olma olasılığıda var malesef.

  11. son paragrafta belirtiği üzre , ilk yarışlarda çok farklı sonuçlar görmek mümkün olabilir. hatta 2009 un tekrarı bile mümkün…

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Martin Brundle şu açıklamalarındaki her bir paragraftan ayrı ayrı haz aldım
    özellikle sonlara doğru tespitlerini katılmakla birlikte gerçekten merak uyandırıcı…
    kısaca bekleyip göreceğiz (14 gün yani tam 2 hafta kaldı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir