Boullier, İlk Olarak Briatore'nin İzlerini Ortadan Kaldırmış

yazar:

kategori:

Renault’ta 2008 Singapur GP’deki kaza skandalının ortaya çıkmasının ardından Eric Boullier, yeni sahipler Genii Capital tarafından takım patronluğuna getirilmişti.

Bir sene öncesinde göreve geldiği zamana atıfta bulunan Boullier, autohebdo.fr’ye konuştu: “Aklımda, benden öncekinin hayaleti vardı. Onunla ilgili her şeyi uzaklaştırdım”

“Ofisimi, idare şeklini değiştirdim. Benim dışında her şeyi silmenin veya değiştirmenin tek yolu buydu. Kaybedecek bir şeyim yoktu”

Bugün ise Boullier, Enstone kökenli takımın hâlâ başında yer almaktan memnun olduğunu belirtti ve L’Equipe’ye, yeni görünüşüyle Lotus Renault GP’nin, yarışlar kazanmasını umduğunu ifade etti.

Boullier: “İnsanlar bu takımı, Ferrari veya McLaren gibi harika olanlarından biri olarak görmelerini istiyorum”

“Şimdi buraya ait olduğumu hissediyorum ve işler çok daha kolay.”

“İlk senenin ardından etkilenmemiş olmaktan memnunum. Takım adına saygı kazanmak, küçük bir zafer değil. Bu benim esas meydan okumamdı”

“Eğer işe yaramasaydı, yapabileceğim bir işe geri dönerdim ama bir sene geçti ve hâlâ buradayım”

Renault Takım Patronu ayrıca Romain Grosjean’ı F1’e geri döndürmek için çalıştığını da kabul etti.

Fransız yayıncı kuruluş TF1’in yorumcusu Christophe Malbranque, geçen haftaki açıklamasında 24 yaşındaki Grosjean’ın 2011’de Renault’ta yedek pilot olacağını belirtmişti.

Renault 2011’de Vitaly Petrov ve Robert Kubica ile pistte temsil edilecek ama Boullier, vatandaşının geri dönmesini istediğini dile getirdi.

Enstone kökenli takımın idaresi yanında Boullier, Genii Capital’in pilot menajerliği bölümü Gravity Sport’un da başında yer alıyor.

Boullier: “Podyumda bir Fransız görmek isterim, ya da en azından iyi bir takımda”

“Enstone veya Genii Capital’de bunu sıkça konuşuyoruz. Çok hızlı bir şekilde çözüme ulaşma adına her şeyi deniyoruz”

“Ama hiç bir şey kolay değil. Çok yüksek bir seviyede 1. numaraya, Petrov’a ve onun getirdiklerine ihtiyacımız var”

“Romain Grosjean’a bir koltuk bulmak ve başka genç pilotları da getirmek için çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Fransa’nın F1’de iyi bir pilota ihtiyacı var”


Yorumlar

  1. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    briatore gibi dahiyane ve çakallar olmadığı sürece f1de keyif olmaz. f1de tek düzenbaz-çakal briatore değil ve malesef f1e tat katanlarda bu çakallar.

  2. briatorenin etkilerini silmemiş olsaydı , Renault çok uzun zaman düze çıkamazdı ve hep o lekeyle anılacaktı…Boullier takımı çok iyi yönetiyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir