Pirelli Yarışlarda İki Defa Lastik Değişimini Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Geçen sene yakıt ikmalinin kaldırılması ve dayanıklı Bridgestone lastikleri, pilotların normal yarış şartlarında bir defa pite girmelerini yeterli hale getirmişti. Bu nedenle heyecanın artması açısından yeni lastik tedarikçisinden, daha az dayanıklı hamurların gelmesi bekleniyor.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, amaçlarını gerçekleştirmek için hamurların dayanıklılığını düşürme niyetinde olduklarını belirtti ama her yarışta istenen sonucun alınıp alınmayacağını söylemek için henüz erken olduğunu ekledi.

Hembery: “Her yarışta en azından iki lastik değişimi olmasını umuyoruz. Gösteriyi zenginleştirmek istiyoruz”

“Sporda mümkün olduğunca ilginç sahneler yaratmak için üzerime düşeni yapmaya çalışacağız. Ama gerçekçi olmamız gerek. Henüz ilk senemiz ve pistlerin bazılarında test yapamıyoruz, mesela cadde pistleri veya yeni pistler”

Hembery, herkesin hemfikir olması halinde yeni lastiklerin sene içindeki yarış haftalarında denenmesini de düşündüklerini ifade etti.

Hembery: “Spordan, sezon süresince yeni hamurları denemeyi gözden geçirmelerini istedik ve farklı hamurları Cuma günü ilk antrenman seansında kullanılabileceğini önerdiler, en azından sözlü olarak”


Yorumlar

  1. ismail uçar avatarı

    yeni arka kanatlardan endişeliyim!!öndekine sen dezavantalısın önde olduğun, arkadakine de sana biraz destek verelim öndekini geç der'' gibi oldu.umarım yanılırım

  2. MagicAlonso avatarı

    Tabi o derece kolay olmasını hiçbirimiz istemeyiz ama bunda lastik farklılıklarını da katarsak karışık tahmini daha zor ve buna bağlı olarak eğlenceli yarışlar izlemiş oluruz.Geçen seneki kanadayı hiçbirimiz unutmadık.Okadar olmasa da farklı lastik durumlarıyla pistte olan pilotların olması ayrıca yeni arka kanat ayarlaması bo konuda oldukça yardımcı olacaktır.Özellikle hızı birbirine yakın araçların birbirine karşı atakları da olacaktır bu sayede

  3. Eğer dediğin gibi olursa 3. yarış sonunda sıkmaya başlamaz inşallah atak fazlalığı. Ben en çok bundan korkuyorum.

  4. MagicAlonso avatarı

    Güzel.Umarım pirelli düşündüğü projeyi düzgün bir şekilde hayata sokar.2 lastik değişimi şart oldu çünkü strateji anlamında hiçbirşey görmüyorduk takımlardan.Bu seneki kurallarla birlikte çok daha eğlenceli ve bol atakla yarışlar izleyeceğimiz kesin gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir