De la Rosa, Islak Zemin Testinden Memnun Kaldı

yazar:

kategori:

Pirelli, 2009 Toyota aracı ile Pazartesi günü ıslak zemin lastikleriyle tam bir test yaptı, Ya Marina’nın kuzey pistinde 119 tur attı. Takım bu akşam geçiş lastikleri üzerine çalışacak.

De la Rosa, tankerlerin sulaması ile oluşan ıslak zeminde başarılı bir şekilde simüle edildiğini belirtti.

De la Rosa: “Bugün geçiş lastikleri ile başlayacağız ve gecenin sonunda oluksuzlara geçeceğiz”

“Su seviyesi istikrarlıydı ve ıslak sürüşlerde bu, en kritik noktadır. Farklı seviyeler, sonuçlarınızı tamamıyla yanlış yönde gösterebilir. Bu yüzden pistin su idaresinden gayet memnundum”

İspanyol pilot, sıcak pistin, Asya’da yağmurlu yarışların olması halinde Pirelli’ye önemli bilgiler sağladığını ifade etti.

De la Rosa: “Pist sıcaklığı, lastik testleri için her şeydir. Sene içinde nelerle karşılaşacağınızı da her zaman düşünmelisiniz. Formula 1 yarışları, sıcak ortamlarda oluyor, yaz sürecini takip ediyoruz, yani her zaman daha yüksek sıcaklıklar oluyor.”

“Ama (Avrupa’da test yapmadaki) sorun, sezon içinde kullanacağınız bütün hamurları, Avrupa’nın en sıcak yeri İspanya’nın güneyine götürüyorsunuz. Orada da pist sıcaklıkları 15, en fazla 20 derece oluyor. Bu da yeterli değil”

“Ardından Bahreyn veya 40+ derecelik bir yere gidiyorsunuz; lastiklerin çalışma aralıkları tamamıyla farklı oluyor. İşte bu yüzden buraya geldik”

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, geçiş lastikleri şartlarında bugün daha zorlu bir test bekliyor.

Hembery: “Bugün geçiş lastiklerini deneyeceğiz. Çok da az kullanacağız. Bu sefer pistin nasıl kuruduğunu göreceğiz. Sıcaklık arttığında, o şartlarda geçiş lastiklerinin nasıl çalıştığını anlayacağız ve oluksuzlara geçeceğiz”

“Geçiş şartları üreteceğiz ve bunun ne kadar işe yarayacağını bilmiyorum. Tam ıslak zemini uygulamak çok daha kolay. Bugün bizim için öğrenecek daha çok şey var”


Yorumlar

  1. http://f1.f-e-n.net/index.php/url28710

    Fotoğraflar ve aşağıda videolar var. Yağmur çok güzel yağmış 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir