Renault, Kubica'ya Kazandırma Konusunda İddialı

yazar:

kategori:

Enstone kökenli takım, son bir kaç yıldır oldukça zor zamanlar geçirdi ancak 2010’da gösterilen performans, takımın el değiştirmesine rağmen iyi sayılabilecek seviyedeydi.

Boullier “Elimizde gerçekten Robert Kubica gibi bir elmas var ancak onu parlatırsak parlayabilir. Bu yüzden onu cilalamaya devam etmeliyiz. Petrov’a karar vermeden önce biraz düşünmem lazımdı çünkü 2010’da ona niçin çok fazla baskı uyguladığımızı anlamalıydım ve onun bağlı olup olmadığını görmek istedim.”

“O güçlü bir bağlılık gösterdi ve olması gerektiği konusunda beni ikna etti. Eğer Abu Dhabi ya da Maceristan’daki gibi hatasız süper iş çıkarır ve motivasyounu korursa çok iyi bir sezon geçirir.”

“2010 bizim için büyük bir dönüm noktasıydı ve Enstone’daki herkes bundan gurur duyuyor. Artık isim sponsoru olarak da Lotus Grubu’na sahibiz. Açık bir şekilde para getirmelerinin yanında şirkete çok fazla umut ve güven de getirdiler çünkü uzun süreli anlaşmamız var.”

“Bunun dışında tarihi bir isim ve prestije sahip. Takım için bir ödül oldu. Bir sene önce çok zorlu bir dönemi geride bırakmıştık. 2010’daki çalışmalarımız ise sonuç verdi. Ödül olarak Lotus Cars ile anlaştık.” dedi.

Renault, Fernando Alonso’nun 2008 Japonya’da aldığı galibiyetinden sonra hiç kazanamadı ancak Boullier, bu sene galibiyet mücadelesi vermemeleri için bir nedenin olmadığını söyledi.

Boullier “Açıkçası diğer takımlar performans olarak hangi seviyede bilmiyoruz. Biz sadece R30 ile R31’i kıyaslayabiliriz ve gördüklerimize göre bu sene başında çok daha güçlü olacağız.”

“Artık birlikte çalışmayı öğrendik. Sürücüler takımı, takım da sürücülerini öğrendi ve yarışlar ilerledikçe savaşa hazır olacağız. Eğer gücümüz yeterse sürekli olarak önlerde olmak isteriz. Daha az güçlü olursak o zaman düzenli bir şekilde podyumda yer alabiliriz. Sürekli podyumda bitirirsek yarış galibiyeti bekleyebiliriz.” dedi.


Yorumlar

  1. ağzından bal damlıyor inşallah dediğin gibi olur…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir