Pirelli, Ön Lastiklerde Daha Fazla Tutunma Arıyor

yazar:

kategori:

Schumacher, geçen sezon Bridgestone’nin ön lastiklerinden yeterli verim alamadığı için performansının çok etkilendiğini söylemişti.

Takımların Aralık ayındaki ilk Pirelli testlerinden sonra Alman pilot, hamurların bir gelişim sağlayıp sağlamadığını görmek için henüz erken olduğunu belirtmişti.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, testlerin ardından geri bildirimler ışığında ön lastiklerde ayarlamaya gittiklerini açıkladı.

Hembery: “Biraz daha güçlü ön lastikler sağlamamız istendi, biz de bunu yaptık. Bu süreçte belki de arkanın dengesini bozduk, ki test sırasında bu not edilmişti. Ama yaptığımız kalan testler sırasında bunu da geliştirdik.”

“Pilotlar viraja girdiğinde daha hassas bilgi vermesi için ön lastiklere takviyede bulunmamız istendi. Bunu yaptığımıza inanıyoruz. Arkadaki işi de bitirdik. Bu yüzden lastiklerimiz çevresinde tasarlanmış bir araçla nasıl idare edeceğiz, göreceğiz”

Hembery ayrıca Pirelli’nin sezon içinde birçok defa test yapma planlarını yineledi.

Hembery: “(Cuma antrenmanları için) herhangi bir talep yok, çünkü henüz çalışmaya başlamadık.”

“Ama sorunların ne olduğunu görür veya hamurlarda yanlış konumlandırma yapmışsak, daha fazla bilgi edinmek amacıyla ilave test seansları isteyebiliriz. Bu, acil durum için yedekte tutulan bir şey.”

“Şu anda Nisan’da İstanbul’a, Mayıs’ta ise Barselona’ya gideceğimizi biliyoruz. Tekrar sezonun sonunda Orta Doğu’ya, Bahreyn ve Abu Dhabi’ye geri döneceğiz. Silverstone olmaz, Monza’da çalışmak istiyoruz, belki Spa’da da!”

“Bu yüzden paralel bir gelişim programı üzerine çalışıyoruz. Bu daha çok 2012 için. Biraz daha zamanla ileri yönde gidebileceğimiz konusunda fikirlerimiz var.”


Yorumlar

  1. Bir insan ancak böyle saçma bir yorum yazarak bu kadar bilgi eksiği olduğunu gösterebilir.Birde aklınca 446 + basmış.Bırakın bu kendinizi tatmin çabalarınızı.Bu iş için program kovalayanlar başka işiniz yok mu?egonuzu tatmin edeceğiniz enerjiyi bilgi sahibi olmaya çalışarak harcasaydınız çok daha yararlı olurdu.Sonra böyle saçma yorumlar yapmazdınız…

  2. pirelli italyan ferrari italyan…fazla söze gerek yok. n.ş.a.da başarılı olma şansı yok bu pilot kadrosuyla ferrarinin…farklı yollar denenecek bu sene…yinede başarılı olacaklarına inanmıyorum ferrarinin…cimbom lucescuyu şampiyon olduğu sene yolladı. es kaza ondan sonra teknik direktörsüz şampiyon olan futbolcu kadrosunu temizledi(başta hakan şükür).hali ortada…ferrari 3 senede kendisine 2 takımlar şampiyonluğu vermiş kimiyi yolladı. sonun başlangıcıdır bu ferrari için…alonso panzehir değil zehir olacak ferrari için ilk sene gördük. dahada çok göreceğiz. ferrari artık mclaren ve redbull çıkma lastik bile kullansa onların gerisinde kalır bence…

  3. hadi schumacher…..!!!!!!!!

  4. İstanbul GP Mayısta olacak ama…

  5. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Şu anda Nisan'da İstanbul'a, Mayıs'ta ise Barselona'ya gideceğimizi biliyoruz. Tekrar sezonun sonunda Orta Doğu'ya, Bahreyn ve Abu Dhabi'ye geri döneceğiz. Silverstone olmaz, Monza'da çalışmak istiyoruz, belki Spa'da da!"

    Hayır.Önce yarış takvimini söylemiş.Sene sonunda İngiltere soğuk olur Monzada çalışırız demiş.Galiba….

  6. inanılmaz harika bir haber.

    takımlar bu sayede bizim pistimizden daha fazla data elde edecekler. yeni lastiklerin pistlerde yaşadığı sorunlar, kıyasla bizim pistimizde daha az olacak (pistin karakteristiğinin lastiğe uygunluğu yarıştan önce anlaşılmış olacak) ve daha iyi bir tempo yakalama ihtimalleri doğacak.

    özetle testlerin bizim pistimizde olması yarışın kalitesini de muazzam etkileyecek. (daha optimal set-up'lar)

  7. lastik piste 50km ilerde yapiliyor beyler

    Türkiye de test yapmayacak da nerede yapacak

    alcak gonulu olmayalim bu kadar

    🙂

  8. Ben de öyle anladım açıkçası. Dil sürçmesi de olacağını sanmıyorum, düzeltirlerdi söyleşide. Demek ki İstanbul'da test yapacaklar

  9. nisanda türkiye'de test mi olacak yani?

  10. Hadi bakalım, güzel bir haber.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir