Hamilton Kazanın Ardından Ceza Almaktan Kurtuldu

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton bugün 2. antrenmanlardaki kazasının ardından medikal merkezine gitmemesine rağmen ceza almaktan kurtuldu.

Hamilton 2. antrenmanlarda seansın sonuna doğru büyük bir kaza geçirdi. Ancak İngiliz pilot sorun yaşamadı ve aracın içerisinden kendisi çıkabildi.

Ancak Hamilton’un MP4 23’ünün içerisindeki veri kaydedicisi İngiliz pilotun olması gerekenden daha fazla G kuvvetine maruz kaldığını kaydetti ve bu durumda bir pilotun önlem olarak medikal merkezine gitmesi gerekiyor.

Ancak Hamilton kazanın ardından medikal merkezine gitmesi gerektiğinin farkında değildi ve bunun yanında motoruyla Hamilton’u padok alanına götüren güvenlik görevlisi de konu hakkında uyarılmadı ve Hamilton garaja döndü.

Hamilton pite geldikten sonra takım karışıklık hakkında bilgilendirildi ve Hamilton medikal merkezine götürüldü.

Yapılan kontrollerin ardından Hamilton’da bir sorun bulunmadı ve hakemler olayı inceledikten sonra bir işlem gerekmediğini belirttiler.

Hakemlerden yapılan açıklamada "22 numaralı pilot Lewis Hamilton ve hakemler arasında, pilotun kazasının ardından medikal merkeze gelmesi ile ilgili konunun görüşülmesinin ardından hakemler bir işlem gerekmediği kararına varmıştır." denildi.

Hamilton ise "Açıkçası araç oldukça ağır zarar görmüş ancak takım aracı yetiştirmek için iyi iş çıkaracak. Çalışanlardan özür diledim ancak yarış böyle oluyor. Limitleri bulmaya çalışırken bunlar olabiliyor."

"Yarın başka bir gün ve iyi bir araca sahip olduğumuzu ve bu yüzden rahat olabileceğimizi düşünüyorum." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir