BMW 100 Puan Barajını Aştı

yazar:

kategori:

BMW Sauber takımı, Brezilya’daki sezonun son yarışını iyi bir şekilde bitirdi. Takımın pilotları Robert Kubica ve Nick Heidfeld’in sırasıyla 5. ve 6. olarak damalı bayrağı puan alarak geçmelerinin yanı sıra, her yarışta puan alma durumunu da devam ettirmiş oldu. Bu gen. takım, toplamda 101 puana ulaşarak 100 barajını da geçmiş oldu.

Robert Kubica: "Yarış çok iyi başladı. Özellikle de sıralamalardaki problemimden sonra. Üç pitstop stretajim yüzünden başlangıçta itibaren zorlamam gerekiyordu. Motor devrimi düşürmem söylenene kadar herşey olunda gidiyordu. Çünkü sıcaklık çok yüksekti. Ardından Nico’nun arkasında iken her turda çok zaman kaybediyordum. Son 10 turda, lastiklerle ilgili çok sorunum vardı ve aracı pistte tutmaya çalışıyordum. Sonunda takım için iyi bir sezondu."

Nick Heidfeld: "100 puan barajını geçtik ve harika bir sezondu. Başlangıçta Robert beni geçti, hafif araç ve girddeki temiz yer avantajı vardı. Yarış sırasında ön ve arka lastiklerdeki ufalanma bir sorundu ve bunun sonucunda bir kaç hata ortaya çıktı. Ama bu herkes için geçerli bir durum olmalı. Ama hâlâ son bölümde Nico beni geçene kadar dördündüydüm. Manevra sertti ve sınırdaydı. Ama eğer kapıyı açmasaydım kaza yapabilirdik. Biraz kirli alana gittik ve Robert sızdı. En sonlarda tekrar ondan hızlıydım ama geçip gidemedim. Kim Raikkonen’in şampiyonluğu kazanmasını inanılmaz buluyorum"

Mario Theissen, BMW Motorsport Director: "Herşeyden önce gerçekten heyecanlı bir günde şampiyonluğu kazanan Kimi Raikkonen’i tebrik ederim. Takımımız için, sezona çok iyi bir son oldu. 5. ve 6 sıralar ile son yarışta 100 puan barajına ulaştık ve geçen sezondan neredeyse 3 kat fazla puan aldık. Takıma ve pilotlara teşekkür etmek istiyorum. Sadece burada pistte olanlara değil, özellikle Munich ve Hinwil’dekilere de. Bununla birlikte gelecek sezon için iyi bir temel oluşturduk"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir