FIA, Sıralamalarda Değişikliği Onayladı

yazar:

kategori:

FIA, Malezya’da yaşananları engellemek için sıralamaların son bölümünde değişiklik yaptığını doğruladı.

Mclaren pilotları Lewis Hamilton ve Heikki Kovalainen’in Malezya’da sıralamaların son anında tur zamanlarını atan Nick Heidfeld ve Fernando Alonso’yu engellemesinin ardından kurallarda değişiklik talep edilmişti.

Engellemenin dışında en endişe verici olanı ise hızlı turlarını atan ve pite dönen araçlar arasındaki hız farkının büyük oluşuydu. Bu araçlar arasında yaklaşık 200 km/sa fark olduğu için oldukça tehlikeli bir durum ortaya çıkıyordu.

FIA’nın 2 haftada yaptığı incelemerin ardından yarış direktörü Charlie Whiting bugün yaptığı açıklamada pite dönen pilotların belli bir süre içerisinde belli yol kat etmeleri gerekeceğini söyledi.

Açıklama şu şekilde: "Q3’te hızlı turlarını atan ve pite dönen araçlar arasındaki hız farkının ortaya çıkaracağı olayın tekrar yaşanması ihtimaline ve pit alanı açıkken atılan turlarda, gereğinden yavaş giden pilotlar hakemlere iletilecekler."

"Pitten çıkan araçlar, güvenlik aracının 2. çizgisi (ilk virajdan 50 mt önce) ve güvenlik aracının 1. çizgisi (15. virajdan sonra) arasında süreye tabii tutulacaklar ve bu iki çizgi arasında 1.39.000’dan daha yavaş olan araçlar gereğinden yavaş sürüyor olarak nitelendirilecekler."


Yorumlar

  1. mehmet ceviz avatarı

    bir turluk benzin hakkı verseler iyi olur gibime geliyor.geldiğin gibi hiç bozmadan doğru pite gidersin

  2. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Yetersiz bir tedbir.Arkadan gelen en az 1.34.000 lık bir atıyorken,işi biten pilotun 1.39.000 ile onu engelmeyecegi görüşünden yola çıkıldığı anlaşılıyor.Bence ilk müsait pist dışında bekletmek daha az tehlikeli bir yol.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir