Vettel, 2012'de de Red Bull'da Kalacak Gibi

yazar:

kategori:

2010 sezonunda en genç şampiyon unvanını alan Vettel’in sıkça adı Ferrari ile anıldı.

Hem Ferrari hem de Alman pilot tarafından bu konuda olumlu sinyaller geldi.

Vettel’in 2011 için Red Bull ile anlaşmasının bulunduğu, 2012 için ise her iki tarafın opsiyon hakkı olduğu biliniyor ama bu opsiyon ile ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

Red Bull’un sahibi olduğu Speed Week dergisindeki bir habere göre eğer Vettel bu sene belirlenmiş sayıda yarış kazanırsa ve şampiyonayı ilk üçte tamamlarsa, 2012’de de takımda kalacak.

Dergi ayrıca Vettel’in 2011’den sonraki geleceği hakkında haberlerin, anlaşmasındaki bilgilerin bilinmeden yapıldığını belirtti.

Red Bull Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko da bunu doğruladı.

Marko: “Sonuçları esas alan bir opsiyon var. Üst düzey bir pilotun gitmesine izin vermeyeceğiz”

Bu haberle Ferrari-Vettel ilişkilendirmesi önümüzdeki sezon farklı bir boyut kazanacak


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    @SịאĎŖąġỌSå
    Çok doğru söyledin dostum herkes farkında mı bilmiyorum ama görüyorsunuz eski sezona ait hiç bir şey bu sezonda kullanılmıcak red bull nasıl ( hızlı ) olucak asıl Soru bu ? 2011 de araçların şekli çok farklı olucak ve 2010 geri dönmek isticeksiniz bu sezon araçlarda çok farklı değişikler olacak ve 2010 hiç benzemeyen bir araç goricez Red Bull bu sezon ne yapacak yani Adrain Newey Bilim makinesi denilen adam bu sefer farklı bir yol mu bulacak ? Red Bullun bu sene rekabetci olacagini sanmıyorum ben ne diyorsam gecen sene de alonso ferrariye gelicek demisdim ce geldi benim tahminlerim genelde tutuyor ve şimdi diyorumki RedBull mercedesin bile gerisinde KALACAK Sıralama Mclaren Ferrari Mercedes Gp Red Bull Renault bu şekilde gidicek sıralama Ve adrian newey buyuk bir patlama yapmassa dizilim bu şekilde olucak.

  2. Gizem Aydın avatarı

    o kadar hataya rağmen şampiyon olabilmeyi becerdi ama :))

  3. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Alonso'nun yada Hamilton'nın yanına gitmek isteyeceğinide sanmam zaten.Ancak ikisininde takım arkadaşından daha iyi pilot olduğuda açık.Redbull açık ara üstün olmasa bile bu iki takıma yakınken oda ayrılmak istemeyecektir.Ben Vettel'in Mercedes'e gideceğini düşünüyorum.

  4. Vettel kariyeri açısından RBR'de kalmalı.Şimdilik takımlardaki pilot dizilimleri gayet iyi.McLaren özellikle.

  5. zaten şu haliyle ferrari ve mclaren cilerinde onu istediklerini hiç sanmam.şöyle diyorlardır aman bizden uzak olsun yoksa vay halimize bizim takıma gelirse.birde tam duble yapacakken takım arkadaşına çarparsa yoksa :))

  6. şayet bu yılda geçen yılki gibi acayip hatalar yaparsa ki bu olası çünkü ferrari-mclaren rbr ye bu yıl yakın olacaktır.rekabet kızıştıkça hata yapma riski fazlalaşıyor dolayısıyla vettelin işi zor gibi.vettel için bu yıl dönüm noktası olacak.velhasıl vettel hatalarına devam ederse bu durumdada onu rbr den başkası zaten almaz.

  7. Sen hemen verme diğer takımlar öyle bir alırkı Hatda paranı bile öder anlaşmayı Fes eder alır.

  8. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Ya sıktı artık.Durmadan bu adam hakkında aynı yorumlar.Vermiyecez de vermiyecez..Ferrari yada Mclaren yine Mercedes istedikten sonra söke söke alır.O sözleşme biraz geç açıklanırda yinede olur.Bu sene Ferrari-Mclaren öne çıkacak bakalım o zaman ne diyeceksiniz.

  9. Gizem Aydın avatarı

    gitmesin red bull'dan ilk 3e giremese de :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir