Schumacher, Yine Şampiyon Olabileceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Alman pilot, üç senelik ayrılığın ardından spora geri döndü ama büyük başarılar beklenmesine rağmen, Mercedes’in yeteri kadar iyi bir araç üretememesi, ön lastiklerde yaşadığı sıkıntılar vs nedenlerinden dolayı istenen sonuçlardan uzak kaldı.

Yine de 2010 sezonu sonlarında ortaya koymuş olduğu performans gelişimi ve bu sene Mercedes’in daha iyi bir araç üretme umudu ile Schumacher, umutlarının hâlâ canlı olduğunu belirtti.

F1Racing’in bu ayki sayısında özel söyleşisi bulunan Schumacher, 2011’de şampiyon olmayı bekleyip beklemediği sorusuna “Kesinlikle. Bakın. Üç yıllık bir projemiz var. Şu anki çok açık ki istediğimiz yerde değiliz. Geri dönüş için çok çaba sarf ettik ve şansımız olduğu konusunda iyimseriz”

“Ama Formula 1 tarihinde, bu seviyelerde geri dönüp hemen ilk senede kazanan var mı? Çok nadiren”

“Bu yüzden, bu sene galibiyetler için mücadele edebileceğimden eminim. Şampiyonluk için de mücadele edebiliriz. Öyle umuyorum. Bir görev için buradayım ve başarılı olmak istiyorum. Performans göstermek istiyorum. Bunun için her şeyimi ortaya koyacağım. Ve 2011’de bu olmazsa, son sene yapmak zorunda kalacağız”

Mercedes GP, yeni aracı W02’yi, Valensiya’daki testlerin ilk günü tanıtacak.


Yorumlar

  1. dalyaya ne kaldı şunun şurasında.
    ve bunu Merso tulumları içerisinde başarırsa…..

  2. Uzun zamandır aç, bir şeyler yemesi lazım Can 🙂 2011'de bir ziyafet çekse ne güzel olur.

  3. -Bir görev için buradayım.
    -Başarılı olmak istiyorum.
    -Performans göstermek istiyorum.
    -Bunun için her şeyimi ortaya koyacağım.

    Schum acıkmış.

  4. evet benim gibi düşünen en azından bana yakın düşünen birileride varmış demekki eyvallah.

  5. senin haklı olup olmadığını net şekilde yada ne kadar agresif olabileceğini limitlerini rekabetçi yani başa oynayabilen bir araçda net göreceğiz.ancak sıralama turlarında yeterince agresif bunu net söyleyebilirim.
    ancak agresifliğin fazlası zarar örneklerinide gördük.yeterince ve yerine göre agresiflik en ideali.
    button konusu ise evet gayet iyi bir pilotdur ama agresiflikden uzaktır.böyle bir pilotajdan ben hoşlanmam senin gibi.rosberginde yeterince agresif olduğunu düşünüyorum ki bu nedenle onu destekliyorum.

  6. Nicoda Kimi gibi agresiflik görülmemiştir arkadaşım. Hem benim bahsettiğim olumsuz bir şey degil, Buttonun stili ile benzer olmasını hakaret mi algılıyorsun ? Button bir dünya şampiyonu. Ve belirteyim Niconun stili Kimi gibi olsaydı çoktan dikkat çekmiş olurdu ve güçlü araca çok önceden oturmuş olurdu. Nico Rosberg 5 yıldır formula 1 de ve ben hiç göze batan bir sürüş gerçekleştirdiğini hatırlamıyorum. Ki agresif süren pilotlar kendilerini ilk senelerinde belli ediyorlar ve hakettikleri araçlara oturuyorlar, Schumi, Lewis, Kimi, Alonso diye gider. Nico'yu bunların arasına katamıyorum.

  7. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    valla Nico yu severimde henüz kendini gösterebileceği bir aracı olmadı.Geçen sene aracına göre iyiydi.Bencede Massa,Kubica,Webber,Button dan daha iyi.Vettel den daha istikrarlı ama Alonso,Hamilton yada Schumi ( eski) seviyesinde değil.Tabii araçla ilgili birazda bu sene atıyorum 160-170 puan toplarsa aracı aynı seviyede kalıp,o zaman yorum yapabiliriz.

  8. umutbg ye cevaben belirttim özellikle button gibi yumuşak sürmüyor.gerektiğinde zorluyor.ayrıca diğer pilotlarla aşağı yukarı eşit lastikle yarışıp yani aynı hamur ve aynı aşınma seviyesinde güçsüz aracına rağmen hızlı olabiliyor.buttonda böyle bir özellik yok mesela.botton maraton koşar gibi aynı tempoda gidiyor yarış boyunca.rosbeg öyle değil gerektiğinde zorluyor.button zorlasa bile temposunu artıramıyor.kaldıki buttonla rosbergi kıyaslamam bile.rosberg button dan daha üstün bir pilotdur bana göre.hatta kubica-webber-massa gibi pilotlardanda daha üstündür.yani rosbergin rakipleri hamilton-alonso-schumi dir diğerlerini rosberge rakip olarak görmüyorum.schumi cilere anlatmak istediğim bu rosbergin kalitesi bu.anlayama çalışmadığınız yada göremediğiniz bu.

  9. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Nico iyi pilotta bunun fastest lap yapmayla ne alakası var anlamadım.Fastest lap yapmak kimseyi süper pilot yapmaz.Ha dersen Nico iyi pilot,zaten ona lafım yok.

  10. umutbgye cevap:nico ile button ın tarzları yakın demişsin onların tarzı tamamen zıt.nico yu ağır çekimlerde hiç izledinizmi aracını özellikle sıralama turlarında sinirli yani limitlerde kullanıyor(bu açıdan kimi ile benzer) buna rağmen nerdeyse hatasız sürüyor.ayrıca öndeki aracı geçebileceğini hissettiğinde üst üste hızlı turlar atabiliyor.örneğin silverstoneda 15-16 turda fastet laps yaptı ve bu sayede pit çıkışında alonso ve kubicanın önünde kaldı.monacodada zira fastest lap yapmıştı herkesin lastikleri eşitken vs vs.velhasıl niconon ne kadar süper bir pilot olduğunu anlamanız için analiz etmelisiniz.ama analiz etmeden habire veriştiriyorsunuz.

  11. Arkadaşlar f1 den anlamayan birine bişey anlatmaya çalışmayın bırakın o kendi bildiğini doğru sansın.Ok tamam Schumi agresif sürmüyo.Oldumu. 😀

  12. Videonun sonlarına özellikle dükkatinizi çekmek istiyorum.Steering analizinde bergere göre direksiyon hareketleri ne kadar fazla viraj içinde.Sırf buraya bakarak Schumacherin virajda araçla oynamayı ne kadar sevdiğini görebiliyoruz…

  13. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    olurmu canım..Alonso zorlamaz,Schumi zorlamaz….Vettel zorlamaz.sadece hamilton zorlar…..

    Yahu Schumi'nin aracı yumuşak kullandığı nerde görülmüş…

    not:Alonso geçiş yapmayan pilot değildir.Ferrari'nin 2006 dan sonraki araçları trafikte momentum kaybeden araçlardır.Mesela 2010 Malezya,2010 Canada….(bir yerde muhabbeti vardı aklıma geldi)

  14. Tork birnevide güçtür.Renault motoru hem bg hemde tork olarak diğer 2 büyük rakibinin gerisindedir.Fakan daha hafif ve daha az yakan bir motor olduğundan bir nebze olsun bu dezavantajını geri kazanmaktadır.Mercedes en güçlü gibi kağıt üstünde ama Ferrari motorunun ondan aşşağı kalır yanı yok.Hatta Monzada Mercedes motorundan daha iyi gözüktüler.Kesin değerler verilmez hiçbir zaman ama Mercedes ve Ferrari en güçlü o kesin…Yoksa RB bu kadar mızmızlanmazdı:DD

  15. http://www.youtube.com/watch?v=Uk2p2nRK-p4 bazı arkadaşlar için Schumacherin virajlarda herkesten fazla arabayı zorladığının kanıtı.Bilimsel olarak hemde…
    -"ama nasıl olur ben stilden anlarım o yumuşak sürmüyormuydu arabayı?"
    -"sen hangi şarkıyı söylüyorsun bakayım" …

  16. Haber yan tarafta şöyle görünüyor:

    Schumacher,Yine Şampiyon

    Anlamlı geldi 🙂

  17. En güçlü Mercedes (Ferrari çok yakın )
    Torku yüksek olan Renault

    Diye biliyorum yanlışlık varsa düzeltin…

  18. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    F1ilyoF1 kendini küçük düşürüyorsun
    benden söylemesi…
    en iyisi fazla uzatmadan konuyu kapatman.
    ve senden ricam var
    bir daha Schumacher haberlerine yorum yazma lütfen.
    teşekkürler…

  19. arkadaşlar şu an f1,de en güçlü motor hangisi bilen varmı

  20. Uzun uzun yazacaktım sildim sadece şunu yazıyorum, sen veya ben değilde 30 yıldır bu işin içinde yaşayan Peter Windsor'ın yaptığı bir analiz vardır, lastik aşınmasını çok biliyorsun ya onuda biliyorsundur artık. Senna ve Schumacher'in aynı sürüş stiline olduğunu belirtmiştir. O zaman Sennanında sen sürüş stiline hassas diyorsun. Veya Kimi'yede öyle diyorsun. Çünkü bunların hepsi aynı stile sahipler, ki bu pilotların hepsi agresiflikleriyle bilinirler. Tamamen ters bir düşünce ile olaya yaklaştın Schumacher'in gelip sürüş stilini değiştirdin. Başka bir şey yazmaya gerek yok yani, Arkadaşında dedigi gibi senden başka böyle bir şey söyleyen şu zamana kadar duymadım, yoktur da zaten.

  21. bana kalırsa Schumi messidir. en iyisidir. paha biçilemez yeteneklere sahiptir. ancak istikrar ve takım ruhu olmadan alonso gibi pilotlar gibi (CR7 gibi)ilk gittiği yerde ayak uydurup başarılı olması zor.
    Teşbihte hata olmasın

  22. DÜnyada Schuminin yumuşak stile sahip olduğunu senden başka düşünen yoktur heralde.Sürüş stilleri konusunda ters algılaman var.Adam bu sene zaten araçtan bu yüzden şikayetçi virajda zorlayamıyor aracı.Önden kayıyor araç çünkü…Bende sana 98 macaristanı veya ne bileyim 2010 hariç schuminin onboard bir videosunu izlemeni tavsiye ederim.Pilotlar yarış stillerini bir bakıma araca görede değiştirmek zorunda da kalabilirler.Mesela alonso R25 veya R26 yı sürdüğü agresiflikte F10 u süremiyor.Ama biz biliyoruzki Alonso agresif bir sürücüdür.Sende bence algılarını bir gözden geçir…

  23. Fazla tartışma yaratmak istemem ama Shumi fanatiğisin ve Shuminin sürüş tarzını tam tersini anlatıyorsun. Aç bir Suzuka 2010 izle. Orda kimin daha sert kimin daha yumuşak sitilde sürüyor görürsün daha net.

    Bu arada Shumi virajda hiç bir zaman araçla fazla oynayan bir adam değildir. O kontraların sebebi arka lastikleri fazla aşındırdığı içindi 2010 da.

    Bak sana bir güzellik olsun diye anlatıyım. Nico aracı daha fazla savurarak giriyor viraja bu yüzden ön lastikleri her zaman iyi kullanıyor. Shumi daha nazik girer virajlara bu sene ki gibi bir araçta ön lastik ısıtma sorununa yol açar ve arka lastikleri çabuk biter viraj çıkışında devir düştüğü için.

    Daha da anlatırım ama dikkatte alıcağını sanmadığım için uğraşmıyorum. Yoksa en sevdiğim muhabbettir sürüş sitilleri. Birde unutmadan Nico ile Button nın sitilleri arasında hiç bir benzerlik yok.

  24. Tam tersi arkadaşım, Schumacher'in sürüş tarzı sert.

    Aracın Button'a uygun tasarlandığı herhalde biliyorsundur. Buttonun sürüş stilinide biliyorsundur.

    Schuminin stilini 15 yıldır çözemedin mi? agresif bir stili vardır. Virajlarda aracı zorlamayı, araç ile uğraşmayı sever. Eğer araç Schuminin tepkilerine uyamıyorsa 2010'daki sorunlar ortaya çıkar. Yumuşak bir stili olsa o kadar kontra verir miydi adam ? Araç üstü kameraları izlediysen sezonun en çok kontrasını Schumacherin verdiğini görürsün. Nico ise nispeten Buttona yakın bir tarza sahip, ve bu tarzı MGP-W01 ile bir uyum yakaladı.

  25. heikki 1088 avatarı

    Bence Şumi inansa da inanmasa da ona göre araç yapılsa da yapılmasa da zor şampiyon olur. Hatta bence imkansız. Mercedes'in diğer araçlara göre çok çok iyi olabileceği ihtimalini bir kenara bırakırsak(Ferrari'nin süpürdüğü yıllarda ki gibi) şampiyonluk özellikle takım arkadaşı Rosberg'ken imkansız. Bu sene de onun arkasında kalacağını düşünüyorum. Kendine göre araç yapılsa bile… Saygılar…

  26. Çok çok çok zor! Ama imkansız değil.

    Nedeninide açıklıyım. Mercedes Shuminin hassas sürüşüne göre bir araç üretmesse Shumi daha sert sürüş tarzı olan Rosberg i geçemez bence.

    Shumi fanatikleri ne düşünür bilemem ama 2010 açık bir şekilde bunu gösterdi.

    Ama şunu da diyim Shuminin kazanma arzusu yerinde hala. 2010 bunuda açık bir şekilde gösterdi.

  27. Shumi'nin inanması kazanmasının yarısıdır.Şimdiden kazanıyoruz:)

  28. Bu duyguların olaması çok güzel, ama bunları içinde sakla Schumi. Sonrasında başarısızlıkta adamı yerin dibine sokuyor bu Formula 1 dünyası.

  29. Button'ın yerine Schumi'yi alsalar sonuç ne olur? Hamilton ne yapar merak ediyorum doğrusu yada Alonso 🙂

  30. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bizde bekliyoruz seni Schumi'm
    kürsüye çıkıp o kendine has sevinç gösterini özledik.
    yeterki içindeki yarışma tutkunu kaybetme
    gönül istiyorki 50 yaşına kadar sürsen keşke Maykil'im 🙂
    inşallah devam edersin.
    yaşayan efsanem benim.

  31. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    aynen.
    çok iyi özetlemişsin kutlarım seni.
    özellikle yazının son kısmındaki "özel" yorumuna şapka çıkarıyorum.
    ne'de olsa Schumacher Senna ile birlikte Formula 1 dünyasının esas yarışçılarıdır.

  32. Schumacher'in her başarısı beni olduğu gibi diğer tifosileri de memnun eder.Ama gel gör ki aracın bu kadar kısa sürede winner olması çok da mümkün değil.Geçen seneden hali hazırda 0.8-1 sn gibi bir dezavantajı,rakiplerin de gelişim içindeyken,ortadan kaldırmak oldukça zor.Her ne kadar kural değişiklikleriyle girilecek bir sezon olmasına karşın..

  33. Takımlarda Mercedes; pilotlarda Schumacher şampiyon olursa ne fiyakalı olur be! Düşüncesi bile tüylerimi diken diken ediyor 🙂

  34. schumacherR avatarı

    Olmaması için bir sebep yok… Aracı iyi olursa başaracaktır.
    Sezon başında sönük bir performans sergiledi oda normal yeni lastikler bir çok kural değişikliği 3 yıllık ara; Ama sezon sonuna doğru performansı gayet iyiydi ben şahsen olmasını istiyorum ve başaracağına inanıyorum…

  35. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Yani Schumi 2012 den sonra ikinci kez emekli olacak gibi duruyor?

    Bu sene Alonso,Hamilton,Vettel arasında bir mücadele bekliyorum.Webber eğer Redbull çok üstün olmazsa bu 3 pilotunda gerisinde kalır.Button ve Massa'nın durumu lastiklere bağlı olacak.

    Mercedes iyi bir araç yaptıysa iki pilotuda şanslı.En az 3 en fazla 8 pilotun mücadelesi olabilir bu sene.Belki çok farklı bir sonuç ortaya çıkacak ama bana göre Schumi'nin şansı Webber'dan çok daha fazla.

  36. Eminim buradaki herkes de öyle.

  37. neden olmasın bnce cesareti bile takdire değer 42 yaşında bi adamdan bunları duymak bile F1 in ne kdr özel olduğunu anlatıyo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir