Ferrari, Bahreyn'de Büyük Atılım Planlıyor

yazar:

kategori:

Tombazis, F150’nin özellikle arka süspansiyonlarının çok yenilikçi olduğunu ve bunun yanında daha radikal parçaların ilk yarışa doğru araçta yer alacağını söyledi.

Lansmanda konuşan Tombazis “Araç için bir çok yenilik üstünde çalıştık. Bazıları bize ait, bazıları ise yeni Formula 1 yeniliklerine ait.”

“Aracın arka süspansiyonları gerçekten çok yenilikçi, aynı şekilde yeni arka kanat sistemi de. Ancak ilk yarış için henüz araç üstünde olmayan bir çok şey var. Mesela bunlardan bazıları yeni arka kanat ve egzozlar.” dedi.

Tombazis, dizayn takımının üstüne düşen görevi tamamiyle yerine getirdiğini söyledi.

Tombazis “Üstümüze düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. Aracın rüzgar tünelindeki gelişiminde, ağırlığında ve performansında çok büyük hedefler koyduk. Analizlerimize göre hedeflerimize ulaştığımızı düşünüyoruz. Özellikle ilk yarış için hazır olduğumuzu düşünüyoruz.”

“Bununla birlikte kurallar yeni ve asla rakiplerimizin nerede olduğunu bilemeyiz. Onların da büyük hedefler koyduklarına eminim.”

“Ancak ben yaptıklarımızdan eminim. Yine de tüm araçları ilk yarış için gridde görmeden önce bu soruları cevaplamak gerçekten zor.” dedi.

Tombazis ayrıca kuralların daha fazla yenilikçi olmaya izin vermesini umut ettiğini ancak F1’in ancak bu şekilde kontrol altında tutulabileceğini söyledi.

Tombazis “Biraz daha fazla serbestlik ve zaman olsa daha iyi olabilirdi. Kurallar çok sınırlandırıcı ancak bunun bir nedeni var. Diğer türlü araçların performansları çok hızlı olur ve harcamalar bugünkünden daha fazla olur.”

“Daha fazla teknik serbestlik, araçlarda daha büyük değişiklikler için iyi olurdu. Bunun yanında biten sezon ile başlayacak sezon arasında daha fazla zaman verilmeli. Çok aceleye getirilmemeli.” dedi.


Yorumlar

  1. arka kanat muhteşem görünüyor

  2. efendimayin  avatarı

    Şasi hariç her parça değişmiş olarak gelebilir birde neden göstersinlerki bazı şeyleri?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir