Ferrari Başkanından Kurallarda Değişiklik Çağrısı

yazar:

kategori:

Sporun sadece aerodinami savaşına esir düşmemesini isteyen Montezemolo, 2013 için planlanan 1.6 litrelik turbo motorlar karşısında da eleştirisini dile getirmişti ve bugünkü lansmanda daha büyük değişikliklerin gerektiğini söyledi.

Montezemolo “FIA ile kuralları geliştirme amacıyla çalışmalıyız. Burası gerçek anlamda test yapamayacağımız tek profesyonel spor.”

“F1’in sadece aerodinami testi olmasına izin vermemeliyiz. Uydu dünyasında değiliz, aynı zamanda aerodinami dünyasında da değişiz. Mekanik ve motor alanlarına da yer vermeliyiz. Kurallar istikrarlı olmalı ancak F1’in DNA’sını kaybetmemeliyiz.”

“Bu da maksimum teknoloji, maksimum performans ve yenilikçi teknoloji anlamına geliyor. Bunun yanında teknolojiyi GT araçlarına da yansıtmalıyız. KERS’in geri gelmesi faydalı olacak  çünkü bu GT araçlarında faydalı olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Kural değiştirecez derken bizim araçlar değişti gitti.
    F1; En son teknoloji,hız,heyecan,adrenalin ve mücadele demek. FIA yarış izlememizi istemiyormuş gibi hareket ediyor.Montezemolo'ya hakvermemek elde değil.

  2. ben tren gubu f1 seyretmek ıstemıyorum hız ıstıyorum daha fazla gecıs ıstıyorum

  3. aynen oyle her sene dahada gerıye gıdıyor f1 ben acıkcası hız ve gecıs bol olsun dıyorum tren seyreder gıbı f1 degıl

  4. Adam sonuna kadar haklı. Motoru geliştirilmeyen aksine gerileyen bir motor sporu haline geldi F1.

  5. Bende F1 DNA sını kaybetmesin diyenlerdenim. Tama çevrecilik iyi güzelde, bütün dünyada bunca fabrika, reaktör, nükleer santral varken sadece 3000 cc motordan 1600 cc ye geçilincemi dünya daha güzel bir yer olacak?
    Bu spor gücün ses ve görüntüyle birleştiği mekanik bir spor. Lütfen iyice PS oyunlarına dönüştürmeyin. Ben 1.6 motorlu yarışlara karşıyım. Her yeni kuralda araçlar dahada yavaşlaşıp çirkinleşirken, pilotaj faktörüde azalıyor. Yarış ruhunu kaybediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir