Ferrari, Toyota'nın Rüzgar Tünelini Kullanıyormuş

yazar:

kategori:

Ferrari, yeni araçta rakipleriyle olan aerodinamik performans farkını kapatmak amacıyla mümkün olduğu kadar fazla çalıştı ve kuralların izin verdiği ölçüde Toyota’nın rüzgar tünelini de kullandı.

Aldo Costa “Harcamalar açısından bazı sınırlamalar var ve bunlar harcamaların taslağını, takımda çalışan sayısını, rüzgar tünelinde çalışma saatini ve CFD’de harcanan gücü içeriyor.”

“4 sınırlama var ve son ikisi birbiriyle bağlantılı. Bu açıdan sınırları geçmeden parayı harcamak, insan çalıştırmak ve çalışma yerini belirlemek takıma bağlı.”

“Bu nedenle rüzgar tüneline odaklandık ve tek bir rüzgar tüneli yeterli değildi. Biraz daha fazlasına ihtiyacımız vardı. Toyota’nın tüneli ticari tünellerden birisi ve tam bir sanat eseri. Bu nedenle onu seçtik.” dedi.


Yorumlar

  1. Kör öldü badem gözlü oldu rüzgar tüneli sanat eseriymiş,yıllardır f1 de olacaksın okadar para ve imkana sahip olacaksın bir galibiyet alamayacaksın.Bu işler için para tünel falan yetmez alonso ******* da yetmez,takımın mayasında olacak şampiyonluk,bakın renault iki yıl hemde bütçe olarak 4. takım olmsına rağmen şampiyon oldu. f1 toyotayı kaybetmekle çok fazla birşey kaybetmedi.

  2. MagicAlonso avatarı

    toyota aslında son senelerde fena araç yapmadı 2009 aracı oldukça başarılıydı aslında.Toyotanın en büyük sorunu onları şampiyonluk için savaşmalarını sağlayacak pilotlara sahip olmayışı idi.Ayrılması kötü oldu.Keşke Alonso mclaren dönüşünü renault yerine toyota olarak yapmış olsaydı.Bunu hep söylemiştim.Belki o sayede bügün toyota hala F1 de olurdu ve kim nilir 2009 aracıyla Alonso da şampiyonluk için savaşabilirdi.

  3. O sanat eseri Tünelin yardımı ile bir galibiyet alsalar iyi olurdu yazık oldu sanat eserine

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir