Takımların Harcamaları Mart Ayında Netlik Kazanacak

yazar:

kategori:

Son haftalardaki söylentiler arasında şampiyon Red Bull dâhil bazı takımların, kendi aralarında önceden belirlenmiş bütçe sınırını geçtiği yer alıyordu.

Hesapların FOTA’ya teslim edilmesi nedeniyle fazla harcama şüphelerinin alevlendiği düşünülmesi ile birlikte bu hesap tesliminde son gün, Şubat ayı sonu.

Bu da demek oluyor ki konu ile ilgili net durum için daha haftalarca beklenecek ama Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, sonunda herkesin hedefi yakaladığını ortaya koyacağına inanıyor.

Domenicali: “(Bütçe sınırı), ölçülerimiz için etkiliydi ve bütün büyük takımlar bu konuda çok şeffaf olmalı.”

“(Yeni Kaynak Kısıtlama Anlaşması RRA konusunda) doğru yolda ilerliyoruz ve bunun saygı duyulacak bir şey olduğunu biliyoruz. Bunu her zaman yaptık ve sezon sonunda hepimizin saygı duyması gereken hedefte olma adına doğru yoldayız”

“FOTA sekreterliğine her ay rakamlarımızı vermeliyiz ve Şubat ayı sonunda da mali yıl kapanıyor. Yani 2010 için tarihler ve rakamlar, Şubat ayı sonunda verilecek.”

Domenicali, aerodinamik gelişim göz önüne alındığında kaynağın yetersiz kaldığını söylemelerine rağmen RRA nedeniyle bütçelerinin üçte bir oranında düştüğünü belirtti.

Domenicali: “Aero gelişimine çok büyük yoğunlaşma var. Ve bu da aracın performansına büyük etki ediyor. Bu, bir GT aracının gereklerine ters düşüyor ve durumu gözden geçirmemiz gerek, özellikle de gelecekteki kurallar bağlamında”

“Çok şeyden vazgeçip yeni yolu takip ettik. Diğer takımların gerçekten kazanmak istediğini bilerek, sporun kurallarına, teknik kurallarına saygı duymamız gerektiğini düşünüyorum, ama bunun yanında anlaşmamıza da bağlı kalmamız gerek.”

“Bu, kontrol edeceğimiz ve kimsenin bu kurallara aykırı hareket etmemesini sağlayacağımız bir şey.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir