Ferrari: "Red Bull Tarzı Süspansiyona Geçmeme, Doğru Hamle"

yazar:

kategori:

2011 araçları tanıtılmaya başlanmadan önce bir çoğu, Ferrari’nin, arka kısımda Red Bull tarzı itme kolu (pull-rod) süspansiyonu benimseyeceği düşünüyordu. Bu sistemle teoride daha iyi bir aerodinamik paket ortaya çıkarıldığına inanılıyor.

Ama Ferrari’nin 2011 aracı, geleneksel baskı kolu (push-rod) sistemine sadık kalarak parçaların yerleşiminde ve farklı performans karakterleri yaratmada avantaj sağlamayı planlıyor.

Takımın Şef Tasarımcısı Nikolas Tombazis, aracın arkasında herhangi bir aerodinamik kayıp yaşamadan baskı kolu (push-rod) düzenden faydalanacaklarını belirtti.

Tombazis: “Farklı süspansiyon düzenleri ile birlikte Red Bull’un ürettiği itme kolu (pull-rod) süspansiyonu değerlendirdik.”

“Farklı imkânlar var. Biri aero hacim. Sıra dışı bir yolla itme kollu (push-rod) süspansiyonun hacmini düşürme adına şu anda araçta pek görünmeyen bir yol bulduk”

“Bu da demek oluyor ki arka kısmın hacmini düşürebiliriz. Bu yüzden uyarlamamız, öncekilere göre çok daha küçük. Diğerlerine göre benzer seviyede paketleme ulaştığımıza inanıyoruz”


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Herkül susda bir şey biliyor sansınlar saçma sapan konuşup haberin içine etme çoçukdan farkın yok allah bilir bebesin dirde Ferrari ye karşı yapmış olduğun olumsuz yorumlar çok anlamsız ve saygısızlıktır.Adını kirletme derim kendine de dikkat et.

  2. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    abi böyle birşey olamaz.sezon başlangıcı olmamıs test olamamıs sadece ortam germek icin.ve site benim yorumumu siliyor bu misyonerin yorumunu silmiyor.

  3. rocco junior avatarı

    Okuduğunu anlamıyor musun?Adamlar neden push rod seçtiklerini ve bunun faydalarını anlatmış,iki sistemide denemiş bunda karar kılmış yoksa yapmakta ne var zaten yıllar evvel denenmiş 2 sistem.Laf olsun torba dolsun diye konuşmayın bari Ferrariyi vurucaksanız destekli sallayın.Gitmişsin yine kendi anlamsız tarzınla farklı konulara sapmışsın daha öncede dedim sen f1 izlemeyi bırak arkadaş senin işin yok buralarda sen git hocalık falan yap tam sana göre
    Yıllardır tutturdunuz sonun başlangıcı,bu daha ne ki,takım çalkanacak ortalık karışacak ama Ferrari işini iyi yapıp pilotlar klansmanında son ana kadar zorladı.Bu sene umarım daha iyi başarıcak işi.Gelişim hızımız da iyidi,aracımızda kuvvetliydi.Boş boş konuşma o yüzden Ter Hakan

  4. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    bravo bu yorumu kaldırmayın.ondan sonra niye kavga çıkıyor değilmi?ben bu sitenin tarafsız olduğuna inanmıyorum.Bu site tamamiyle Fernando ve Ferrari düşmanlığıyla ayakta kalıyor.

  5. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Ferrari öksüzkonen,ruhsuz konen zamanında çökediyse hiç bir zaman çökmez sahte peygamber amca.Sen git murtilerinle oyna bırak bu işi bilenler konuşsun yapsın.

  6. SịאĎŖąġỌSå  avatarı
    SịאĎŖąġỌSå

    Bzen düşünüyorum insanlar nasıl senin gibi aşşağılık olabilir diye.İnsanca uyarıyoruz ildiğini okuyorsun,amacın sadece ortalığı germek.O kadar dinciysen git din kanalları izle,müritlerinle oynaş,sahte peygamber kılıklı herif seni.Sen kimsin lan,milletin dinine karar veriyosun.Sanane!sen mi bilecen neyin ne olduğunu,cennete mi gittin geldin?

    Ferrari öksüzkonen zamanında çökmediyse bir daha hiç çökmez ok?Yaptık diyorlarsa yapmışlardır.Seni geçen sene öyle bir korkuttularkin gece gündüz tapınmana sebebiyet verdiler.Korkudan uyuyamadın!haydi şimdi verdiğin sözü tut ve git bu siteden,yada adam ol adam gibi yorum yap,sahte peygamber seni.

  7. muhtemelen denemiş lakin becerememişlerdir. dolayısıyla böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duymuşlardır. ila ahir ferrari kral olacak diye bir durum yok. kainat düzenine ters. Allah dinine hizmet etmiş osmanlıyı bile kıyamete kadar baki tutmamış. Alparslan malazgirt zaferinden sonra içine giren kibirin neticesi basit biri tarafından hayatın sonlandırılmıştır. nebiler sultanı s.a.v. kaçarak kurtulduğu mekkeye geri dönerken bineğinin sırtında kalbine riya girmesin diye eğilerek mekkeye girmiştir. neticeyi veren Allahtır. ecel birdir. kader cesurları sever. ferrari yönetiminin kalbinde başarısız olma duygusu şahlanmış durumda. eski başarılarını ancak kitaplarda okuyup "geçti gitti birkaç günlük fasıldı" demeleri zayıf bir ihtimal değil. ahir zaman çok şeylere gebe…sonun başlangıcı geçen sene ile başlamıştır kanaatindeyim.

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    teşekkür ederim cidden yararlı oldu.

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    push-rod, pull-rod

    biri resimlerle aradaki farkı anlatabilir mi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir