Costa: "Pilotlardan Daha Fazlasını İsteyemeyiz"

yazar:

kategori:

Bu sene KERS’in geri dönüşünün yanında ayarlanabilir arka kanatlar da sporda yer alacak ve sürücüler aynı anda bir çok şeyi kontrol etmek zorunda olacaklar. Bu da, zaten limitlerde kullanan sürücülerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilir.

Yukarıda bahsi geçen yeniliklerin yanında sürücülerin telsiz, diferansiyel ve fren ayarları gibi bir çok şeyi direksiyondan kontrol etmek zorundalar.

Costa “Kabul edilemez bir noktaya geldik. Teknik Çalışma Grubu’nda bunu konuşuyoruz ve simülatörler aracılığıyla bu şeyler üstünde çalışıyoruz. Sürücülerin fiziksel olarak bu bileşenleri kontrol edip edemeyeceklerini görmeye çalışıyoruz ve şu anda oldukça ekstrem bir seviyeye ulaştığımızı söyleyebilirim.” dedi.


Yorumlar

  1. umarım alonso için her şey iyi gider bu yıl ..

  2. efendimayin  avatarı

    Araç aynı 2000 yılının aracına benziyor bence.

  3. MagicAlonso avatarı

    orası öyle en azından birçok pilottan iyi kullanabilir fakat demek istediğim şuydu fernandonun tam performans göstermesini engelleyen bir durum.geçen seneki ingiltereyi hatırlayın atak yaparken takımın telsizden konuşmasını dahi istemedi.Tam konsantre olmak istiyor.Bunu kendisi de birçok defa dile getirdi.Ama tabi kurallar bu yapacak birşey yok.Oda elinden gelenin en iyisini yapacaktır buna kuşku yok.

  4. En az diğerleri kadar olumlu tepki verir yeniliklere.F-kanal kullanırken ne kadar cool ve riskli sürdüğünü,direksiyonu tek elle tuttuğu anları defalarca gözümüze sokarak anlatıyordu yayıncı kuruluş.

  5. MagicAlonso avatarı

    Bu durum Alonso için iyi değil.Alonso direksiyon üzerinde tuşlarla uğraşmaktan hoşlanmayan pilotlardandır.2009 da kers kullanırken de şikayetçiydi aslında.Alonso yarışırken tam konsantre olarak yarışmak isteyen pilotlardan.Bunu başaramadığın da istediği performansı sağlıyamıyor.Buna birde ayarlanabilir arka kanat da eklenince pilotların işi gerçekten zor.Umarım Alonso hızlı bir şekilde adapte olur ve alışır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir