Renault, Lotus İsmi Tartışmalarından Şikayetçi

yazar:

kategori:

Mart ayında başlayacak olan mahkeme öncesinde Lotus isminin kullanımı hakkında bir gelişme yok ve şu anda hem Team Lotus, hem de Lotus isim sponsorlu Renault takımı Lotus ve Renault isimlerini bir arada kullanarak kargaşaya neden oluyor.

Lopez, sadece para alma amacıyla Tony Fernandes’in Lotus ismini kullanmaya devam ettiğini söyledi.

Lopez “Birileri olaylarla oynuyorsa o zaman büyük ayıp vardır. Biz asla işlerle bir şekilde oynamadık.”

“Biz Lotus ile anlaştığımızı açıkladık. Lotus büyük bir araç şirketi ve gelişim açısından çok agresif olmayı tercih ettiklerini düşünüyorum. F1’le işbirliği içerisinde olmak istediler, firmalarının reklamını yapmak istediler ve sadece bir tane Lotus araç şirketi var. Bunun dışındakiler tamamen saçmalık.”

“Görüşmeler yapıldığının farkındayım ve paranın bu görüşmelerin temelinde yer aldığını biliyorum. Bu bir tutku değil. Colin Chapman’ın takımının devamı da gelmeyecek.”

“1Malezya takımı ismini değiştirseydi FOM’dan alacağı parayı kaybedeekti. Ve evet bu onlar için bir sorun ve ben onların yerinde olsaydım ben de çok kibarca karşılamazdım. Açıkçası ben de mücadele verirdim.”

“Ancak gerçeği kabul etmeliyiz ve gerçek şu ki ortada para sorunu var. Başka bir şey değil.” dedi.

Anlaşmalara göre bir takım, diğer takımların ve Bernie Ecclestone’un izni olmadan isim değişikliğine giderse, bir önceki senenin televizyon gelirlerinden pay elde edemiyor.

Bunun yanında Autosport,  Lotus’un geçen seneki onunculuğu ve önümüzdeki sezonun performansıyla yaklaşık 36 milyon dolar alabileceğini söyledi.

Lopez, herkese açık yürütülecek olan tartışmaların markanın ismini lekeleyeceğini düşünüyor.

Lopez ayrıca, Lotus ile olan yakınlaşmalarına rağmen Renault ile olan birlikteliklerinin devam etmesi ve televizyon gelirlerinden alacakları pay nedeniyle takımın Renault F1 olarak devam ettiğini söyledi.

Lopez “Bu konuda dürüstüz. Aksi takdirde para kaybederdik. Ve bunu yapmaktansa doğruları söyledik.”

“Renault motoruna sahip olmamız, Renault birlikteliğimiz ve 2013 motorları açısından Renault’nun seçtiği takım olmamız nedeniyle Renault ismini sürdürdük.”

“Ancak bu ismi değiştirmeye çalışsaydık o zaman televizyon gelirlerini de kaybedecektik. Bu konuda dürüstüz ve farklı bir şey iddia etmedik.”

Lopez ayrıca, Lotus’un takımdan hisse satın aldığı yönünde çıkan haberlerin aksine Genii Capital’in Renault F1’in tüm hisselerinin sahibi olduğunu açıkladı.

 


Yorumlar

  1. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    bence hiç uğraşmaya gerek yok. güzelim renault f1 team ne güne duruyor. lotus ismi renault f1 team den kalkmalı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir