Renault, Yeni Aracı Konusunda İddialı

yazar:

kategori:

Enstone kökenli takım yeni aracını dün Valencia’da tanıttı ve araç, görünürde egzos çıkışlarının olmamasıyla dikkat çekti ve egzos sisteminin aracın arkasında değil de daha önlerde konumlandırıldığı ortaya çıktı. Bu şu ana kadarki araçlar içerisinde oldukça radikal bir gelişme oldu.

Renault bu konuda pek doğrulayıcı açıklama yapmaktan kaçındı ancak Teknik Patron James Allison, yeni zemini besleyen egzos sistemini daha da geliştirmenin önemli olacağını söyledi. Bunun yanında egzos çıkışlarının sidepod yanlarının önünde olabileceği ve böylece zemine daha fazla faz akışı sağlanabileceği söyleniyor.

R31 üzerinde 12 aydan beri çalıştıklarını söyleyen takımın sahibi Gerard Lopez “Geçen sene şubat ayında R31 üstünde çalışmaya başladığımız için insanlar oldukça agresif bir gelişim programı uyguladığımızı bilmiyorlar.”

“İnsanlar fabrikada inanılmaz derecede saatlerce çalışıyorlar. Geçen seneki aracı temele alırsak bu aracın çok daha hızlı olacağını söyleyebiliriz.”

“Geçen seneki gelişim hızını sürdürebilirsek ürünleri toplarız. Ve geçen sene podyum mücadeleleri verebildiysek o zaman teorik olarak bu sene galibiyet mücadeleleri verebiliriz.” dedi.

Lopez ayrıca, bu seneki araç ile geçen seneki araç arasında büyük farklılıkların olduğunu açıkladı.

Yeni araç ile ilk testi bugün Vitaly Petrov gerçekleştirecek.


Yorumlar

  1. 2007 diden bugüne hiç bu kadar gerçekçi bir sezona girmemiştik umarım herşey istediğimiz gibi gider arba gerçekten çok agresif ve bilinmyen gözükmeyen radikal sistemlerin yer aldığını düşünüyorum artık başlasın testler

  2. Yavuz Balcı avatarı

    ben gayet ümitliyim sizden. umarım hayal kırıklığına uğramam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir