Valensiya Testlerinde İlk Gün Vettel Lider

yazar:

kategori:

12 takımın çalışmalara başladığı Valencia’da Red Bull, Mclaren ve Ferrari sürücüleri genel olarak zaman tablosunun en üstünde yer aldılar.

1.13.769’luk derecesiyle Vettel günün en hızlı ismi olurken onu Force India’da yedek sürücü olan Nico Hulkenberg takip etti.

Mclaren’in geçici aracı ile çalışmaları yürüten Gary Paffett 3. olurken onu Force India ile yarışlara çıkacak olan Paul di Resta takip etti.

Ferrari’den Fernando Alonso 5. oldu ancak Alonso seansın bitmesine bir kaç dakika varken sorun yaşayarak günü erken tamamladı.

Sauber sürücüsü Kobayashi’nin 6. olduğu seansta Virgin ile yarışacak olan Ambrosio 7. sırada yer aldı.

Geçen seneki araç ile piste çıkanlar genel olarak sorunsuz bir seans geçirirken yeni araçlara sahip olan takımlar bazı sorunlarla karşılaştılar.

Mercedes’ten Nico Rosberg hidrolik sorunu yaşarken öğleden sonra aracı devralan Michael Schumacher 15 tur atabildi ve 9. sırada yer aldı.

Sidepod önünde yer alan egzos çıkışıyla radikal bir araca sahip olan Renault düşük profilli bir başlangıç yaptı ve Petrov 8. oldu. Ancak garajda oldukça fazla zaman geçirildi.

Pos  Driver              Car                   Time       Gap       Laps
1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault* 1m13.769s 93
2. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m13.938s + 0.169s 71
3. Gary Paffett McLaren-Mercedes 1m14.292s + 0.523s 91
4. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m14.461s + 0.692s 28
5. Fernando Alonso Ferrari* 1m14.553s + 0.784s 97
6. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari* 1m15.621s + 1.852s 68
7. Jerome D'Ambrosio Virgin-Cosworth 1m16.003s + 2.234s 71
8. Vitaly Petrov Renault* 1m16.351s + 2.582s 28
9. Michael Schumacher Mercedes* 1m16.450s + 2.681s 15
10. Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari* 1m17.214s + 3.445s 19
11. Rubens Barrichello Williams-Cosworth* 1m17.335s + 3.566s 77
12. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m18.020s + 4.251s 45
13. Nico Rosberg Mercedes* 1m19.930s + 6.161s 9

 

– Seans içinde Alonso’nun ufak bir teknik sorunu oldu. Rosberg, düzlükte aracını yolun kenarına çekti ve sezonun ilk kırmızı bayrağını sallattırdı.

– Öte yandan Renault’un egzoz düzeninden çok, artık Red Bull’un düzeneği konuşuluyor. Henüz araca eklenmemiş bu sistemin çok daha karmaşık olduğu söyleniyor

Test Fotoğrafları İçin Tıklayınız


Yorumlar

  1. Aero F1 için herşeyden önemli. Valencia pisti araçların aerosuna bir katkıda bulunmaz, Catalunya testi geldiğinde takımların gücü daha net açığa çıkar.

  2. Hiç katılmıyorum son derece yerinde bir karar.Çünkü bazı arkadaşlar bu açığı yakalayıp kendilerine 545 + beğenmediklerine 545 – basabiliyorlardı.Demokrasiyi daha sindiremedik içimize ve hala bazı arkadaşlar komplekslerinden veya bir anlamda kendilerini tatmin çabasından vazgeçmiyorlar.Adam sırf bu iş için sitenin açığını bulmuş…Aslında önce kendimize sormamız lazım bazı soruları değil mi???

  3. gökhann aydın ın dediği gibi trf1 artık sıradan bir site olacak bu hamle ile.
    ayrıca serap;yazan yine yazar ortalığı yine karıştırır.ancak her yorum yazanın altında doğru yada yanlış diye cevapmı yazalım.oy verme sistemi basit ve demokratikti.

  4. OY verme isleminden vazgecdikleri icin site yönetimine ayrica cok cok tesekür ederim cünki takim taraftarlari kendi takinindan olmayanlara iyi de yazsa eksi vere biliyordu speklasyonlar oluyordu böyle daha iyi yorumu yazan yazar isteyen cevabini veriri puan alani tatile göndermiyorlardi cocuklasmayin 🙂

  5. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Formula 1 start aldı.
    eksi şampiyonu negatif üyelerde,bakalım bu senede bir mesajı üst üste 3 defa yazınca yayınlayacakmı saygıdeğer edit.

    en çok bu kısmı sevindirici.

    + ve – olayı ise insanların bireysel fikirleri idi siz bunu kaldıraraktan burayıda tek tip ve tekdüze hale getirmişsiniz.

    kimin fikri ise hoş olmamış bence.öyleki sadece muhalefet olma adına yazan ve ortalığı karıştırmaktan başka işe yaramayan üyelere bir tepki bile veremeyeceğiz tüm imtiyaz hakkı sizlerde hadi bakalım.

  6. kersin etkisi 0.3-0.5 en fazla ki çoğu takımın daha tam performans kersi çalıştırdıklarını düşünmüyorum.Kanat olayına gelince oda çok yeni bir uygulama onunda en fazla kers kadar etkisi olur sonuçta top speedi biraz daha arttırmaya yönelik bir uygulama.F1 de en önemli hız unsuru lastikler ve Downforce dur.Geçen sene güçsüz Renault motoruyla RB6 nın neler yapabildiğini gördük.Ayrıca Paffet in aracında F kanalı da vardı…

  7. herküle altın semeride vursan herkül işte :)))

  8. ben kaza dilememiştim.

  9. efendimayin  avatarı

    Hiç bir simülasyon gerçek sürüşün yerini tutmaz takımlar için tesler çok önemli özellikle uzun süreden sonra yapılan testler. Şuan çoğu parça deneme aşamasındadır.

  10. sen de herküle kızıp yorganı yaktın ya..hayır dileyelim hayrolsun

  11. barakay bunu beğendi ((:

  12. rocco junior

    KERS – HAREKETLİ ARKA KANATLAR – LASTİKLER

    Yorumum Sadece Hareketli Arka Kanatların Lastiklere davranışı ile KERS sisteminin davranışı çok farklı
    KERS mevcut motor gücü ile hızını yükselten bir sisteme birden yaklaşık 80 hp güç daha yüklüyorsun ve lastiklerde ufalanma sorunu ortaya çıkıyor.
    Ancak Hareketli Arka Kanatları Muhtemelen ki en çok uzun düzlüklerde hızlanırken kullanılacak buda demektir ki düşük downforce ayarına geçecek ve yol tutuş azalacağından Lastikleri Kers Gibi Üzmeyecek.
    Tabi Arka Kanadı bir Drag gibi kullanmazsanız.

  13. Desmosedici   avatarı

    wrc de pilotuna bol kazalar dilerim.

  14. Desmosedici   avatarı

    wrc deki pilotuna bol kazalı bir yıl dilerim.Aklına gelen başına gelsin,kalbinin kötülüğünü hem sporda hemde gerçek hayatında fazlasıyla yaşarsın umarım.takii pişman olana kadar.sana bundan daha fazlasını söylemek zevzeklik olur.yaşından başından utanmıyorsun bari sitedeki insanlardan utan.

  15. bir takım bir pilot hariç 😀 eksiler artık kulağını çınlatır artık 🙂
    hani derler ya özünde iyi bir insansın vs..

  16. minardi akıllı çocuk:)
    bu sistemin açığını bulmak ta bir yetenek:) ama keşke bu yeteneklerini olumlu yönde kullansalarda sitedeki arkadaşlara yardımcı olsalar. yorum yazma yetenekleri olmadığından kıskandıkları kişileri eksiye boğup kendi kendilerine tatmin oluyorlar. yetenek bu parayla satılmaz ki alınabilsin:) varsa vardır yoksa yoktur.
    imanın en küçüğü yerde insanlara zarar veren şeyi kaldırmakmış. eksi verirken objektif davranabilen çok az insan var aramızda…bu zamana kadar genelde ekside olan insanlara artı verip morallerini düzeltmeye çalıştım. şahsen eksi rekorlarını defalarca kırarken bana verilen bu eksiler o insanları kızdırmak adına enerji olarak geri döndü(fatih gülmezin dediği gibi)bana:)
    herkesin ayağa kalktığı yerde sen otur demiş nebiler sultanı s.a.v. efendimiz…bazen susmak en iyisi tepkisiz kalmak insanların bize göre hata olarak gördüğümüz yorumlarına eksi vermemek görmemezlikten gelmek insanları kovdurtmak için şikayet bölümüne tıklamamak…
    defalarca bu siteden diğer yorumcuların şikayetlerinden dolayı kovuldum. ne geçti bu arkadaşlarımızın eline? bence koca bir hiç…bizi yönetenlerin koyduğu kurallardan yasaklardan dolayı bazen canımızdan bezeriz. peki neden oluyor bunlar? sıkıntılar problemler bir konuda suçlar artınca hemen bir kanun çıkar bir yasak gelir bir avuç kurunun yanında deryalar büyüklüğünde yaş yanaar gider. gidende kolay kolay geri gelmez.
    keşke diyen başını örs e vurur kırar der bediüzzaman. keşke dememek için düşünmek lazım…yapmadan evvel etmeden evvel demeden evvel bakmadan evvel gitmeden evvel…
    neden yazdım bunları konuyu bir yere bağlayacaktım ama unuttum. neyse…sitemizin ve f1 sevgimizin uzun ömürlü olması temennisiyle…

  17. o zaman kamilin;samet özdemirin ve başkalarının söylediği gibi önlem alsaydınız.yazık sitenin en önemli özelliği helak oldu.

  18. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ha ha ha 🙂

  19. herkesin farklı bir görüşü var ama oy verme işlemi geri dönmezse üyeliğimi gözden geçireceğim bu kadarını söyleyebilirim.

  20. testler bir takım ve bir pilot hariç diğerleri için hayırlı olsun. yorumlara verilen eksi artıların kalkması şahsım adına iyi olmuş. az sevilen bir insan olduğumdan olsa gerek(neden ben de bilmiyorum)pozitif yorumlar yapsam bile sürekli eksi alıyordum. buda ister istemez yorumları kontrol eden arkadaşlarda bana karşı negatif bir düşünce oluşturuyordu. bu açıklamam aynı dertten muzdarip diğer arkadaşlar için de geçerlidir kanaatindeyim.
    bu problemi çözememelerini de hayretle karşılıyorum.
    her ne ise…

  21. upcomin_vibes avatarı
    upcomin_vibes

    Valencia pistinin F1 araçlarına hiç bir artısı yok demişsin ama tek tek yapılan artıları sıralamışsın 🙂

    süspansiyon ayarları, lastikleri,vs. vs bunların hiç bir artısı yoksa niye burada turluyorlar ?

  22. rocco junior avatarı

    Feel_it61 haklı,neticede hem aerodinamik olarak daha geri araçlar var hem de daha ağır araçlar var 20 kg bir artış az buz değil üstelik yeni giren lastik henüz gelişme aşamasında 82 hp kersten 60 hp arka kanattan gelen ekstra bir güç var ama dümdüz bir kalkış pisti olsa tabi hız anlamında artış olucak o yüzden biraz daha gelişebilir fakat çok gelişmez dereceler bence.Hemen arada 0.0.8sn fark var diye yelkenleri suya vermeyelim panik yapmayalım daha dur bismillah=)

  23. Desmosedici   avatarı

    Ama bu senede hareketli arka kanat ve KERS var.Bence daha yavaş olmalarının nedeni şimdilik Pirelli.

  24. 2010 araçları 2011 araçlarından aerodinamik olarak daha üstündür.Özellikle bunu yaratan çift katmanlı difüzörün 2010 aracında olup 2011 aracında olmamasıdır.Zaten geçen seneki ilk test sonuçlarına bakarsanız aradaki farkı görürsünüz.Ayrıca test sonuçlarına bakarak gaza gelmek te bir o kadar yanlıştır…

  25. Merhaba Dostlar
    Sözlerime ; Pistte 5 Şampiyonu ve Herbiri zirveyi zorlayacak takımlarla bizi bekliyen Mükemmel Bir sezonda , Hepimizin ortak isteği olan bol geçişli, son yarışa kalan şampiyonluk mücadeleli bir sezon dileği ile başlamak istiyorum.

    Umarım yine Futbol Fanatiklerinden farklı olarak bu sezonda Fanatizmin değil Geçiş ve Stratejilerin güzelliğinin taraftarı oluruz. Bol Geçişli Çok Mücadeleli ve 1 Sn içinde 10 Pilotun olduğu bir sezon diliyorum.

    Sloganım : Her Yarışta Son Çizgiye Kadar Limitte Süren Pilot Şampiyon Olsun.

    Bir SEBASTIAN VETTEL Taraftarı Olarak Güzel Dostça Bir Sezon Olsun Herkese…Saygı ve Sevgilerimle….

  26. Arabalar en yavaş modda şuan. Herkes birbirinin hamelesine bakıyor. Zaten Valencia pistti F1 araçlarına bir + sı olan bir pist değil. Bütün takımlar şuan sadece lastikleri deniyor, dayanıklılık problemlerini çözmeye çalışıyor. Özellikle araçların süspansiyon sistemine yapılacak ayarları bulmaya çalışıyorlar.

    McLaren aracını geç çıkarıcak olmasa bunlar olmazdı demiyimde bu kadar olmazdı. Çünkü kısıtlı test imkanı var zaten. En son Catalunya testti birşeyler belli edebilir. Oda belki. Küçük takımlar neysede diğerleri ilk yarışa kadar son aero paketini kullanmaz bence.

    Bizlerin yapıcağı tel şey pilotların neler dediklerine çok iyi bakmak. Geçen sene Alonso en iyi araç RB6 diyordu daha pistte doğru düzgün tur atmadan. Bütün sezon gördük doğru dediğini. Ajanlar işbaşında. Özellikle bunlar menejer oluyor F1 de.

    Bunu yine söyliyim her sezon olduğu gibi Bahrain en iyi aracı tam olarak göstermez hiç bir zaman.

  27. 3. Gary Paffett McLaren-Mercedes 1m14.292s + 0.523s 91

    2010 araciyla cok cok iyi bir yerde ki paffett F1 pilotu bile deyil McLaren 2011 aracina cok güveniyor ki 2010 araci ile testlerde ., bakalim görücez.

    Tüm dostlara kavgasiz bir sezon .

  28. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ya arkadaşım adam testlere aracın hızıı saklamak için çıkarmı hiç :)) güldürmeyin adamı. bu testlerin hepsi belirleyici etkisi vardır, yoksa kimse zefkine benzin yakmak için yada motoru bitirmek için yada lastik yakmak için test yapmaz. Bu testler hep gelişim içindir ve önde bitiren hep bir adım öndedir…..

  29. Desmosedici   avatarı

    Birde yarın Alonso çalışacakmış.Bu takım için çok iyi.Mercedes çıkmayacakmı testlere?Araçtaki sorun bu kadar ciddimi?

  30. sonunda f1 sezonu start aldı. bundan sonrasını beklemek artık daha kolay. alonso günün en çok turlayan ismi olmuş.istedikleri dataları toplamışlardır. şimdilik bu derecelere aldanıp araçlar arasında tabiki bir kıyaslama yapamayacağım. güzel bir sezon olsun.

  31. Yavuz Balcı avatarı

    geçici araç ve paffetle yakınız hayret :))

    tabii böyle bir ifade kullanmayacağım :)) bunlar adı üstünde test. kubica yı hatırlıyorumda ne demişti. testlerde 2 sn yavaşken avustralyada podyumdaydık. bu dereceler bence önemsiz. son testler belki biraz fikir verir. hepsi o kadar işte. test değil yarış istiorum :)))

  32. Desmosedici   avatarı

    Bravo Ferrari.Bu kadar kötü olacağını tahmin etmiyordum doğrusu.Pirelli belki 2 saniye yavaş kalmış olabilir,ama araçların tam performanlarını göstermediği konusuna katılamayacağım.Geçen sene Ferrari burda çok rahattı.Kötüden kastım tabiki bu kadar geride kalmayacak,ama Redbull ile aramızda en az 0.7-0,8 fark olacak yine.

  33. rocco junior avatarı

    O tur atma olayı start çalışması yüzünden olabilir yani seans bitse bile kalkış testi yapmak serbest diye biliyorum.Hatırlarsanız antreman sonlarında hep yaparlardı sonra pite dönerlerdi

  34. rocco junior avatarı

    İlk test günü biz f1 severler hayırlı olsun yine hepimizi ekrana haberlere kitledi,önemsizde olsa dereceleri heyecanla takip ettirdi.Günü 2 ufak sorunla çokça tur atarak tamamladık inşallah tüm takımlar için pek aksatmadan programlarını yapabildikleri seanslar izleriz.Gece yağmur yağmış ve sonra kurumuş,kalan günler daha sıcak ve kuru havada yapılması bekleniyor.Pirelli'nin gelişimi güzel şimdilik 2 sn gibi bir fak var ama araçların maksümum perfonmanslarını görmediğimiz için çok daha az bence bu fark.Bakalım ne yorum yapılacak takımlar tarafından

  35. Sinan Uzunoğlu avatarı
    Sinan Uzunoğlu

    Valensiya saatine göre 18 de biticek yanlız dikkatinizi çekerim.

  36. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sevgili F1 severler…
    bu sezon hepimizin bildiği gibi yeni kurallar getirildi
    biri KERS sistemi diğeride ayarlanabilir arka kanat.
    arkadaşlar vereceğim siteye girip mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum
    altını çizerek belirtiyorum MUTLAKA izleyin.
    ayarlanabilir arka kanat nasıl bir şeymiş izleyin görün.

    http://www.youtube.com/watch?v=zYnUZHjl2Xs&feature=player_embedded

  37. Valensiya Testleri 1. Gün – Vettel Lider
    diye bir ibare görünce ve güncelleme yapınca yanılgıya düştüm. Yukarıdaki yazıyı bende okudum 18.00 de biteceğini.

  38. +/- eklentisi, iyi veya kötü yorum yapanların yorumcular arasında değerlendirilmesi amacıyla vardı ama artık nasıl bir hırs birikmişse insanların içinde -100 leri gördük; yani artık amacına göre görevini yerine getirmiyordu. İnanın isteyenden çok istemeyen vardı. Biz de bunun ışığında kaldırma kararı aldık

  39. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Takımlar, Valensiya ile sezon öncesi testlere saat 11:00'da başlıyor; daha sonraki günler ise 10:00'da başlanacak, akşamları ise 18:00'da son bulacak.

  40. Haberin başına bakarsanız 18:00'da biteceği belirtilmiş. Yani kesin sonuç değil bu dereceler, "güncel" derecelerdir. Yani yarım saat sonra ilk gün çalışmaları bitecek

  41. Arkadaşlar testler bitti mi? Çünkü sitede kesin bir sonuç verilirken diğer sitelerde devam ettiğine ve pistte tur atan pilot olduğuna dair bilgiler var

  42. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    son olarak şunuda vereyim sizlere arkadaşlar.
    bu sitede capcanlı anlık derecelerle veren yani güncelleme kısmı çok iyi olan bir site
    ve pilotların üstüne tıklarsanız yaptığı dereceleride görürsünüz.

    http://www.msfree.gr/ms.php?id=18694

  43. Bu oy verme hususunda, sayın site yöneticisi zatlar, bir kez daha vur deyince öldürmüşler. Bu sistem niye kalktı? İşi gücü olmayan bir şahıs sistemin açığını bulup bazı nickleri önemsiz zatları artıya, bazı nicklerini unutmayacağım zatları da eksiye boğdu. Sayın site yöneticisi f1daşlar da belki uğraşmak istemediler, belki de açığın nasıl yapıldığını bulamadılar, neticede bu oy verme işlemini kaldırmak zorunda kaldılar. Bunun yerine bu gereksiz işi yapan zatı bulabilselerdi, iş kendiliğinden çözülecekti. Bu mesele neticeye kavuşmadan, o zat bulunmadan sistemi geri getirmezler.

  44. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bu arada arkadaşlar edindiğim bilgiye göre,
    Mercedes GP Çarşamba ve Perşembe günleri pistte çıkmayacakmış.
    3 günlük teste çıkacak pilotları bu siteden bakabilirsiniz.

    http://www.f1fanatic.co.uk/2011/01/29/driver-line-up-set-for-first-f1-test-of-2011/

  45. Nooldu neden çıkamamış?

  46. mercedese nazar deydi sanırım schumide çıkamadı piste moral bozucu bir durum

  47. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    yoruma verilen +/- mevzusunun kalktığı çok iyi olmuş eskiden beri karşı olduğum birşey. ülkemizde bu sistem tutmaz çünkü yapılan yorum önemli değil, senin ne taraftarı olduğun önemli. burda birçok arkadaş hatırlıyorum harika yorumlar yaptılar ama sırf malum takımı tutmadığı için – şampiyonu oldu. o yuzden kaldırıldığı çok çok iyi olmuş. artık renault,redbul,williams,mercedes,mclaren hangi takımı tutarsanız tutun sırf malum takımı tutmuyorsunuz diye – verilmicek.yönetimi tebrik ediyorum hayırlı olsun.

  48. goruşmemiz lazım :D. redbulldan korktum 😀

  49. rocco junior avatarı

    1 S.Vettel Red Bull 1.13.769
    2 N.Hulkenberg Force India 1.13.938
    3 F.Alonso Ferrari 1.14.718
    4 G.Paffett McLaren 1.15.350
    5 K.Kobayashi Sauber 1.15.831
    6 J.D\'Ambrosio Virgin 1.16.003
    7 V.Petrov Renault 1.17.424
    8 R.Barrichello Williams 1.17.583

  50. evet;schumi ile ilgili yorum yazdığımda :))

  51. jetman bence haklı.Sitenin en güzel yönlerinden biriydi + – verme özelligi.yanlız jetman en cok eksiyi sen alırdın en cok rahatsızlık duyanda sen oldun o biraz tuhafıma gitti : ) 😀

  52. sandro verone avatarı
    sandro verone

    aha hulk 1. sırada demek ki force bu sene uçucak mı diyelim şimdi 🙂 ?

    site yönetimi alonsoyu çok seviyorsunuz tamam orda kalsın o başlıkla bizi rahatsız etmez tabiiki ama güncellemeyi de unutmasak…

  53. 05Alonso| SF' avatarı
    05Alonso| SF'

    Haklısın kardeşim. Ama +- yüzünden o kadar gürültü kopuyordu ki site yönetimide haklı.

  54. sayın site yönetimi yazılan yorumlara oy verme kısmı kapatılmış.bu sitenin en büyük özellklerinden biri kaybolmuş.şahsen benim hiçmi hiç hoşuma gitmedi.en azından kişilerin yazdıkları yorumlara gelen oylar bazen taraflıda olsa yorum yazanların doğru yada yanlış yazdıklarını düşünmeye sevk ediyordu.oy verme kısmının tekrar aktif hale gelmesini istiyorum.benim gibi düşünenler yada aksini düşünenlerde yazabilirler.

  55. rocco junior avatarı

    Dereceleri önemsemeyin arkadaşlar bunlar daya çok lastik çalışmasını anlamak,dayanıklılık gibi.Takımlar ufak ufak gelişecek ve son paketleri yarış öncesi çıkartıcaklardır.
    1 N.Hulkenberg Force India 1.13.938
    2 F.Alonso Ferrari 1.14.718
    3 S.Vettel Red Bull 1.14.921
    4 K.Kobayashi Sauber 1.15.831
    5 G.Paffett McLaren 1.16.256
    6 J.D'Ambrosio Virgin 1.16.398
    7 J.Alguersuari Toro Rosso 1.18.260
    8 N.Karthikeyan HRT 1.18.650
    9 R.Barrichello Williams 1.18.714
    10 N.Rosberg Mercedes 1.19.930
    11 V.Petrov Lotus Renault 1.20.633

  56. alonso değil Hulkenberg lider .. benim yorumlar neden yayımlanmıyor kontrolörler ?

  57. http://www.attwilliams.com/test-timings

    Burası da williams'ın sitesi, sık sık güncelleniyor.

    f1today.nl sitesinde tur sayısının yanındaki sıradan bir durum göstergesi, pitteyse araç pit yazıyor bu kadar basit.

  58. Schumi halen çıkmadı piste…

  59. diğerleri neyi test ediyor bilmiyorum ama fernando ve vettel tam gaz:) hızlı her zaman hızlıdır.

  60. bu ilk test günü dayanıklılığı ve aracın tepkilerini test ediyor takımlar.dereceleri kaale almamak gerekir

  61. onboard video varsa atsanıza 🙂

  62. Alonso kesin sampiyon baksaniza :))

  63. Schumi kaçta başlıyor ?

  64. Editöre Not:İyi Çalışmalar Yorumlarım neden yayınlanmıyor Bir daha sitenizi takip etmem olmuyor hocam.

  65. Arkadaşlar Ben İlk sıralama Turlarına kadar test verilerine bakmam kesinlikle aracın gücünü saklıyorlar. İlk Sıralama Turlarında Çıkacak Bu. Ama Tahminim Yine REDBULL çok Güçlü. Ama KERS Konusunda Ferrari ve Mclaren nin Tecrübesi yabana atılmayacak kadar Fazla… 1 Sezonun hemen hemen Tamamı boyunca Teknik analizini yaptılar ve Telemetri Verileri diğerlerinden çok çok fazla..

  66. Arkadaşlar Ben İlk sıralama Turlarına kadar test verilerine bakmam kesinlikle aracın gücünü saklıyorlar. İlk Sıralama Turlarında Çıkacak Bu. Ama Tahminim Yine REDBULL çok Güçlü. Ama KERS Konusunda Ferrari ve Mclaren nin Tecrübesi yabana atılmayacak kadar Fazla… 1 Sezonun hemen hemen Tamamı boyunca Teknik analizini yaptılar ve Telemetri Verileri diğerlerinden çok çok fazla..

  67. ordaki pit yazısı pilotun kaç pit-stop yaptığı değil,pit yazan pilotların o anda pit'te olduğunu söylüyor

  68. Neden saklasınki hızını? Eğer diğerleri görüp daha çok çalışmalıyız diyecekse o an hızlı olan hep bir adım önde demektir zaten. Aracın bazı aero ayarları yapılabilir yada bazı parçalar değişebilir ama bu bir araca 2-4 saniye kazandırmaz.
    Schuminin değerlerini bekliyorum. benim için kriter o olacak.

  69. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Katılıyorum thrillercd thrillercd Aracı Piste Yeni Çıkardılar Daha 9 Tur Atmışlar.

  70. şaka yaptın sanırım 🙂 şuanki verilere bakıp aldanma. Ona bakarsak 1. ile Vigin arasında 1 saniye var.

  71. efendimayin  avatarı

    Testleri fazla ciddiye almayın bazıları bilerek hızını saklayabilirler.

  72. Mgp sanırım eskisindende kötü rosberg 4,5 saniye geride liderden 🙁

  73. Sitedeki tur zamanları Güncel ve doğru Arkadaşlar…

  74. Son Durum ;
    1. Alonso Ferrari F150 1:15.371 26
    2. Hulkenberg ForceIndiaVJM-03 1:15.615 + 0.244 22
    3. Paffett McLaren MP4-25 1:16.256 + 0.885 19
    4. Kobayashi Sauber C30 1:16.354 + 0.983 23
    5. D'Ambrosio VrgnRacingMVR-02 1:17.991 + 2.620 27
    6. Alguersuari Toro RossoSTR6 1:18.260 + 2.889 8
    7. Vettel RedBull RacingRB7 1:18.507 + 3.136 7
    8. Karthikeyan HRT F1 TeamF111 1:19.273 + 3.902 10
    9. Rosberg Mercedes GP W02 1:19.930 + 4.559 9
    10.Petrov LotusRenaultGPR31 1:20.633 + 5.262 6
    11.Barrichello WilliamsFW33 1:24.424 + 9.053 4

  75. 8 Pit olarak buldum sanırım 8 pit yapmış oda vites Kutusunda bir sorun varmış… Kesin olamamakla birlikte tabi..

  76. ferrari taraftarı kesinlikle değilim
    rfakat arkadaşım o 17 pit dediği 17 tur ve sonrası pit yani şu an pitte demek istiyor…
    sayıda atılan turrları ifade eder…

  77. ferrari taraftarı kesinlikle değilim
    rfakat arkadaşım o 17 pit dediği 17 tur ve sonrası pit yani şu an pitte demek istiyor…
    sayıda atılan turrları ifade eder…

  78. Düzeltme:17 Kez Pit Yapmış verilere göre Doğru Söylüyor Teknik verileri izleyin bence. Ama Bence de verilerde bir hata olmalı 17 tur sayısıdır. 17 Kez pit olsa olsa HRC veya Virgin de olur oda zor ama.

  79. 17 Kez Pit Yapmış Doğru Söylüyor Yarış Mühendisi siz misiniz Alonso'nun siz yorum yapmayı bırakın da Teknik verileri izleyin bence.

  80. Sinan Uzunoğlu avatarı
    Sinan Uzunoğlu

    17 lap yazsa neysede 17 pit yazıyor adamlar yanlış yazıyor ozaman

  81. Fernandof150 avatarı

    Abi boşver bunlar böyle anlamazlar.Hayal ettiğini söylüyorlar.17 kez pite girmişmiş.17 kez pite giren aracı takım piste yollamaz,zaten öyle bir sorun olmaz.

  82. rocco junior avatarı

    Vites büyütme sorunu vardı geçti 17 tur atmış sorun giderildi ama sen nerenle anlıyorsan artık
    Bence sorun sende

  83. Sinan Uzunoğlu avatarı
    Sinan Uzunoğlu

    f150 de acayip sorunlar var sanırım 17 kez pite girmiş torro rosso lu algersuari vettelden hızlı 😀

  84. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    1. Massa Ferrari (B) 1:12.574
    2. de la Rosa BMW Sauber-Ferrari (B) 1:12.784
    3. M.Schumacher Mercedes GP (B) 1:12.947
    4. Rosberg Mercedes GP (B) 1:13.543
    5. Paffett McLaren-Mercedes (B) 1:13.846
    6. Barrichello Williams-Cosworth (B) 1:14.449
    7. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) 1:14.762
    8. Kubica Renault (B) 1:15.000

    Geçen Seneki İlk Dereceler.Yani Demek İstedigim Schumacher 0.600 Saniye Daha Hızlı Ama Asıl Yarışlar Öyle Olmadı.Bu Testlerdeki Dereceler Gerçekci Olmayacaktır..

  85. rocco junior avatarı

    1 F.Alonso Ferrari 1.15.371
    2 N.Hulkenberg Williams 1.15.948
    3 K.Kobayashi Sauber 1.16.354
    4 J.D'Ambrosio Virgin 1.17.991
    5 G.Paffett McLaren 1.18.223
    Hava 16 derece

  86. rocco junior avatarı

    Motor değil vites büyütme sorunu

  87. alonso motor problemi mi yaşamış bilen varmı.

  88. Alonso motor sorunu yaşıyormuş aracı pite almışlar :S

  89. 1.Alonso Ferrari F150 1:18.436 4 pit

  90. testleri canli izleyemiyoruz malesef, bernie e. oraya kamera dahil sokturtmuyor, ama live timing bulabilirsiniz geçen sene http://www.f1today.nl veriyodu

  91. Yusuf  Hitay avatarı

    testleri izleyebilen var mı ?

  92. ilk dereceleri bekliyoruz 🙂

  93. MERCEDES GP F1 TEAM avatarı
    MERCEDES GP F1 TEAM

    evet ya lınk yokmu kımsede

  94. testleri nereden takip edebilirim acaba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir