Newey: "KERS'te Sorun Yaşamamalıyız"

yazar:

kategori:

Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi, bu sene F1’e geri dönüyor.

İki sene önce  Red Bull, kendi KERS’ini geliştirmişti ama rakipleri Brawn GP’nin de kullanmaması ile birlikte araca eklemem kararı almıştı.

Ama Newey, bu sene takımının KERS’i düzgün bir şekilde çalıştırması, yarış başlarında büyük avantajı kaybetmesi gerektiğini düşünüyor.

Newey: “RB5 aslında KERS’in de olacağı şekilde paketlenmişti, sezon öncesinde kısa süre kullanmıştık da. 2009’da üzerine yoğunlaşmak istediğimiz diğer şeyler vardı. Bu yüzden sezon içinde onunla yarışmama kararı aldık”

“KERS ile paket oluşturmak zor bir iş. Bu iş sonucunda öyle bir çözüm ortaya çıkar ki aerodinami ile pek fazla uzlaşı yapamazsınız. Aksi halde KERS’ten kazanacağınız performans kazanımını kaybedersiniz”

“Sezon öncesinde geliştirmeye çalışacağız ve o şekilde bize performans sağlayacağına güveneceğiz. 2009’da açıkça belli olan şey KERS’in kalkıştaki performansının önemli olduğuydu”

“İyi ki mücadele ettiğimiz rakibimiz de – o sene Brawn – KERS’e sahip değildi. Yani iki tarafın da avantajı yoktu. Bu yüzden bu sene McLaren, Ferrari ve Mercedes’in KERS’li ve rekabetçi olmaları nedeniyle sistemi çalıştırmamız gerek.”


Yorumlar

  1. Sinan Uzunoğlu avatarı
    Sinan Uzunoğlu

    Yıllardır Ferrari dominantlık yaptı millet f1 den soğudu sonucu belli diye.Son iki sezondur Brawn ve Redbull şampiyonluğa oynadı neresi dominantlık bunun

  2. yok birazda siz sorun yaşayın artık sorun yaşamalısınızki rakiplerinizinde şansı olsun.rabbena hep bana olmuyor.birazda rekabet izleyelim.birileri dominant olmasın be yav.

  3. kers kesinlikle ciddi bir etkiye sahip olacak , iyi kullanan 2009 un ikinci yarısındaki McLaren gibi etkili olabilir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir