Rosberg: "Yeni Kanada Alışmak İçin Zamana İhtiyaç Var"

yazar:

kategori:

Hareketli arka kanadı ilk kez bugün kullanan Rosberg, kanadı kullanmasıyla birlikte şaşırdığını ve bunun spor için iyi olacağını söyledi.

Rosberg “Alışmak biraz zaman alacak çünkü düğmeye bastığınızda aracın biraz hafiflediğini hissediyorsunuz ve düğmeyi bırakıp frene bastığınızda ya eski haline gelmezse diye düşünüyorsunuz.”

“Bazı ayarlar ve biraz zaman gerekecek. KERS’e göre farklı değil ancak bunda arka kanat hareket halinde oluyor ve düğmeyi bıraktığınızda ne kadar sürede normale döneceğini bilemiyorsunuz.”

“KERS’i frenden önce çok geç bırakabilirsiniz ve bu doğal oluyor. Ancak kanadın tam olarak yerleştiğinden emin olmayınca biraz endişe oluyor.”

“Bu fikir gayet iyi çünkü geçişleri kolaylaştıracak ve sonunda kimse geçişlerin neden bu kadar kolay olduğunu sormayacak. Eğer yarışlar daha heyecanlı ve görsel olursa o zaman nokta koyulacak. F1 daha heyecanlı olacak.”

“Bu yüzden iyi bir fikir ancak kolay değil. Arka kanat ve KERS ile birlikte çok işlem olacak. KERS’i kullanırken de bayağı zaman geçiriyorsunuz bu yüzden onu da düşünmeniz lazım.”

“Hepsine alışmak sorun olacak. Bir anda her şey olmıyor. Kullanırken sürüşten çok fazla uzaklaşmamanız gerekecek. Kullanırken dikkatli olmak zorundayız. FIA bu sistemler konusunda değişikliğe açık olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. senki yeni pistlere yeni kurallara yeni lastilklere uyum sağlamakta hep başı çektin.benim zerre şüphem yok nico.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir