Vettel Hızlı Başlangıçtan Memnun

yazar:

kategori:

Büyük takımlar içerisinde sadece Mclaren’in yeni aracını tanıtmadığı Valencia’da ilk günü Red Bull pilotu Vettel ilk sırada tamamladı.

Vettel “Genel olarak sıralamada en gerilerde olmaktansa tepede olmak daha iyidir.”

“İlk gündü ve tur atmak önemliydi. Biz de bunu yaptık ve yaklaşık 93 tur attık. Bu iyi bir başarı ve son 2 3 seneye bakarsak yeni araçla ilk gün pek iyi sonuçlar elde edemiyorduk. Bu açıdan bugünkü başardıklarımız iyiye işaret.”

“Bunun dışında aracın içerisinde oldukça rahattım ve keyif aldım. İyi bir başlangıç oldu.” dedi.

Vettel, testlerde ilk günün ardından tahmin yürütmenin çok zor olacağını söyledi.

Vettel “Şu aşamada tahmin yürütmek zor. Henüz tüm araçları, özellikle Mclaren aracını pistte görmedik.”

“Daha ilk gündü ve bu açıdan bir sonuca ulaşmak zor. Kimin nerede olduğunu görmemiz için daha fazla sürüşler yapmalıyız.”

“Herkes farklı program uyguluyor ve antrenman yapıyor. Büyük takımlara dikkat etmeliyiz. Umarım biz önde oluruz ancak Ferrari, Mclaren ve Mercedes de güçlü olacaktır. Dün değişik bir tasarımla çıkan Renault da sürpriz yapabilir. Göreceğiz.”

“Genel olarak geçen seneye göre değişiklik var. Bir çok şey değişti. Difüzör, zemin değişti ve daha basit oldu. Zemin oldukça basit ve bu hepimiz için aynı. Ancak bu sene daha fazla düğme olacak.”

“Bu düğmelerle birlikte yeni lastiklere alışmaya çalışacağız. Araç biraz farklı gibi ancak yine de çok fazla değil.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir