Renault, Radikal Egzoztan Emin

yazar:

kategori:

Enstone kökenli takım dün aracı tanıttığında radikal egzoz sistemine sahip olduğu iddialarıyla gündeme oturmuştu ve bugün egzoz çıkışlarının sidepodun önünde yer aldığı doğrulandı.

Bu sistemle takım aracın zemininin ön kısmını mümkün olduğu kadar fazla ısıtmak ve egzoz beslemeli difüzör etkisini daha fazla alana yaymayı amaçlıyor.

Ancak bu radikal sistem doğal olarak beraberinde bazı aşırı ısınma gibi sorunları da ortaya çıkarıyor.

Takım patronu Eric Boullier “Her zaman risk vardır. Bu araçta bazı yaratıcı çözümlerimiz olduğu için mutluyum. Takımımızı açık bir şekilde destekliyoruz çünkü önde olup kazanmak istiyoruz.”

“Bunun zaman alacağını biliyoruz. Bu nedenle yaratıcı olmak zorundasınız. Downforce üretmek için farklı yollar bulmak zorundayız. Bu yol hakkında uzun zamandır konuşuyorduk çünkü bu şekilde daha fazla performans bulabileceğimizi düşünüyoruz.”

“Rüzgar tünelinde ve kağıt üstünde 12 ay öncesine göre daha fazla performansa sahibiz. Eğer aracımızda bu sistem varsa bu, sisteme inanmamızdan kaynaklanır. Ancak pistte de göreceğiz.” dedi.

Bu yeni sistemi piste çıkaran isim tek Renault olsa da, bir çok takımın benzer sistem için çalışmalara başladığı ve sezon başlamadan bu sistemi piste çıkarabileceği düşünülüyor.


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    renault bu sene gördüğüm en hoş aracı yapmış ayrıca umarım sistemleri başarılı olur bu aracı ön sıralarda görmek istiyorum nedense

  2. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bu tür yenilikler F1 izleyicilerinde heyecan yaratıyor umarım başarılı bir sistem olur. tebrikler renault.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir