Alonso: "Yarışlar Şimdi Daha Mücadeleci"

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu Fernando Alonso, yarışlar kazandığı zamanlara göre bu sezon puan alabilmek için daha sıkı çalışması gerektiğini belirtti.

İspanyol pilot, senenin ilk iki yarışında bir 4.lük ve bir de 8.lik elde etti ama Renault ile 2005-2006 senelerinde kendisine ard arda şampiyonluğu getiren formunu henüz gösteremedi.

Geçen yıllarda bu gibi sonuçlara alışık olmayan Alonso, şimdi daha sıkı bir şekilde sürüş yapması gerektiğini düşünüyor.

Alonso: "Benim için şimdi daha mücadeleci, en azndan yeni bir mücadele. Daima bir grubun içindeyim, yarın boyunca rahatlayamıyorum"

"GEçen sene bazen hızlı bir şekilde 20 tur atardım, sonrasında devirleri düşürürdüm ve yarışı bitirmek için durumu muhafaza eder ederdik. Çünkü, büyük bir farkla lider olarak gidiyorduk"

"Bu sene tamamiyle durum farklı. Son turda bile zorlamanız gerekiyor. Çünkü, bazen bir şeyler olabiliyor ve fazladan puanlar alabiliyorsunuz. Bu yüzden, bu yeni bir mücadele ve muhtemelen siz bundan daha çok keyif alıyorsunuz"

Galibiyetler için savaşan grubun bir parçası olamamanın kendisi için üzücü olup olmadığı sorulduğunda Alonso : "Hayır, gerçekten öyle değil. Rekabetçi olmak için geçmişte takım konusunda çok şanslıydım"

"Şimdi, bu sene bir parça geride olmak zorundayım. Ama sahip olduğum ihtimaller arasında, bunu aşağı yukarı biliyordum"


Yorumlar

  1. Yasin Başpınar. F1'de bir çok şey şans ve şanssızlık gibi durumlar oluyor. F1 Adil Bir Spor değil çürüyüp qiden bir sürü pilot var Senin Alonson Daha Hiç bir şeyle karşılaşmadı. Muhtemelen Karşılaşmazda Annesi onu Balkavanozuna yatırmış. şimdi bile rahat durmuyor ferrari ferrari ferrari baska bisi duymadım. Renault'da yarışıyor Ferrari diyor böyle bir karakter ve Şans.. Pilotajı ile ilgili bir sorunum yok ama Şanslı ve Karaktersiz. Alonso için şu söylenilebilir. Şanslı ve Hızlı. Kimi içinde Daha Şanssız ve Daha Hızlı… denilebilir.

  2. Bana Alonso durumundan oldukça memnun gibi geldi.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Fisicella nında altında aynı araba vardı diyorsunuz peki baricello nun altında farklı bir arabamı vardı schumacher döneminde ;daha önce yazmıştım tekrar yazayım önemli olduğunuz sizin kendinizi nerede hissettiğiniz değil takım sizi nerede hissediyor ve nerede istiyor bu spor kabullenmesekte kişiler bazında düşünsekte takım sporu ve şuna inanıyorum katılmıyor olabilirsiniz mclarende olduğu gibi bir senna-prost veya hiçhoşunuza gitmeyebilir hamilton-alonso gibi birbirine yakın takım arkadaşları bulamzsınız rekabet olarak

  4. yha sinan niye ortalığı karıstırıyosun sen alonso hakkıyla aldı o iki şampiyonlugu fisidede aynı arac vardı neden fernandonun golgesınde kaldı yha konusmak ıcın konusmayın guldurmeyın mılletı

  5. 2005-2006 da beleş puanları alırken saç baş yoluyorduk. sen reanulta dua et dayanıklı bir araç vermişti sana. yoksa mclaren in balmumu gibi dağılan aracı olmasaydı şu an senden bahsediliyor olmayacaktı. kimi nin 4. şampiyonluğu için edeceği mücadeleyi konuşuyor olacaktık. o zamanlar yeterli rekabet eden araçlar yoktu. çok iyi olduğunu şimdi göster de görsün millet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir