Ve BMW Sauber, Kubica ile İlk Pole Pozisyonunda!

yazar:

kategori:

Formula 1 2008 sezonunun 3. yarışı olan Bahreyn GP’ye BMW Sauber pilotu Robert Kubica en önde başlayacak. Kubica 1.33.096’lık derecesi ile takımının ve kendisinin ilk pole pozisyonunu kazanmayı başardı.

Bahreyn’de sıralamaların son seansına kadar en hızlı isim olan Felipe Massa, Kubica’nın 0.030 sn yavaş kaldı ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. Massa’nın son hızlı turunda özellikle 2. sektörde yavaş kaldığı gözlendi.

Mclaren Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Heikki Kovalainen 3. ve 5. sırayı alırken onların arasında Ferrari pilotu Kimi Raikkonen yer aldı.

Nick Heidfeld sıralamalarda takım arkadaşının 0.6 sn gerisinde kaldı ve yarışa 6. sıradan başlayacak. Son 4 sıradaki isimler ise Trulli, Rosberg, Button ve Alonso.

Bahreyn GP Dereceler

Bahreyn GP Fotoğraflar

Bahreyn GP Videolar

 

Sıra Pilot Takım Lastik Süre
1 R. Kubica BMW 1:33.096
2 F. Massa Ferrari 1:33.123
3 L. Hamilton McLaren 1:33.292
4 K. Räikkönen Ferrari 1:33.418
5 H. Kovalainen McLaren 1:33.488
6 N. Heidfeld BMW 1:33.737
7 J. Trulli Toyota 1:33.994
8 N. Rosberg Williams 1:34.015
9 J. Button Honda 1:35.057
10 F. Alonso Renault 1:35.115
11 M. Webber Red Bull 1:32.371
12 R. Barrichello Honda 1:32.508
13 T. Glock Toyota 1:32.528
14 N. Piquet jr. Renault 1:32.790
15 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:32.915
16 K. Nakajima Williams 1:32.943
17 D. Coulthard Red Bull 1:33.433
18 G. Fisichella Force India F1 1:33.501
19 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:33.501
20 A. Sutil Force India F1 1:33.845
21 A. Davidson Super Aguri 1:34.140
22 T. Sato Super Aguri 1:35.725

2. Seans

Sıralamaların 2. bölümüne de Ferrari pilotu Felipe Massa damgasını vurdu. Massa 1.31.188lik derecesi ile en yakın rakibi Kovalainen’in yaklaşık 0.6 sn önünde yer aldı. Onları Kubica, Heidfeld, Hamilton, Raikkonen, Trulli, Rosberg, Alonso ve Button oldu.

2. seansta elenen isimler ise Webber, Barrichello, Glock, Piquet, Bourdais ve Nakajima oldu.

1. Seans

Sıralamaların ilk bölümünü 1.31.937’lik derecesi ile Felipe Massa zirvede tamamladı. Onu Trulli ve takım arkadaşı Kimi Raikkonen takip etti.

İlk seansta göze çarpan olay ise Takuma Sato’nun spini sonrası kırmızı bayrakların sallanması oldu. İlk seans sonrasında David Coulthard sıralamaların sürprizi oldu. Elenen pilotlar şu şekilde: Coulthard, Fisichella, Vettel, Sutil, Davidson ve Sato.


Yorumlar

  1. hakan köşk avatarı

    arkadaşlar onu bunu boş verin adamlar çalıştı çabaladı kazandılar yidi öldür hakkını yeme saygılar hepinize

  2. yarın nolcak acaba merak etmeye başladım çok inşallah mclaren ferrari ve BMW galibiyet için aynı anda mücadele eder we 2003 yılında ki gibi ferrari mclaren ve williams BMW yıllarına döneriz.

  3. ok.. ugur kardes tsk

  4. Hakan Kardes söyle sana durumu izah ediyim Tüm sektörlerde bariz bmwden 0.5 0.7 sn arası üstündük ve massa oraya kadar hatasız qelmiş ve ordaki hatası 0.3 sn gibi bi zmn kaybına sebeb olmus vede trafik problemi yasadı zaten yani aslında pole bizim olcaktı ama hata yaptıgı ortada. ve de trafiğe takıldı mclaren-mercedes adlı arkadasa büyük bi cahillikten kurtardıgı için tesekkur ediyorum.

  5. sonunda anlaşabildik :)) dediğim gibi Hamiltonda ilk sektörde buna benzer hata yaptı araç drift yaptı viraj çıkışında ve ilk sektörde 0.350 sn gibi bi zaman kaybetti yani böyle şeyler baya zaman kaybı yaşatıyor ama bu Kubicanın pol pozisoyununu gölgelememeli hatasız bir tur attı ve hak etti..

  6. mclaren-mercedes hem trf1'deki massanın turunu hemde senın lınkındeki turu analiz ettim. evet massa'nın hata yaptığını görmüş oldum video ve bilgi için teşekkürler. demekki massa oraya kadar harika gelmiş. tek kelimeyle harika aslında düşünmedim değil bmwlerden her sektörde üstündük tekrar teşekkür ediyorum. kaybettiği halde pek bir fark yok gerçekten düşünmedim değil.

  7. ok tammam da… viraj girisinde ve cikisinda motordan cikan sesle massanin araci kullanis sekli birbirine uyuyor (kontralar falan) sonra ses gidiyor.. cünkü replay oldugu icin tekrar canli yayina baglaniyor hata yok bence.. solda bariyerlerde yavas gözüküyor.

  8. hakan kaya arkadaşım evet öyle gözüküyor ama aslında normal turunu atıyor ses olarak teknik bir sorun var demiştim zaten belki biraz yavaşlatıp o görüntü koydular..

  9. hakan kaya arkadaşım evet öyle gözüküyor ama aslında normal turunu atıyor ses olarak teknik bir sorun var demiştim zaten belki biraz yavaşlatıp o görüntü koydular..

  10. iyi oku bakim bir tek trafiğimi suçluyor diyor "Massa blames mistake and traffic" "when the drivers put in their final flying laps in Q3, he ran wide near the end of his own and found himself 0.027s short of Robert Kubica's lap time."

  11. Mclaren-Mercedes nickli arkadas..
    o videoyu ben 3-4 defa izledim ama o viraj cikisinda arac nerdeyse hic hizlanamadi sanki. baya yavas gidiyordu massa orda.. son tur olmamasi lazim o video .. yoksa massa o videoda ki gördüyüm hizlan 2nci deyil cok gerilerde olurdu. onboard kameradan sag ve sola pist kenarindeki bariyerlere, kerblere(kirmizi beyaz) vs bakarsan massanin yavas gittiyi fark ediliyor. acaba beni mi yanlis görüyorum 🙂

  12. massa pol için trafiği sucladı diyor.

  13. uğur arkadaşım emin ol onu son sıralama turunda attı o sesin öyle geldiğine bakma teknik bi sorun var ondan öyle..Bak Massa hata yaptığını burdada kabul etmiş–> http://www.planet-f1.com/story/0,18954,3213_3387964,00.html when the drivers put in their final flying laps in Q3, he ran wide near the end of his own and found himself 0.027s short of Robert Kubica's lap time.
    "Definitely I lost (it)," Massa said of his error. "I did incredible laps during the whole weekend and the car was perfect all the time."

  14. slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım bu siteyi uzun süreden beri takip ediyorum türkiyede F1 in yeri bence burası. yarınki yarışta iyi süren kazansın inşallah bütün sezon böyle çekişmeyle geçer ama gönlümden mclarenin kazanması geçiyor :))) saygılarımla…

  15. Mclaren-Mercedes. zaman dilimlerine bakarsan ve bu hatayı eğer zaman turu içinde yaptıysa pole pozisyonuna değil 5. ve 6.lıga düşerdi. şahsen ben bu hatanın zaman turu içerisinde oldugunu sanmıyorum cunku aracın devir sesi bile çok düşük zaman turunda bu kadar baygın olcağını mantıken benım aklım almıyo daha doğrusu kusursuz tur atan bmw pole pozisyonunu alıyor bu hatayı zaman turu ıcınde yapan massa nasıl oluyorda kendı turunu qeliştirip 2. oluyor mantık dışı. demekki trafiğe takıldıgı dogru ama boyle hata yaptıgı ortada yok. Olsaydı kendıde soylerdi.

  16. biraz önce basın toplantısı konuşmalarını okudum Massaya neden yavaş kaldığını söyledi ilk turda Rosberg den dolayı yavaş kaldığı 2.ci turunda ise önünde Alonso olduğunu fakat ona yol verdiğini söyledi yani Massanın 2.ci turundaki yavaşlık trafikten dolayı değildi vidyoda gördüğünüz üzere orda yaptığı hata pole mal oldu reklamdan sonra Serhan Acarda bahsetti zaten..Lewiste buna benzer hatayı ilk sektörde yaptı ve 0.350 yavaş kalmıştı ilk sektörde..

  17. Massathebest ve bana katılmayan arkadaşlarım şimdi vericeğim linkteki vidyoya bakın bakim Massanın önünde trafik varmıymış yokmuymuş hata yapmışmı yapmamışmı..CNN Türk reklamdaydı bu görüntü verilirken..Birde ezber bilgi ile bunun ne alakası var sadece kendi gördüğümü söylüyorum karşındakini küçük düşürmeye çalışıp elinize ne geçiceğini sanıyorsunuz…vidyo–> http://www.youtube.com/watch?v=jbTMPR5wDGg

  18. hakan köşk avatarı

    tün bwm ci arkadaşlara hayırlı ugurlu olsun başarılarının devamını dilerim tebrikler

  19. Mclaren-Mercedes! sen sanırım ezbere konusuyorsun Massathebest'e katılıyorum daha öncede söylediğim gibi ezbere bilgilerinle konusuyordun sımdıde ezbere sıralama turu bilgisi vermişsin Massa nerde hata yaptı merak ediyorum bizmi izlemeyi bilmiyoruz?! yoksa sen mi? ezbere konuşuyorsun?!

  20. tolga soydan avatarı

    kiminin yarış temposuna güveniyorum.iyi bi start ve ağır depoysa galibiyet inşallah.felipe müüthişti belirtmem gerek.kubica ya geçilmesi iyi oldu daha zevkli bi yarış olur.

  21. Bmw'yi ve Kubicayı tebrık ederim ama 3-5 ve 2-4 diyen arkadaşlar biraz daha beyın fırtınası yapsınlar 2-4 baslıyanlar renault değil 🙂 Ferrariler Yarın Startta ve ilerleyen turlarda Fırlicaktır. Forza Ferrari Forza Kimi&Massa..

  22. bmw ve kubicaya tebrikler. bence güzel ve heyecanlı bir yarış bizi bekliyor. keyfini çıkarmak varken kavga etmek boşa her zaman bunu savunuyorum..

  23. süpersin kubica! hafif olsak da olmasak da poledeyiz işte müthiş!!

  24. mclaren-mercedes az önce diğer haberdeki yorumuna kibar bir yaklaşımla cevap vermeye çalıştım ama hakikaten şu saçma sapan yorumunla yıktın ortalığı. kardeşim hadi izlemedin, hadi izledin de laylaylom yaptın, artık her neyse en azından uydurma be birader! ''massa yaptı yapacağını, son turda hata yaptı'' yorumunu nasıl çıkardın?? adamın bırak son turunu, komple haftasonunda küçük bir hatası bile olmadı ve bu tüm derecelerine yansıdı. bu pistin tartışmasız en hızlısı felipe idi. resmen önündeki yavaş araçlara takılıp kaldı bunun gerçek olmadığını düşünen var mı? tüm haftasonu için felipe'mizi tebrik ederim. startta kirli tarafta olmak böyle kumlu bir pistte şüphesiz büyük bir dezavantaj ancak massa'nın nasıl güzel start aldığını yine göreceğiz yarın inşallah. kubi felipe'nin hızına ayak uyduramaz, ve daha hafif olduğunu düşünürsek işler felipe için pole olmamış olsa bile gayet iyi gidiyor.

  25. mustafa  akdeniz avatarı
    mustafa akdeniz

    BMW yi tebrik ediyorum..
    yarın çok güzel bir yarış olacak
    Kimi ile Levis arasındaki çekişmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.yarın kiminin çok fazla baskı yapacağını düşünüyorum ve levis i pist üzerinde geçebileceğini umuyorum.İyi süren kazansın..

  26. güney ateş avatarı

    kubica muhtemelen daha hafif olduğu için startta massa veya hamilton'a geçilmeyecektir. startta asıl mücadele hamilton, massa ve raikonnen arasında olur. bu üçünden ilk virajı önde dönen avantaj sağlar. ilk pit sonrası da kubica'yı geride bırakır.

  27. 22 yarıştan sonra ilk defa Ferrari McLaren ikilisi dışında bir takım pole alıyormuş muş. Çoğumuzun görmek istediği manzara bu bence (en azından ben istiyorum McLarencilik bir yana F1ciyiz).

  28. Massanın Kimiden nasıl bu kadar hızlı olduğu anlamak çok zor. Pist çift karakterli, 1.-3.sektörler uzun düzlükleri olan kısımlar, 2.sektör ise çok virajlı yavaş bölüm. Bu yüzden birisi yüksek downforce diğeri düşük downforce setupı kullanıyo dicem ama sektör zamanlarına bakıyorum massa tüm sektörlerde kimiden daha hızlı yani ayar farkından kaynaklanan bir fark değil gibi. Yarın eğer startta Kubica massaya geçilmezse çok güzel bir yarış olur..

  29. Kubica zirve için değil ama podyum mücadelesi verecektir. Açıkçası Ferrari nin yarış temposunu yakalayamaz BMW. Startta Kubica nın yer kaybedeceğini sanmıyorum. Hem temiz yerden kalkıyor hem de ilk iki yarışta bize nasıl start aldığını gösterdi.
    BMW de pole yakıştı. Bir gün olacağını herkes biliyordu. Şimdi sıra yarış birinciliğine geldi =)

  30. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bmw-sauber ve kuby'e helal! şaşırtılar herkesi. yarın raikkonen'den harika startlarından birini bekliyorum.

  31. ali eymen topbas avatarı
    ali eymen topbas

    süpersin bea robert süpersin bmw teşekkürler 😉

  32. bmw nin yükü hafif olabilir. fakat yarın kimi den iyi bir kalkışla 2.lik e kadar yükselmesini bekleyebilirsiniz. her zaman kalkıita karıştırmıştır ortalığı zaten. eğer bide pite geç girerse görün o zaman heyecanı.

  33. Tebrikler kubica&BMW 🙂 yarın süper bir yarış olucak gibi… kubica massayla hamilton raikkonenle kapışıcak. Start çok heyecanlı olur.

  34. kaan kaanhan avatarı

    3-5 sıra 2-4 ten daha iyi :). tebrikler Bmw, kubi kalkışta sorun yaşamazsa heyecanlı bir yarış olcak.

  35. Kubica harika iş çıkardı tebrik etmek gerekiyor Lewis ilk sektörde çok zaman kaybetti 0.3 sn gibi daha iyi bir ilk sektör yapabilseydi büyük ihtimalle poldeydi ama olsun Massa yine yaptı yapıcağını hafta boyunca çok iyidi fakat son sıralama turunda hata yaptı ve polü kaybetti bu bizim için iyi sonuç Kimi ve Massa pistin kirli ve tozlu yerinden başlicak ilk virajdada temiz yerde başlıyanların çizgi avantajı var umarım bunu kullanabiliriz iyi bir startla 1 sıra yükselirsek gerisi gelir Lewis iyi bir stratejiye sahip olduğumuzu söyledi bakalım ne olucak..Ayrıca Kimi niye bu kadar Massadan yavaştı anlamadım sanırım Bahreyn de Massanın özel teknikleri ve ayarları var o yüzden bu kadar hızlı..

  36. Ertan  Akkaş avatarı

    Kubicayı tebrik ediyorum gerçekten çok güzel bir tur attı. Lewis Performansı beklediğim gibi çıktı fakat 2 finli Haikki ve Kimi iyi bir performans sergileyemediler. BMW'nin yarın ki yarışta 1.cilik için değil podyum için yarışacağını düşünüyorum zira Kimi ve Lewis il 3'e girebilirler. Heyecanlı bir yarış olacak gibi hadi hayırlısı… Forza Ferrari. Kimi Raikkonen & Felipe Massa

  37. BMW ve Kubica muhteşem!!!Ama Massada Heidfeldin arkasında zaman kaybetmiş o açıdan yazık oldu.Yarın Massadan çok iyi şeyler bekliyorum.

  38. Hızınız süper TRF1. Tebrikler. Aslında benim gibi herkes Ferrarinin sıralama turlarında ilk 2 sırayı kapacağını düşünüyordu ama olmadı. Kubica sürpriz yaptı herkese. Sevindim ama bu sonuca pole 'a farklı isimlerin adını yazdırması F1 için güzel olacak. Lütfen benzinmiş azmış yükmüş girmeyelim farklı isimler çıkınca sevinelim. 🙂 McLaren beklenenden daha iyiydi. Ben daha kötüsünü bekliyordum. Alonsonun hedefi Q3e kalmaktı ve kaldı.

  39. ferrari kimi avatarı

    BMW ye pole yakıştı… Kimi hafta boyunca Massa dan yavaş görünü, niye acaba???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir