Zayıflayan Kubica Yarış Performansına Güveniyor

yazar:

kategori:

Araç içerisinde daha esnek olmak ve daha hızlı olmak amacıyla Robert Kubica kış testleri sırasında 6 kg verdi. Belkide bugün bunun da faydası oldu ve Kubica kendisinin ve takımının ilk pole pozisyonunu kazandı.

Kubica "Daha hafif olursam daha hızlı gidebileceğimi düşündük ve bu yüzden kilo kaybetmem için uğraştık. Benim için zor bir çalışma oldu ancak bunu başardık."

"Dün setup üzerinde yaptığımız iyi çalışmanın ardından oldukça iyi gelişim gösterdik. Son sıralama turumda çok iyi tur atmayı ve ilk pole pozisyonumu kazanmayı başardım. Turuma çok iyi başladım ancak 9. virajda frenleri kilitledim ve lastikte sorun oluştu ve son 3 virajda çok fazla vibrasyon meydana geldi. Ancak yinede turum pole pozisyonu için yeterliydi." dedi.

Kubica’nın pole pozisyonunu kazanmasının ardından genel görüş onun daha hafif olabileceği yönünde ancak Kubica yarış performansına güvendiğini söyledi.

Kubica "Sanırım Polonya’da Malezya’da elde ettiğim 2.liğin ardından beklentiler yüksekti ve ben yarış içinde kendime güveniyorum."

"Dün bazı uzun sürüşler gerçekleştirdik ve gerçekten iyilerdi."

"Ferrari’nin biraz hızlı olduğunu düşünüyorum ancak yarış içerisinde mutluyum. Şimdi verileri inceleyeceğiz ve yarınki yarışa mümkün olduğu kadar iyi hazırlanmaya çalışacağız." dedi.

Kubica ayrıca kış testlerinde yeni araç ile çalışmalarında zor günler yaşayan ve bu hale gelen takımına da övgülerde bulundu.

Kubica "Hepimiz güçlü olmayı bekliyorduk. Kışın rüzgar tüneli ve simulasyon verilerine bakarak güçlü olacağımızı umuyorduk ancak kış testlerinin başında bazı problemler yaşadık ve çok çalıştık. Bu asla pes etmediğimizin bir göstergesi."

"Sorunlar yaşasakta Avustralya’ya kadar hazır olmayı başardık. Araçta mükemmel bir potansiyel var ve çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Kubica, Massa’ya oranla temiz taraftan kalkacak olmasına rağmen bunun avantaj olduğunu düşünmüyor.

Kubica Bu sene mükemmel kalkış yapmak çok zor ve bu yüzden herhangi bir taraftan başlamaktansa herşeyin mükemmel işlemesi daha faydalı. Eğer temiz taraftan kalkıyor ve yanlış yapıyorsan, kirli taraftan kalkıp mükemmel kalkış yapandan daha fazla kaybedersin." dedi.


Yorumlar

  1. arkadaşlar neden bu bmw düşmanlığı öndeki en hafif pilot massa altındaki aracı kullnamayı bilmiyor sonra polü kaptırıyor şuan da yarışın en büyük favorisi kubica(polde başlayacağı için) ama massa ve hamiltonunda şansı yüksek raikkonen bence podyuma çıkamaz zor aracın setuplarında memnun değil GO BMW

  2. hafif kardesim hafif massa trafikte olmasaydı pole onundu. Kubicanın yarın Podyuma Çıkabileceği konusunda bende endişeliyim ama 3. olabilir..

  3. mustafa  akdeniz avatarı
    mustafa akdeniz

    pole de başlaması çok büyük başarı.
    ama ben yarın podyuma çıkabileceği konusunda emin değilim büyük ihtimalle arkadakilerden daha az yakıt a sahip.start ta geçilmese bile arkadakilere oranla daha yavaş olduğundan aradaki farkı amayacağından pite girdikten sonra yerini kaybedebilir.yarın ki yarış stratejileri çok büyük ihtimalle kazananı belirleyecek,benim düşüncem massa bugünkü gibi hızlı gidebilirse yarışı kazanabilir ama kimide yarışı kazanabilir arkadan çok iyi geliyor çünki startta yada pist üzerinde levis i geçebileceğini düşünüyorum.

  4. Helal olsun Kubica. Yarışı kazanman zor ama bizi ayrı bir mutlu ettin. Umarım podyuma çıkarsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir