Raikkonen Çok Güçlü Bir Yarış Bekliyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen sıralamalarda 4. sırada kalmasına rağmen yarınki yarış için oldukça güçlü konumda olduğunu söyledi.

Felipe Massa sürekli olarak şu ana kadar takım arkadaşının önünde yer aldı ve sıralamalarda da 2. sırayı elde etmeyi başardı.

Ancak şu ana kadar Bahreyn’de 3.lükten daha iyi derece elde edemeyen Raikkonen yarınki yarışta farklı stratejilerin önemli rol oynayacağını söyledi.

Raikkonen "Bugünkü durumdan pek memnun olmasamda potansiyelimize bakacak olursak 4.lük yarışa başlamak için çok ta kötü bir yer değil."

"Aracın dengesi bu sabahtan itibaren mükemmel değildi ve olabileceğim ve olmak istediğim kadar hızlı olamadım."

"Artık verileri incelemeliyiz ve bunun neden böyle olduğunu bulmalıyız. Yarın puanların kazanılacağı yarışta güçlü olacağımı düşünüyorum."

"Strateji bakımından farklı olabiliriz ancak bunun gerçek olup olmadığını görmek için yarışı bekleyelim." dedi.


Yorumlar

  1. İlk 8 pilot içinde herkesin yakıt yükü 4-8 tur arasında farklılık gösterir daha fazla değil. Eğer Ferrari tek pit-stop yapacaksa ve bu kadara hızlıysa diğer takımlar sezonun geri kalanında yarışmasın boşuna. Tek pit-stop yapma ihtimali olan ilk 10'da sadece Button ve Alonso olabilir. Dereceleri pole'den tam 2 sn yavaş. Tur başına 2 sn yavaş gitmeyi göze alan Honda ve Renault'un tek amacı puan almak ve öndekilerin sorun yaşamasını bekleyip podyum kovalamak olsa gerek. Tepedekilerin ve Rosberg-Trulli ikilisinin böyle bir amacı olduğunu sanmıyorum 57 turluk bir pistte tek pit-stop intihar olurdu herhalde tur başına liderden 1.2-1.7 sn yavaş gitmek ve trafiği düşünün.

  2. evet öle ama, malezya da massa spin atmasaydı kırmızılar yarışı büyük bir farkla kazanacaklardı. bu bağlamda ya massa da ağırsa diye düşünüyorum.ve ayrıca zaman turunda küçük bir zaman kaybı yaşadığını da söledi.bu massa ve kimi arasındaki zaman farkının dolayısıyla ağırlık farkının olabileceğine işaret. yarış yanlış hatırlamıyorsam 57 tur. bence tek pitstop yapılabilir ve bu bize avantaj sağlar en azından kimi için. ama diğer taraftan bahreyn de ferrari de dahil bütün takımlar tozdan dolayı tutunma sorunu yaşıyolar. "ferrari kirli pistte depo doluyken 4. cebe yerleşecek kadar hızlı mı?" sorusu ise tek pitstop ihtimalini zayıflatıyor. neyse yarın görecez. hayırlısı olsun

  3. yine biaey olmuycak.massadan 1 tr sonra pite girecek.malezyada rai q2de 0.5 sn kadar hızlıydı gecen hafta.ama bu hafta hep massa hızlıydı.bence kimi setup sorunu yasıyor.yada belkide massa sıralama ayarlarına daha fazla agırlık verip yarıs performansını dusuruyor.yarın gorucez

  4. baris san bu pistte tek pitstop olmaz. hele kimi ve massa bu konumdayken oyle bir strateji bizi ileriye değil geri sıralara atar. Massaya göre Kimi 1 veya 2 hatta 3 turluk benzin ağırlığına sahip.

  5. pek mümkün değil ama tek pitstop olabilirmi diye de düşünmüyor değilim. malezyada daha 1. pitstoplarda motor devirlerini düşürdüklerini söylemişlerdi. massa nın perşembe ve cuma uçması azami performans uygulaması olabilir. hızlıysak daha ağır kalkıp avantajlı olmalıyız diye düşünmüş olabilirler. IceMan ın yukarda söledikleri de beni bu konuda heyecanlandırıyor açıkcası. bu arada sıralamalar da oldukça heyecanlıydı. şimdi kimi den harika bir yarış performansı bekliyoruz. go kimi go….

  6. Kimi'nin ağır olarak tamamen değişik setuplar denediği belliydi. Chris Dyer ve Kimi yarın kesinlikle bişeyler yapıcaktır. bekleyip görücez..

  7. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı yarıslardan once konusuyorsa bı bıldıgı var demektır.bence kimi agır.hemde baya bı agır olmalı.subat ayında burdakı testlerde ucmustu adeta.pıst rekorunu 2 sanıye gecmıstı hatta.yıne pıte gec gırerek 1 pıtte olmasa bıle 2.pıtte mutlaka bırseyler yapar gıbı gelıyor.yınede bekleyıp gorecegız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir