Alonso, Ferrari'nin Dayanıklılığından Etkilendi

yazar:

kategori:

Alonso bugün sorunsuz 131 tur atarken takım arkadaşı Felipe Massa önceki 2 günde 217 tur atto. Ferrari şu ana kadar sadece Valensiya’da 3. gün yağ sızıntısı sorunu yaşadı.

Alonso “Her gün sorun yaşamadan daha fazla kilometre yol kat etmek önemli. Bu oldukça fazla veri toplamamızı sağlıyor ve böylece testlerdeki en büyük bilinmeyen olan lastikleri daha iyi anlamada yardımcı oluyor.”

“Valensiya’da söylediğimi tekrar ediyorum: şu anda diğerlerinin neler yaptığını düşünmemeliyiz. Kendi çabalarımıza odaklanmalıyız ve yaklaşık 1 ay sonra Bahreyn’de nerede olduğumuzu göreceğiz.” dedi.

Alonso bugün, arkadaşı Robert Kubica’ya destek vermek için kaskında Kubica’nın kaskının resmini kullandı.

Alonso “Robert’in olumlu bir şekilde gelişmesi nedeniyle mutluyum. Şimdi çok fazla sabır göstermeli ancak en önemli olan gittikçe gelişiyor olması.” dedi.

Alonso’nun Kubica için hazırladığı kaskı görmek için tıklayınız

 


Yorumlar

  1. Ezio Auditore da Firenze  avatarı
    Ezio Auditore da Firenze

    Tek sebebi duyulan acının hissedilenden çok fazla olmasıdır

    Kendilerine birşey yapacaklar diye korkuyorum.Acaba bir psikoloğa görünselermi diyede kendimi alamıyorum.Ama kendi pilotlarınında bir gün başarılı olacağı düşüncesi içinde olamaları fakat sonuç alamamalarıyla bu durum psikolojilerini olumsuz yönde etkiliyor düye düşünüyorum.Neyse…

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Scuderia arkadaşım bu tür yorumların konuyla alakası yoktur.Tek sebebi duyulan acının hissedilenden çok fazla olmasıdır.Bunlar Abu Dhabi öncesinde de aynı şeyi yaptılar.Alonso şampiyonluğa çok yakındı ve yarışın hakemi de italyandı.İtalyan hakem sayesinde Alonso şampiyon olacak dediler.Fia işi ayarlamış dediler.Ama italyan hakem aksine hareketlerde bulundu.Örneğin:Kubica pitten çıkarken öylesine hızlıydı ki pit çizgilerini adeta doğrayarak piste çıktı.Ne ceza ne de kınama gelmedi.Yarış öncesi italyan hakemi dillerine dolayan bu tür kişiler kuyruklarını kıstırıp seslerini kestiler.Bunların amacı sayfayı provake ederek ortalığı karıştırmaktır.Dikkat edin cümlenin içinden birkaç kelime grubunu alarak aklınca sadist düşüncelerini ortaya çıkarmaya çalışıyor.Burada Alonso daha çok km ve daha çok veriden bahsediyor.Lastiği daha iyi analiz etmenin daha çok km ve daha çok geri bildirimden geçtiğini söylüyor ama amaç üzüm yemek değil ki.Amaç bağcıyı dövmek.Hal böyle olunca, Alonso "merhaba" bile dese, onlar Alonso küfretti derler…Silinme dertleri de olmayınca işler bu kadar basit oluyor.Mantık budur.

  3. smith v3.0 mısın v10.5 misin nesin bilmiyorum ama konuştuklarına dikkat et istersen…ortamı gerip te can sıkma kabak tadı verme…anladın mı dostum????maksadın belli de neyse………..

  4. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    Formula 1 profesyonel bir yerdir sırf İtalyan diye kimse kimseye fazladan bilgi vermez. Ayrıca Pirelli ne verebilirki ? Takımın çözmesi gereken aracın lastiğe nasıl davrandığıdır. Pirelli bu konuda Ferrari'ye fazladan hiç bir şey veremez.

  5. Ezio Auditore da Firenze  avatarı
    Ezio Auditore da Firenze

    carl davidson'lada paylaşsınki Melbourne,Barcelonadaki tahihsizlikler(!) yine yaşanmasın.hayır lastiklerim bitti diye öyle bir ağlıyorki team radio'da davidsonın suçu ne diye dizi yapsak yeridir.
    Alonso,öyle bir mail gelirse davidson'la paylaşsınki oda biraz ümitlensin,ustalarla yarışma şerefine en yakından tanık olsun.Ama bir kaza olunca 3D gibiydi gibisinden yorumlar yapmasın.Kendisininki 6D gibi oluyor sonra altından kalkamıyor yavrucak.Codemasters 2010 oyununu onun için çıkardı.Nasıl oynadığını görünce,gerçektede yarışlarda yaptığı ''noob''hataları daha iyi analiz etme şansına eriştim.Kararımı verdim:UMUTSUZ VAKA.

  6. böylece testlerdeki en büyük bilinmeyen olan lastikleri daha iyi anlamada yardımcı oluyor

    diaz mailini kontrol etsin. pirelliden ayrıntılı bir mesajı var.
    cc: monte

  7. motoru ve lastikleri ısıt şampiyon olma vaktin geldi.

  8. rocco junior avatarı

    İnşallah sezona yansıtırız çok olumlu haberler ver,mli günler geçiriyoruz

  9. F1 pilotlarının hiç birine karşı sevgisizliğim yoktur. Sadece bazı pilotların yaptığı işten etkilenirim ve onları desteklerim.

    Alonso çalışkan bir işçi arı gibi elindekini en iyi şekilde kullanmayı biliyor aracı geliştirmek,takım üstünde politik üstünlük kurmak vs… Heryerde birşekilde iyi yada kötü yollarla yapıyor ama yapıyor hak ediyor…Schumi dönemi gelmez ama iyi başarılar getireceğinden eminim…

  10. elinden geleni yapması,sıkı sıkı çalışması olabildiğince özverili davranması…….işte bu fernando alonso bu!!!!!seni sonuna kadar destekliyoruz……..

  11. Hiçbir zaman sezon boyunca en hızlı ve en dayanıklı araç kombinasyonuna sahip olamayan bu pilotun özverili çalışma azmine şapka çıkarmak lazım.İnşallah bu yıl hızlı olduğu kadar dayanıklı da olan bir araca sahip olur.
    En büyük bilinmeyenin yani lastiklerin analizi için en fazla kilometre yapan bu takım ve pilotları sevgimizi ve desteğimizi fazlasıyla hakediyorlar.Yolunuz açık olsun.

  12. kurabiye canavarı  avatarı
    kurabiye canavarı

    Fernando Alonso Diaz .

  13. umarım yarın da problemsiz bir şekilde tamamlarız çalışmaları.Geçen seneki testlerde de oldukça dayanıklı görünüyorduk ama ilk yarışlarda motor problemi yaşadık.ayrıca sezon ortasında massa vites kutusu sorunu yaşadı.

  14. adamsın adam seviyoruz seni fernando 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir