Schumacher, Gelişmeleri Gereken Orandan Endişeli

yazar:

kategori:

Schumacher, ilk başlarda yaşanan dayanıklılık sorunlarının ardından Jerez’de son 2 gün iyi çalışmalar yaptı ve şu ana kadarki en hızlı tur zamanını kaydetti. Ancak Mercedes, özellikle uzun sürüşlerde rakiplerinin uzağında kaldı ve lastik aşınması daha fazla gibiydi.

BBC Sport’a konuşan Schumacher “Önceki deneyimlerimize göre sezonun ilk yarışı ile ilk testler arasında biraz fark oluyordu. Şu anda bakarsanız, 5 6 kat daha fazla gelişmeniz gerekiyor. Şu anda kimin ne kadar gelişim gösterdiğini söyleyebilecek konumda değilim. Biz kendimizi biliyoruz. Evet, biraz endişeliyiz ancak diğer taraftan nerede olacağımızı ve nerede olmak istediğimizi biliyoruz. İlk yarış bize durumu daha net gösterecek.” dedi.

Schumacher, Valensiya’da test programını tam olarak uygulayamamalarının kendilerinin hafif de olsa geride kalmalarına neden olduğunu söyledi.

Schumacher “İlk testlerde istediğimiz kadar yol kat edemedik. Tur zamanları önemlidir ancak şu anda doğru olmayabilirler. Eğer her zaman hızlıysanız bu doğal olarak mükemmel bir durumdur ancak geçen seneden geldiğimiz noktaya bakarsak bunun kolay olmadığını ve farkı kapatmak zorunda olduğumuzu biliyoruz.” dedi.

Schumacher, yeni araçları Pirelli lastikleriyle uyumlu halde çalıştırmanın en zorlu görev olduğunu söyledi.

Schumacher “Aracımızın bir karakteristiği var ancak lastiklerin de bir karakteristiği var ve ne kadar uyumlu olacaklarını söylemek şu an için zor.”

“Geçen sene bu pek önemli değildi ancak bu sene önemli.” dedi.

 


Yorumlar

  1. asıl acınası nokta,bakın yakıt tasarrufu yapıyorum,arkamdaki (2009) şampiyon beni geçmeyecek-geçmeyecek değilmi diye sorması?kaldıki sanki onun yakıtını daha iyi kullanma hakı yokmuş gibi.kaldıki ikiside aynı anda bitireceklermi gibi işte dünyadaki tüm f1 seyricileriyle dalga geçilircesine yapılan olay budur.tabi canım ittirsin,kaktırsın,1000.kez özür dilersiniz olay kapanır.zaten dünya onun etrafında dönüyor.Ama Alonso söz konusu olunca nefret kusmakta birebirsiniz.

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    dalga geçmeye devam et.

  3. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bu sene üçüncü yarıştan başlarsınız seneye yarışacağınız aracı geliştirmeye, seneye daha da iyi olursunuz. Hatta 2012'yi komple 2011 aracıyla geçirip 2012 boyunca 2013 aracını geliştirirsiniz olur biter

  4. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    direksyonu biraz hırsı olan bütün pilotlar fırlatır zamanında mika da fırlattı örneği çoktur, boş konuşuyorsun.çaresizliğin resmi direksiyon fırlatmak değil takım arkadaşını geçemeyince ağlaya zırlaya belkide dünyada 1 milyar F1 seyircisi önünde takımından massanın yol vermesi için yardım istemektir dolayısıyla yine boş konuşuyorsun. bir yarış hafta sonunda kameramanı ittirmiş! ittirsin canım,sanırım aracından inen sinirli pilotların yardım görevlilerini bile ittirdiğine hiç şahit olmamışsın ama normaldir F1 i daha dün izlemeye başlamışsan 🙂 en azından tatile diye gittiği bir yerde gazetecilere durduk yere saldırıp hakaretler etmemiş. senin açından üzüldüğüm daha kötü durum ise pilotların kaskının içinde olanı görebildiğini zannetmen bundan öteside sanırım çıkıp peygamberliğini ilan etmen olur vah vah.. neyse ambulans çağırması bana düşmez. daha da kötüsü (bazı) faşit ispanyol taraftarların yaptıklarına gülebilmen, buda IQ seviyesi hakkında herşeyi ortaya koymakta. neyse umarım iyleşirsin arkadaşım gerçekten üzüldüğümü belirtmeliyim.

  5. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    araç sezonun ortasında hazırdı zaten 🙂 artık bende affetmem bahanelerini yarış kazanacak bir araç ortaya çıkarmaları lazım. şampiyonlukta artık 3.seneye f1 racingde schumacher'in dediği gibi.

  6. Schumi yapma etme yeşeren umutlarımızı yerle ihsan etme…
    2010 sezonunun ortasından berş bu araç için çalışan bir ekip var ve halen 1 saniye geride olmamalıyız. uzun turlarda lastiklerin neden sorun yarattığı bir sezondur çözülemedimi?

  7. Ezio Auditore da Firenze  avatarı
    Ezio Auditore da Firenze

    Peki ya direksiyonu fırlatma komedisi?o işte çaresizliğin resmiydi.Bana Çin 2007 deki Kameramanı ittirme anındaki çaresizliği anımsattı.
    Ya Monza.resmen çok olmuş biçimde Padok alanına dönüşü ve sulu gözlerini göstermemek için kaskını çıkarmaması??Bunlardada güldünmü
    ::)x2
    Ama en komik an İspanyada gerçekleşti.Tamda İSPANYOL seyricilerin önünde.Adamlar nefret ettikleri birini o halde görünce gülmekten çoşmuşlar.F1racing te yazıyor ::)x2 Yine benim daha fazla güleceğim şey çıktı.Peki ya 2007 Brazilya GP'sinde 61 tur boyunca öndekiler sorun yaşasın diye beklemek nasıl bir komediydi ::)x2

  8. 40 tur aynı komediyi seyretmek paha biçilemez, sonundaki hüzün, el kol hareketleri, of paha biçilemez =)

  9. Ezio Auditore da Firenze  avatarı
    Ezio Auditore da Firenze

    ::)x2

  10. niconun sorun yaşaması lastikeri öğrenemesinden değil.1.gün arka kanadı hiç çalıştıramadı ve kers i de tam randımanlı kullanamadı mgp.

  11. FAster Inside avatarı

    🙂 güzeldi…

  12. Bazı arkadaşlar da sevinmişti en hızlı turu atınca demek neymiş adı üstünde test…

  13. kurabiye canavarı  avatarı
    kurabiye canavarı

    tabii bazıları geçiş yapacam diye kafa göz yararlar.bazen 200 metre sonra onları çakıl havuzundan toplarız,bazılarına ise direksiyon fırlattırır araçtan ağlamaklı inemelerinede sebep oluruz.
    Monaco demişken bazılarınada arkamızdan uçarcasına geldiklerini söyler korkuyla pit yaptırırız.Bununlada yetinmeyiz aracımız iyi,pilotlarımız umut verdi der 2008 deki şansımızın yine bizi bulmasını ağzımız açık bir şekilde bekleriz.
    Acımızda büyür büyür öyle bir yer ederki,konu ne senin yorumun ne deriz.Arkadaşımız hiç bir zaman birebir konuşmaz ancak biz yinede cevap yazarız.Niyemi yazarız??Çünkü onun defalarca o habere girip yorumlara baktığını biliriz.Bizim cevabımızı gördüğünüde biliriz.Bizde ona 25 tur Malezya-Sutil der konuyu kapatır uykuya çekiliriz.=)))

  14. o zaman en hızlı turumuzun da bir espirisi kalmıyor.
    diğer herkesten fazla lastik etkisini turumuza yansıttığımıza göre.

    tabii bu da fena birşey değil.
    tek turda iyi iş çıkarırsak Monaco'da herkesi arkamıza dizeriz.
    40 tur.

  15. kurabiye canavarı  avatarı
    kurabiye canavarı

    Bu sefer biraz olumsuz konuşmuş.Sanki lastikleri çok erken bitiriyor Mercedes ve bu durumda Schumacher'in performansı çok üst düzey.Nico'nun sorun yaşaması ise lastikleri henüz öğrenememiş olmasından kaynaklanıyor gibi bir durum çıkmış ortaya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir