WRC: İsveç'te Galibiyet Hirvonen'in

yazar:

kategori:

2011’in sezon açılışındaki ralli, yeni araçlarla birlikte artan rekabet ve son güne 5 sürücünün kazanma umuduyla girmesiyle hatırlanacak. Bugün başladığında Hirvonen, Ostberg, Solberg, Latvala ve Ogier’in kazanma şansı vardı.

Etaplar geride kaldıkça ön plana Hirvonen ve Ostberg çıktı. Ostberg son bölüme kadar aradaki farkı azalttı ancak sonunda kazanan isim Hirvonen oldu.

Hirvonen, geçen sene kaandığı aynı ralliden sonra daha kazanamamıştı ve bu uzun zaman sonra gelen galibiyet oldu. Ostberg ise ilk defa WRC podyumunda yer aldı.

Tamamiyle Ford Fiesta’ların üstün olduğu rallide, dün geride kalan Latvala bugün hızlanarak 3. oldu ve Ford ilk 3 sırayı kimseye kaptırmamış oldu.

Dünü 5. sırada tamamlayan Citroen’in genç yıldızı Sebastien Ogier, genel klasmanda 4. olurken onu Citroen’in diğer sürücüleri Petter Solberg ve Sebastien Loeb takip ettiler.

WRC’de ilk defa Güç Etabı adıyla bir bölüm düzenlendi. Rallinin son etabını oluşturan bu bölüm televizyondan canlı olarak yayınlandı ve ilk 3’e girenlere ekstra puanlar verildi. Bu etabı kazanan isim Ogier oldu ve Citroen sürücüsü ekstra 3 puan kazanmış oldu. Onu Loeb ve Latvala takip ettiler.

Bu arada 5. olan Petter Solberg ilginç anlar yaşadı. Norveçli sürücü daha önce aşırı hız nedeniyle polis tarafından yakalandı ve bu nedenle aracı son etapta ve özel etapta co-pilot Chris Patterson kullandı.

IRC’de mücadele eden ve taraftarların topladığı yardımlarla Ford Fiesta WRC ile sadece İsveç Rallisi’ne katılma hakkını elde eden P-G Andersson, etap galibiyetlerinin yanında kazalar yaşadı ve ralliyi 7. sırada tamamladı.

Kimi Raikkonen, sezona cesaretveren bir başlangıç yaptı. Raikkonen, ilk başlarda yaşadığı sorunların ardından istikrarlı sürüş gerçekleştirdi ve bazı etaplarda hep ilk 6 içerisinde yer alarak dikkat çekti. Fin sürücü ralliyi 8. sırada tamamladı.

İsveç Rallisi Fotoğrafları İçin Tıklayınız

2011 İsveç Rallisi Sonuçları

Poz  Sürücü              Takım        Süre/Fark
 1.  Mikko Hirvonen      Ford     3sa23m56.6s
 2.  Mads Ostberg        Ford         + 6.5s
 3.  Jari-Matti Latvala  Ford        + 34.0s
 4.  Sebastien Ogier     Citroen     + 47.7s
 5.  Petter Solberg      Citroen   + 1m31.2s
 6.  Sebastien Loeb      Citroen   + 2m30.3s
 7.  P-G Andersson       Ford      + 6m22.0s
 8.  Kimi Raikkonen      Citroen   + 7m02.3s
 9.  Matthew Wilson      Ford     + 10m11.5s
10.  Khalid Al Qassimi   Ford     + 10m31.1s

Güç Etabı:

 1.  Sebastien Ogier     Citroen  2m22.7s
 2.  Sebastien Loeb      Citroen   + 0.3s
 3.  Jari-Matti Latvala  Ford      + 0.7s
 4.  P-G Andersson       Ford      + 1.3s
 5.  Mikko Hirvonen      Ford      + 1.4s

 


Yorumlar

  1. Tolga Soydan avatarı

    takip etmemissin bişe yapmamsısn konusuon bos bos

  2. gecen sene 29. olmustu bu senede 8. ! fark ortada. sen abu dhabi yarısının etkisinden cıkamamıssın hala takma bu kadar kafana 🙂

  3. raikoken 8. olmuş. bu sonuc cesaret vericiymiş. PUHAHAHAHAHA

  4. Gizem Aydın avatarı

    bizde de yayınlandı mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir