Pirelli: "Lastik Aşınması Planlanan Düzeyde"

yazar:

kategori:

Pirelli lastikleri şu ana kadar çok çabuk bozulmasıyla dikkat çekti ve sürücüler sürekli olarak buna dikkat çekiyorlar.

Pirelli’nin motor sporları patronu Paul Hembery “Takımlar, 50-60 tur aynı lastikle devam ettikleri dönemi geride bırakıyorlar. Eğer bunu yapmış olsaydık o zaman strateji olmazdı.”

“Lastik değişimine zorlama ve lastik ömrü konusunda denge kurmaya çalışıyoruz.”

“Bizim hedefimiz bu şekilde. Bunu yapmak çok karışık. Lastikleri çok uzun ömürlü yaparsak o zaman takımlar sadece tek bir kere lastik değişirler ve geçmişte böyle oldu.”

“Bundan kurtulmak için, yarışların 300-320 km uzunluğunda olduğunu düşünerek 100-110 km gidebilecek lastikler hazırladık.” dedi.

Hembery ayrıca bu dayanıklılıkla birlikte pilotların 4 defa pite gelebileceği düşüncelerini kabul etmedi ve 2 pit beklendiğini söyledi.

Hembery “Verilere göre böyle bir şey beklemiyoruz. 4 defa pit yapacak olanı sorgularım. 3 belki olabilir ancak takımlar arasında fark var.”

“2 olmasını bekliyorum ve en kötü ihtimalle bazıları 3 yapabilir ancak 4 pit verilerimizle uyuşmuyor. Bu tuhaf olur.” dedi.

Hembery, Jerez pistinin lastikler üzerinde aşırı zorlayıcı olduğunu ve süper yumuşak lastiklerin bu tür pistlerde kullanılmayacağını söyledi. Hembery ayrıca lastik kontrolünün artık daha da önemli olacağını söyledi.

Hembery “İlk 4-5 tur boyunca lastiklerine iyi bakan sürücülerin, lastiklerin ömrü üstünde çok etkili olabileceğinin farkına vardık.” dedi.

Hembery, süper yumuşak lastikler üzerinde Barcelona’dan itibaren bazı değişiklikler yapabileceklerini ve bunun sezon içerisinde de olabileceğini söyledi.

Hembery “Yapmış olduğumuz 6 aylık testin ardından,hemen her şeyi öğrenemeyeceğimiz konusunda açık konuştuk. Ancak böyle bir şey olursa buna FIA ile birlikte karar vereceğiz. Bu kararı takımlarla değil, FIA ile alacağız çünkü diğer türlü taraflı olma riski olur.” dedi.

 


Yorumlar

  1. bu sezon lastik hüsranları göreceğiz gibime geliyor..

    agresif davranan yandı.

    nerede o michelin günleri..

  2. Sinan Uzunoğlu avatarı
    Sinan Uzunoğlu

    Resimde gözüküyor planlanan düzey bu sene çok kaza göreceğiz galiba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir