Basın: "Pirelli İlk Yarışlara Sert Lastikleri Götürecek"

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport, Valensiya ve Jerez’de lastik aşınmaları ile ilgili şikâyetlerin yoğun olduğunu ve pilotların 15 turdan fazla gidemediklerini yazdı.

Haber: “İlk dört yarış için Pirelli, güvenli tarafı tercih edecek.”

Hafta sonlarında lastik seçimi konusunda bu güvenli taraf, iki hamur arasında bir basamak bırakılması ile sert ve yumuşakları temsil ediyor.

Yumuşak ve sert hamurlar arasındaki hamur ise orta. Bahsedilene göre bu orta sertlikteki hamurlar, bir turun ardından tempoda 1 saniye kaybettiriyor ve ardından gelen 10 turda oldukça istikrarlı kalıyor.

Sebastian Vettel: “Daha sonra onları değiştirmeniz gerekiyor. Daha uzun giderseniz, çok fazla zaman kaybedersiniz.”

Ve inanılan o ki Pastor Maldonado ve Sergio Perez’in geçen haftaki kazalarının nedeni, Pirelli lastiklerinin şaşırtıcı davranışları.

Barrichello: “Yeni set lastik artık teniymiş gibi olmuyor. Hızlı virajlarda eğer ölçüyü kaçırırsanız arka taraf birden bire tutunma kaybediyor. Aniden arkayı kaybediyorsunuz”

“Bu, tecrübesiz pilotlar için sorun yaratabilir.”


Yorumlar

  1. Bu makaleden benim çıkardığım sonuç: Pirelli istenileni vermiş.

    Çabuk tepki veren ama sürekliliği olmayan lastikler oyunu biraz çetrefilli hale getirebilir. (bol pit veya stratejik farklılıklar. geçen sene herkes otomatikti. kimisi (vettel) tek pit-stop yapmadan yarışı bitirecekti.)

    Maksat bir takımın sezonu süpürememesi ise, karakteri olmayan veya değişkenlik gösteren bir lastik bu işin hal yoludur.

    Rubens'in beyanından anlaşılan ise "Oversteer" geri dönüyor

    Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler/19059-basin-pirelli-ilk-yarislara-sert-lastikleri-goturecek.html#ixzz1Dz1pk5gZ

    güzel bir tesbit sana katılıyorum
    desene bu sene ferrari kenar yönetimi bitti.

    zaten beceriksizdiler bu tip bir logaritmaya hiç ama hiç gelemezler umarım beni yanıltırlar.

  2. Ben baya umutluyum pirelliden yarışlara heyecan getirecegini düşünüyorum yeni lastiklerin.

  3. Gizem Aydın avatarı

    aa onu bilmiyordum. ama olsun yine de pirelli bu kadar saçma bir şey yapmak zorunda değildi 😀

  4. güzel söyluyosunda bridgestone bırakmıştı ama f1 e lastik tedarik etmeyi =))

  5. Gizem Aydın avatarı

    güzeldi işte bridgestone ne gerek vardı pirelli ye falan. kers ve arka kanatları çözmeye çalışırlarken bir de yeni lastik bilmecesi çook harika oldu yani. aman ne heycanlı. içine ediyorlar f1'in haberleri yok. kaç set lastik var anlamadım gitti zaten her yerden yenilik fışkırıyor. acıyorum pilotlara. heycanlı olan bir şeyi daha fazla heycanlı hale getirmek için bu çaba ne anlamıyorum. saçmalık. bunlardan önce her şey çok saha iyiydi

  6. lastikleri konuşmak bile saçma geliyor. f1 bu pirelli taraftarı değilim.

  7. pirellinin gelmesini başta istemiyordum ama bu lastik stratejisi için teşekkür ediyorum.bridgestonenun o uzun ömürlü kamyon lastiklerinden bıktık.Lastik savaşı döneminden beri özlediğimiz o fazla sayıda lastik değişimlerinin gelecek olması harika.Acemi pilotlar da alışır zamanla

  8. işin güvenlik boyutu da düşünülmeli buakdar kısıtlı test imkanıyla bu lastiklerle ilk yarışa cıkmak ciddi kazalara sebep olabilir hali hazırda Maldonado,Perez,Karthikayen gibi çaylaklar ve Petrov gibi kaza yapması kuvvetle muhtemel isimler var.Bu testler yeterli değil bence Pirelli'yi adeta bir dikta ile getirdiler ciddi kazalar olursa bunun hesabını veremezler.

  9. Bu makaleden benim çıkardığım sonuç: Pirelli istenileni vermiş.

    Çabuk tepki veren ama sürekliliği olmayan lastikler oyunu biraz çetrefilli hale getirebilir. (bol pit veya stratejik farklılıklar. geçen sene herkes otomatikti. kimisi (vettel) tek pit-stop yapmadan yarışı bitirecekti.)

    Maksat bir takımın sezonu süpürememesi ise, karakteri olmayan veya değişkenlik gösteren bir lastik bu işin hal yoludur.

    Rubens'in beyanından anlaşılan ise "Oversteer" geri dönüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir