Vettel, F1'de Gösteriye Fazla Odaklanıldığını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Alman pilot, F1’i daha ilginç hale getirme adına kurallara eklenen 2011’deki ayarlanabilir arka kanatlara ve yeni Pirelli lastiklerinin dayanıksızlığına atıfta bulundu.

Vettel: “F1, gösteriye daha ve daha fazla ilgi gösterilmesi ile daha radikal bir hale geliyor. Bunun gerekli olup olmadığını merak ediyorum”

Fernando Alonso da birkaç sene önce Formula 1’i bir spor olarak görmediğini belirtmişti.

Alonso: “Bir spor için fazla iş; bir spor için ise fazla spor”

“Ama sadece spor değil, çünkü çok ilgi ve menfaat var”

Öte yandan 2011’de KERS ile birlikte direksiyona bir buton daha geliyor

Vettel: “Eğer kritik noktaya ulaşılırsa, bir araya gelip bunu tartışırız. Bu bizim güvenliğimizle ilgili.”

Güvenlik endişelerinden birisi bu butonlar arasındaki geçiş süreleri. Düzlükte ayarlanabilir arka kanat, KERS butonları ile işlemler yapılacakken düzlük sonunda frenleme alanında arka kanadın eski haline getirilmesinde sıkıntılar yaşanabilir.

Geçen hafta Jerez’de gözlemciler, uzun düzlük sonunda frenleme alanında pilotların birçoğunun sorun yaşadığını belirtti.

Jarno Trulli: “Kanattaki yük henüz hissedilmediğinde en azından 5 metrelik alan tehlikeli bölge.”

Ama McLaren’den Jenson Button: “Aslında butona bastığınızda kanadın o kadar çabuk tepki vermesi beni oldukça şaşırttı”


Yorumlar

  1. Bu sene Webber in kazasına benzer bir çok kaza izleyebiliriz, öz. ilk yarışlar.

  2. Alonsonun düşüncelerine katılıyorum.
    Vettel tabi karşı çıkacaktır,çünkü starda bu işlerle uğraşırken pit duvarına diğer bir aracı sıkıştırmak hayli zor olacak.
    çok fazla değişken olması zor.
    kullanmayı berecen olursa hoş,diğer türlü çok gereksiz bence.

  3. Gizem Aydın avatarı

    off bir de btnları mı hesaplayacaklar. zaten hesaba katmaları gereken o kadar çok değişken var ki yeni iki taneye hiç gerek yoktu. heycanı da yeterli daha ne yapmak istiyorlar anlamadım. bir de pilotlar ipin üzerinden takla atmaya çalışsınlar o zaman adrenalin tavan nası fikir? saçma saçma şeyler. cadde pistleri gibi sadece gösteriş amaçlı pilotların işini zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor vettel çok ama çok doğru söylemiş.

  4. rocco junior avatarı

    Romain GROSJEAN adlı arkadaşa katılıyorum neticede f1i simülasyon oyunu yapmaya gerek yok geçen Pat Symonds benzeri açıklamada bulundu.Her sene bir sürü abuk subuk kural ve zımbırtılar f1e giriyor.Bu arka kanat bence 1-2 seneye yasaklanır gerek kullanma zorluğu gerekse geçişe verimli katkı yapmazsa.Zaten geçen sezon çok güçlü aerodinamiler ile fazlaca geçiş oldu ve istatistikler verilirse 2009 2010 arası ben daha fazla diye biliyorum.Şimdi tekrar 2009daki yeniliklere ek olarak buttonlar ekleniyor.Pilotlar kersi kullanıcak,yarış kontrolün izin verdiği yerde diğer düğmeye basıcak,pit duvarı ile konuşacak,sc kollayacak bu sırada kaza yapmamaya mı yoksa yaırşmaya mı çalışacak?
    Ha derlerse adamlar dünya para alıyor işi ne o başka=)
    Son olarak ben olayın pist yapılarından kaynaklandığını savunuyorum.Öyle ki neden her sene aynı pistlerde müthiş yarışlar izliyoruz ve Bahreyn,Singapur vs tarzı pistlerde sıkıcı oluyor durumu açıklamakta.F1 amacı yol tutuşunu arttırmak ve geçişi zorlaştırmaktır da aynı zamanda ama herkes geçiş diyor.Nascar yada Indy değil ki bu

  5. Kers neysede ayarlanabiir kanat bence gereksiz.

  6. Seb sonuna kadar haklı bir geçiş sevdası sürüp gidiyor.Yahu geçirtmemek de sonuçta bir yarışma zevki değilmidir?Geçişler artsın deniyor zaten sıralama turlarında yeni formatla en hızlı pilot en önden kalkıyor.kim kimi geçecek ki? bu yaptıkları icraatlar ters grid formatında işe yarar güçsüz takım zaten güçsüz ve arkada arka kanadı hareketli yapsanız ne? Kersi etkin kılsanız ne?Seb'in de belirttiği gibi iki uygulama da güvenliği zorlayıcı uygulama 3 yeni pilot var ve muhtemelen 2 si(Perez,Maldonado)ve potansiyel tehlikeli pilotlar(Petrov vs)Kers ile mücadele edecek ve bu adamlar sadece 3-4 gün testle ilk yarışa gidecekler güvenliği kimse düşünmüyor.Herkesin derdi geçiş olmuş oysa geçişe direnmek seyir zevkini arttırıyor.Geçen sene Glock'un Singapore'da Virgin'le direnmesi hangimizin hosuna gitmedi ki?Zaten ilk satırlarımda belirttiğim gibi hangi geçişi arttıracak cidden merak ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir