Alonso da Lastiklerin Heyecan Katacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

EFE haber ajansına konuşan Alonso: “Lastikler, geçen seneki (Bridgestone) kadar uzun süre gitmiyor”

“15-20 tur sonra ömürleri bitiyor.”

“Bu sene yarışların gidişatını değiştireceğini düşünüyorum; farklı stratejiler, daha fazla pitstop”

“Bunun gösteri için iyi olacağını umuyorum ama takımlar ve pilotlar için biraz daha stresli geçecek.”


Yorumlar

  1. yoruma açık tek alonso haberi. bikaç provakatör yüzünden site yönetimi başa çıkamayıp alonso haberleri yoruma kapatmak zorunda kalmış. bunun bir spor olduğunu akıllarından çıkarıp buna sebep olanları kutluyorum.

  2. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Can Bundy kardeşim ile aynı kişi olduğunuza dair şüphelerim var umarım yanılıyorumdur. 🙂

  3. neden eskide kaldı.geçen yıl güzel strajiler yaptı.fazla pit stop yapmak gibi seçenekler yokken.bu sayede kürsüyede çıktı rosberg nitekim.üstelik fazla pit mgp nin işine gelebilir çünkü geçen yıl en hızlı pit stop yapan takım mgp idi

  4. Bu tür insanların amacını biliyoruz zaten böyleleri bizim öfkemiz ile beslenen kişilerdir kışkırtarak kendini avutur benim ricam Alonsocu taraftarlar olarak böyle insanların kışkırtmalarına gelmeyelim. Bırakalım kendi konuşsun kendi dinlesin o zaman susar:)

  5. o günler eskide kaldı…

  6. Bir yarışta iki farklı hamur kullanılması zorunluluğu sırf bstone'ın dayanıklı lastikleri yüzünden olmuştu. Bu kural olmasaydı eminim kimse pit stop yapmazdı, ring otobüs hattı gibi olurdu 😀

  7. FAster Inside avatarı

    O zaman bu sene araçtan çok pit ekibindeki elemanlar üzerine gelişim çalışması yapsın takımlar :))), 2-3 kez pit yapıp 0 hata ve 0 zaman kaybıyla yarışı tamamlayabilmek maharet olacak gibi, pilotun pist üzerinde kazandıgı sn leri pitteki biri anda yok edebilir ve bunun olma olasılığı 2010 a göre %100 artmış durumda, acaba pit stop ekibindende transferler başlarmı :)))

  8. Ready to Kill  avatarı

    Her Alonso haberinin altına nasıl kışkırtırım diye yorum yapıyorsun.Artık gülüp geçiyorum ama sanada asla son sözü söyletmem.Ama sende haklısın.davidson böyle bir yorum yapamazdı.4 senedir bildiğimiz iki lafı var,aracın içinde rahatım,kalbimle yarışıyorum.Başka bir yorum yapamaz zaten.Kapasite.Bu değerlendirmeyi yapabilseydi zaten lastiklere göre sürüşünü değiştirebilen bir pilot olurdu.Olmadı ne yapalım,Narain'de değiştiremiyor.Herkes bir olamazki.

  9. ready to die (spa2000) 14.02.2011 09:52:15
    Bu makaleden benim çıkardığım sonuç: Pirelli istenileni vermiş.

    Çabuk tepki veren ama sürekliliği olmayan lastikler oyunu biraz çetrefilli hale getirebilir. (bol pit veya stratejik farklılıklar. geçen sene herkes otomatikti. kimisi (vettel) tek pit-stop yapmadan yarışı bitirecekti.)

    Maksat bir takımın sezonu süpürememesi ise, karakteri olmayan veya değişkenlik gösteren bir lastik bu işin hal yoludur.

    Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler/19059-basin-pirelli-ilk-yarislara-sert-lastikleri-goturecek.html#ixzz1E2oGtdd1

    copy/paste yapmış.

  10. değişken strateji fazla pit stop seçeneği bu konu ön planda olursa mercedesin ross brawnla 1 adım önde olacağına inanıyorum umarım öyle olur

  11. evet alonso doğru söylemiş.
    bu durum hızlı pilotların işine gelir.lastikleri geçen yılki gibi fazla koruma durumu olmaz.nihayet hızlı pilotları yine hızlı turlar atarken göreceğiz.geçen yılki gibi orta sıradaki bir takımın yarışta yeni latikle fastest lap yapması gibi bir şey olmayacak.
    bu durum hem hızlı aynı zamanda istikrarlı tur atan pilotların işine gelir.yani rosberginde işine gelir

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    eğer gerçekten böyle bir durum var ise en çok Schumi'ye yarayacaktır.

  13. Alonso'ya ilk defa katılıyorum yeni lastikler heyecan getirecek yarışlara.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir