Schumacher: "2011'de Şampiyonluk Zor"

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot, geçen sene spora geri döndü ama pek de beklediği gibi bir sezon geçirememişti.

Mercedes GP, Brawn GP’den takımı devraldıktan sonra ikinci senesine kendisine daha fazla güvenerek giriyor ama yeni araç W02’nin dayanıklılığı ile rekabetçiliği konusunda bazı şüpheler var.

Schumacher: “Biz Mercedes’iz ve hedefimiz nettir. Bu sene hedefimize ulaşmak zor olacak ama sadece kısa vadeli vizyonumuz yok”

Schumacher, Jerez’de testlerin bir gününde en hızlı zamanı elde etmişti ama bu turu süper yumuşak lastiklerle ve hafif yakıt yükü ile yaptığı söylenmişti.

Schumacher: “Yalnız Bahreyn’deki ilk yarış, ne durumda olduğumuzu bize tam olarak gösterecek”

Schumacher’in takım arkadaşı Nico Rosberg de henüz durumdan çok memnun olmadığını ama karamsar da olmadığını söylemişti.


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Schumi bunu soylediyse araç yeterince dayanıklı değil demek oluyor.Dediği gibi olmaz bizi şaşırt mercedes schuminin hevesi kırılmışa benziyor.

  2. gecen sene araç tek turda da iyi değildi.öndekilerden cok gerideydi

  3. Takım olarak belkıde bellı bır yol ızlenıyorda olabılır dıkkatlerı uzerımıze cekmemek ıcın ve dıger rakıplerımızın de mercedesın basa yarısıcak durumda olmadıgını dusunmelerını saglamak acısından da celıskılı ropartajlarda verılıyor da olabılır. bence bahreyn de gorecegız ross un dedıgı gıbı. hıc yokta bahreydekı testlerde azda olsa dıger testlere gore kafamızda bırseylerı oturtmak ıcın fıkır verecektır.

  4. tur başına yarım saniye demek kötü bence.. geçen seneye göre iyi ama.. böyle olursa sezonu 5 veya 6 sırada bitirir.. bende kahrolurum..

  5. gerçekten hevesim kırıldı, umarım geçen sene gibi olmaz

  6. geçen yıl mercedes'in en büyük sıkıntısı, aracın yavaş olması değil, lastikler ile birlikte schumacher'e uymaması idi. bu yıl mercedes aracı en iyisi olmasa bile yine de geçen yıla göre daha hızlı olacak. schumacher'in stiline daha çok uyan bir araç olacak. bridgestone'un kamyon lastikleri yerine pirelli'nin yumuşak lastikleri daha iyi olacak.

    araç sezona geride başlasa bile, aracın ve lastiklerin kendisine uyduğunu gören schumacher, kalitesini gösterip aracı üst seviyeye getirebilir. bu konuda hiç şüphem yok. schumacher'i yarışın dışında varsayanlar büyük yanılgıya düşecekler. gönlümün yarısı felipe'de, yarısı schumi'de. inşallah başarılı bir sezon olacak.

  7. forever_schumi  avatarı
    forever_schumi

    Ross Brawn'ın bi açıklamasını hatırlıyorum. Demiştiki kariyerim boyunca hiç başarısız olmadım , Honda'ya geldiğim seneyi yoksayın o an yapabileceğim bişey yoktu , Eğer bu sezon(2011) da başarısız olursam bırakmayı gözden geçiririm. Cümleyi çok irdelemeyin buna yakın bişeydi. Umarım Brawn kendine yakışanı yapıp başarılı bi araç üretmiştir. Keza Brawn ve Schumi her zaman harika sonuçlar almışlardı ve hala güvenim tam

  8. Ne güzel konuşmuşsun.

  9. fark yarım saniye ve civarında ise bu iyi +1 saniye olursa 2011 i unutmak zorundayız mercedes için. mercedes geçen sene güncellemeleri genellikle fos çıktı ama eğer gerçekten yarım saniye ise bu süper olur gğncellemelerle geçemezsek bile yarım saniyeninde altına ineriz. ben tek birşeye eminim rosbergin schumacherin altında ezileceğine bu konuda çok açığım rosberg schumacherin bir hayli gerisinde kalıcak gibi

  10. MercedesSchumi2011 avatarı
    MercedesSchumi2011

    "Biz Mercedes'iz ve hedefimiz nettir. Bu sene hedefimize ulaşmak zor olacak ama sadece kısa vadeli vizyonumuz yok"Bu açıklamaya göre yorum yapın baslıkla konunun arasında bir baglantı yok cünkü 😉

  11. Bu beyanını görünce moralim bozuldu ve hevesim kırıldı açıkcası. Ancak geçen seneden daha iyi bir araca sahip olacağını düşünüyorum halen. Eğer test verilerini dikkate alıcak olursak en hızlı araçtan 0,5 saniye geride kalacaklar gibi. Bu Schumi için mücadele edilebilir bir ortam yaratacaktır. Geçen sene force indialara bile direnememişti araç. Enazından gelen geçemez 🙂
    Bu yıl lastikleri iyi çalıştıran ve iyi kullanan çok mesafe kat edecektir. Aracın çok hızlı olmasına gerek yok. İstikrarlı turlar attıran takımlar önde gidecekler. Umarım lastik konusunu iyi çalışır Brawn ve ekibi.

  12. Canını sıkmaya değmez. Hani araç kötü olursa, ki ben öyle geçen seneden daha kötü olacağını düşünmüyorum. Tut ki araç kötü olsun; ama bu sene Schumacher'in çok daha iyi olacağını düşünüyorum(Nico Rosberg son röpörtajında söylemişti) ve bize iyi yarışlar izlettirecektir. En kötü senaryo bu olur. Bu kadar zaman ve harcanan emekten sonra belki istediğimiz gibi birşey olmazsa da iyi birşeyler çıkacaktır.

  13. Sen şampiyon olsan da olmasan da F1'de seni tekrar izlemek güzel.Bu yıl sadece Rosberg'e cevap versen yeter.Geçen sezon ''takım arkadaşıma üstünlük sağladım '' diye konuşması beni kızdırmıştı.Senin durumunu bilmiyormuş gibi davranması ve kendini üstün görmesi sinirlerimi bozuyordu.Bu yıl en azından araç senin fiziğine göre ayarlandı bu da sana Rosberg karşısında yetecektir.Tekrar pistlerde görmek harika dostum

  14. cümlem hatalı pardon
    ''ve 2011 şampiyonluğu çok zor diyen schumacher'' olucaktı 🙂

  15. schumacherde bunu dediyse artık morel filan bırakmadılar adamda. ros brawn gibi bi şef en erken geliştirmeye başlıyan kişi aracı ve araç 2011 şampiyonluğunu diyen ise schumacher hemde daha sezon başlamadan ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım. bi andamı süper hızlı olduklara ortaya çıkarıp süprizmi yapıcaklar keza hiç sanmıyorum ama mercedes çok çok erken başlıyıp 2011 aracında galibiyetten uzak bir performans sergiliyecek ise bu işi bırakıp gitsin 2008 hondasını aldıktan hemen sonra şampiyon oldu 2009 bunu yaptıysa bunuda yapması lazım gerçekten moral sıfır schumacher hayranı olarak.

  16. schumacher61 avatarı

    araç isterse diğerlerinden 0.5 sn yavaş olsun , yeter ki schumi'ye uysun siz gerisini ona bırakın.ama görünen o ki; araç yine 1 sn yavaş.bahreyn'de ki güncellemeye fazla umut bağlamayın arkadaşlar.geçen yıl da aynısı olmuştu.bekliyoruz ama ben bir SCHUMACHER taraftarı olarak ümitli değilim.ama , ross brawn ve takımın birşeyler gizlediğini de düşünmüyor değilim.umarım yanılırız da araç bahreyn'de çok hızlı olur…

  17. rosbergin hiç bir sözüne itibar etmiyorum çünkü bu cocuk mekanik nedir bilmiyor sade sürücü dolayısıyla schumi şampiyonluğun zor olacağından bahsediyorsa bu %100 şampiyon olunmayacak anlamına gelmiyor bence sadece rekabet ortamında zor olacağını vurgulamıştır …

  18. yapma be Schumi.Ne heyecan bıraktın bende ne de başka bişi.gecen sezonun ortasında başladınız bu araca hala rekabetci değilsek bırakın bu işi

  19. bu adam inanılmaz.

    Bu ayki sayıda da şayet bu sene olmaz ise 3. sene şampiyonluk için tekrar mücadele edeceğim demişti.

    daha bu sezon başlamadı ama adam (The Schumacher) sonraki sezon için olan motivasyonunu deklare ediyor.

    tek kelime ile bir makine.

  20. Polyannacılık oynamanın bir anlamı yok. Rosberg umutlu olduğunu tam anlamıyla aracın ilk yarışa kadar ortaya çıkmayacağını söylese de schuminin bu açıklaması, testlerin başından bu yana taraftarların dedikleriyle örtüşüyor.

    Tamam araç tam anlamıyla çıkmadı elbette ama kimse çıkarmadı.Yani kimse boş durmuyor. Benim bu yıldan hiç umudum yok. Tek istediğim Mercedesin lastiklerle ilgili sorun yaşamaması. Eğer bu yılda lastiklerle ilgili sorun yaşarlarsa o zaman markasına büyük gölge düşürür…

  21. son dönem başarısız honda dna'sı taşıyan adamlarla şampiyon filan olunmaz. difüzör konusundaki kural açığını en iyi değerlendiren takım olmaları dışında takımda pek ışık yok. Mercedes markasına tabikide yakıştıramam. biran önce teknik ekip daha kaliteli hale getirilmeli.Brawn bunu yapabilecek kapasitede dedik ama hala beklemedeyiz.

  22. olabilirde.bu kadar erken konuşmasaydın be schumi.en azından ilk yarışı görseydik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir