Bahreyn GP Yetkilileri Güvenlik Sözü Verdi

yazar:

kategori:

Politik kargaşa kapsamında bir protestocunun öldürülmesinin ardından Bahreyn’deki gerginlik artmış ve Formula 1 sezonunun ilk yarışı için endişeler gündeme gelmişti.

Ülkeden bazı çevreler, protestocuların F1 yarışını hedef alarak seslerini bütün dünyaya duyurabileceği yönünde uyarılarda bulunmuştu.

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone de konu hakkında endişelerini dile getirmiş ve son bilgileri öğreneceğini söylemişti.

Bahreyn Uluslararası Pisti CEO’su Şeyh Salman bin Isa Al Kalifa: “Bahreyn ulusunun, başka ülkeden gelip burada yaşayanların ve deniz aşırı ziyaretçilerin güvenliği, krallığın her zaman önceliği olmuştur ve Bahreyn Uluslararası Pisti’nde şu andaki odak noktamız, 2011 Gulf Air Formula 1 Bahreyn GP’de başarılı bir etkinlik ortaya koyabilmek üzerinedir.”

“İlgili yetkililerle birlikte durumu yakından takip ediyoruz ve herhangi bir gelişme olursa uygun bir şekilde tepki vereceğiz”

Öte yandan FIA, yarış zamanında güvenliğin sağlanabileceğine inanıyor

FIA sözcüsü: “Ortada kabul etmemiz gereken bazı gerçekler var. Ama Bahreyn Motor Sporları Federasyonu ile birlikte FIA, olayın barışçıl bir şekilde çözüme kavuşacağına inanıyor”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir