Brawn, Mercedes'in Formu Konusunda Rahat

yazar:

kategori:

Michael Schumacher, Jerez testlerinde en hızlı 2. tur zamanını elde etmesine rağmen Mercedes aracının rakiplerinin istikrarlı sürüşlerinin gerisinde olduğu düşünülüyor.

Ancak takımın Bahreyn için büyük bir güncelleme planladığı tahmin ediliyor.

Brawn “Geçen sene sonuna doğru ilk testlerde çok sade bir aracımız olması ve Bahreyn yarışı için önemli güncelleme olması konusunda karar verdik.”

“Pirelli lastikleri ve KERS’in dönüşüyle birlikte aracımızın ilk testlere hazır olmasını garantilemek istedik ve bu kesinlikle doğru karardı.”

“Bahreyn güncellemesi için son özellikler geçtiğimiz günlerde doğrulandı ve bu güncellemelerin getireceği performans karşısında rahatız.”

“Mevcut paketimizde bazı olumsuz taraflar var ve araçtan daha fazla performans geleceğine eminiz. Ancak tabi ki diğer takımların nerede olduklarını ve ne tür güncellemeler planladıklarını bilmiyoruz. Bahreyn’de yarışlar başlayana kadar son görüntüyü asla bilemeyeceğiz.” 

“Şu anda asıl mücadelemiz dayanıklılık konusunda. Şu ana kadar yeni araçla 2310 km ile en fazla yol kat eden 3. takım olsak da dayanıklılık seviyemiz istediğimiz seviyede değil.”

“Bu gerçekten sezon öncesinde normal bir dönem. Bileşenleri kontrol ediyoruz ve her şeyin doğru çalışmasını garantilemeye çalışıyoruz.” dedi.

Brawn, Schumacher’in Jerez’de en hızlı turunu kaydettiği zaman depolarının tam dolu olmadığını ancak sırf hızlı tur atmak için deponun da boş tutulmadığını söyledi.

Brawn “Değerli pist üstü zamanını, yapılacak bir çok şey varken hızlı tur için harcamanın bir manası yok.” 

“Michael’in de dediği gibi düşük yakıtlı sürüş değildi. Biz başımızı eğip kendi programımıza odaklanıyoruz. Sadece, takımların kendisi sezon öncesindeki performanslarını bilirler ve tüm verilere bakarak ilk iki testlerdeki gelişimden memnun olduğumu söyleyebilirim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Burda dayanıklılıkla alakalı ilk madde lastiklerin doğru kullanılması. Yani hızlı bir araç bile yapsanız yarışın sonunu getiremeyecek bir lastikle hiçbirşey elde edemezsiniz. Tıpkı raikonenin son turunda balon yapan lastikleri ve yarış dışı kalmaları gibi.
    Bunun dışında bence henüz arka kanadı tam olarak çalıştıramıyorlar. Bu arka kanadın düzgün çalışması ve ekde edecekleri datalar lastiklerin durumunuda netleştirecek.
    Jerezde Schumi kırmızı bayraklardan dolayı tam olarak yarış turu atamadı. Kendileride tam turda neyle karşılaşacaklarını bilmiyolar. Bunu Valensiyada gerçek bir pistte göreceğiz. Sanırım arık aracın gerçek haline en yakın durumu için bir fikrimiz olacak.

  2. Bana kalırsa mercedes gp olarak dıger takımlardan hız olarak gerıde degılız hatta bana gore one gecmıs durumda oldugumuzu ross da bılıyor fakat dıgerlerı kadar lastıklerle ıstıkrarlı turlarımız yok her ne kadar schumacher sorun yasamamıs olsada rosbergin yasadıgı sorunlardan dolayı dayanıklılık sorunlarımız var dıyor. dayanıklılık sorunlarını gıderemezsek durumumuz kotu olur hızlı ve yarısın sonunu getıremeyen bır arac kotu olur. kimili mclarenmercedes zamanında yasadıklarımız gıbı.

  3. Rahat olur inşallah da bizde yarış ve Shhumiden geçişler izleriz umarım.

  4. schumi güncellemenin ne kadar büyük olacağını bilmiyordur belki 😀

  5. mercedesin de şampiyonaya dahil olmasını isterim. Mclaren, redbull, ferrari, mercedes, renault ve hatta findia'dan oluşan şampiyon kadrosu olduğunu düşünsenize…

  6. aracın güncellemeleriyle dayanıklılıgın ne alakası var yeni motormu takılacak ? dayanıklıgıgı hızla bağdaştırmışlar dayanıklılık az olursa hızdan feragat edilecek bu ne demektir ya … diğer takımların kullanmadıgı bir kersmi kullanılacak kers çalışmassa hız azalır bunun dışında dayanıklılık hız ilişkisi nedir ross baba

  7. ne anlaşılmaz araçmış anlamadım gitti.

  8. Icime su serptin be Ross 🙂

  9. umarım güncellemeler başarılı olur

  10. "Mevcut paketimizde bazı olumsuz taraflar var ve araçtan daha fazla performans geleceğine eminiz. Ancak tabi ki diğer takımların nerede olduklarını ve ne tür güncellemeler planladıklarını bilmiyoruz. Bahreyn'de yarışlar başlayana kadar son görüntüyü asla bilemeyeceğiz."

    "Şu anda asıl mücadelemiz dayanıklılık konusunda. Şu ana kadar yeni araçla 2310 km ile en fazla yol kat eden 3. takım olsak da dayanıklılık seviyemiz istediğimiz seviyede değil."
    Benim bu söyleşiden anladığım şu; Güncellemeler geldikten sonra aracın slt hızı anlamında çok fazla geride olacağımızı sanmıyorum (tek turluk yada kısa süreli) ancak bunu istikrara dönüştürmek için çalışıyoruz. Yani araç dayanıklı değil ve bu şekilde yarışlara girersek bazı şeylerden ödün vermek zorunda kalacağız.
    Bana göre buda hızdan olacaktır. Umarım kafalarındaki aracı yetiştirirler bahreyne.

  11. Geçen sezonun son dönemlerinde aracın daha iyi performans vermesinin ardından Brawn verdiği bir demeçte aracı hala anlıyoruz tarzı bir ifade kullanmıştı ben Mercedes ten umutlu fanlar arasındayım erken başladıkları hazırlıkları da sonuç aşamasında görmeyi umut ediyorum

  12. Söylenenlerin aksine Brawn dan böyle bir açıklama gelmesi çok ilginç. O kadar rahat ki. Sanki herşey kontrolü altında ve çok büyük sürprizleri var. Ama diğer cepheden pilotların açıklamalarına bakarsak birbirleriyle çelişiyorlar. Acaba bizim pilotlarımızın güncellemelerden falan haberi yok mu?

    Her zaman söylediğim gibi gerçekten Brawn'ın dahice buluşları yoksa bu yıl şampiyonluk mümkün değil. Schumi bugün yaptığı açıklamanın dışında "Bahreyn de podyum da olmak zor" demişti. Tıpkı geçen yıl olduğu gibi. Zaten sezon boyunca da olamadı.

    Bana göre mercedesin sezona girişi çok önemli olacak. Çünkü mercedes takım olarak gelişim yönünden diğer takımların (büyük takımlar) çok gerisinde. Bunun en somut örneğini de geçen yıl gördük. Sezonun büyük bölümünü lastikleri anlamakla geçirdiler.

  13. Schumii Kimii avatarı

    Elbette biliyor ama rakiplerinin büyüklüğünü de biliyor schumi. Onların da güncellemelerle geleceğini bildiği için şampiyonluk zor diyor ama imkansız demiyor. Zaten hangi takım ya da pilot şu an için rahatlıkla şampiyon olabilceğini iddia ediyor ki.
    o yüzden şimdilik karamsar olmak için ya da fazla iyimser olmak için çok erken. benim hala umudum var.

  14. büyük bir güncelleme olacağını Schumi'nin bilememesi imkan dahilinde mi?

    cevap: hayır.

    o zaman ?

  15. brawn çok rahat ve bu rahatlığı benide rahatlattı. schumacherin açıklamasından sonra bunun olması güzel demekki takım çok büyük bir güncelleme yapıcak ve bu güncellemenin getireceği performansa güveniyorlar araç iyi gözüküyordu ama schumacher ve rosbergin açıklamaları içimize kurt düşürmüştü hadi mercedes verin şunlara cevabı pistte…

  16. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    büyük bir güncelleme olacak ise,
    o zaman adım adım gidiyorlar
    yani son durak Bahreyn görünüyor
    şöyle bir genelleme yapsam
    ferrari dayanıklılık konusunda şu anda lider şüphesiz
    sonra yanlış bilmiyoersam tabiki Red Bull geliyor
    mclaren ise hala kapalı kutu
    her ne kadar kendilerine has araç çıkartsalarda
    son olarak şunu belirteyim Mercedes bbence iyi yolda
    Barcelona testlerini Schumi'nin dediği gibi sabırsızlıkla bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir