"Kubica, Liuzzi'yi İşaret Ediyor"

yazar:

kategori:

Takım, geçen hafta Jerez’de testlere katılan Nick Heidfeld’den gayet memnun kaldığını belirtmişti ve geçtiğimiz Pazartesi günü resmi açıklamanın yapılması bekleniyordu.

Ama o gün herhangi bir gelişme olmadı ve Kubica’nın, başka bir adayı ön plana çıkardığı söyleniyor.

Polonyalı pilotun ziyaretine ilk gelenlerden birisi, Force India’dan uzaklaştırıldıktan sonra boşta olan arkadaşı Vitantonio Liuzzi idi.

Söylentilere göre İtalyan pilot, Kubica’nın tercihi.

Bununla birlikte Sebastian Vettel, 33 yaşındaki Heidfeld’in ideal bir seçim olacağını düşünüyor.

Vettel: “Jerez’de takımla iyi çalıştı ve F1’de birkaç dürüst insandan birisi.”

Bu arada Mark Webber de Salı günü Kubica’yı ziyaret etti.

Twitter’den yazan Webber “Birçok konu hakkında harika bir sohbet ettik”


Yorumlar

  1. luizzi f1 de yeterince şans bulmuş ve yetenekli olmadığı için bu şanşları değerlendirememiş bir pilot. onda diretmenin anlamı ne? Buemi de öyle mesela kaç sezondur yarışıyor ortada birşey yok.

  2. vaay, kubica kazada bir çok yara almış fakat kafası hala (aklısıra) cinliğe tam gaz çalışıyor demek ki.

    BMW'de pilotaj olarak kubica'dan hiç de aşağı kalmadığı gibi, istikrar konusunda açık ara daha iyi durumda olan heidfeld'in R31 ile ilk ve tek test gününde başardıkları, kubica'nın canını fazlaca sıkmış anlaşılan. biz sadece aralarında rekabet var sanıyorduk, ama sanırım kubica için rekabetten daha çok şey ifade ediyor heidfeld'e karşı düşünceleri.

    takım, bel bağladığı pilotun keyfine tös diyememesi sonucu sezonun başlamasına 1 ay kala ortda dımdızlak kalmış, harcanan onca emek, para ve başarı beklentisinin geleceği muamma haline gelmiş, elindeki araçla sezonu en iyi şekilde nasıl geçiririm diye hesaplar yaparken, beyimiz yattığı yerden takımının sırtına ikinci hançeri saplamak için uğraş veriyor.

    liuzzi ile hedifeld'in pilotajları arasında dağlar kadar fark var. bunu biz taraftarlar bile rahatlıkla anlamışken, hedifeld dururken liuzzi'yi önermeye çalışmanın altında iyi niyet aramak mümkün değil. gerçekten ayıp. art niyetin bu kadarına pes. takım sana değil, sen takıma minnettar olmalısın.

  3. Gizem Aydın avatarı

    bunu düşüncesizce söylediğini umuyorum. liuzzi gelirse renault yu virgin in yanında görebiliriz.

  4. Kafasını çok sert vurmuş sanırım kaza esnasında, ne dediğini bilmiyor bence!!!!

  5. şark kurnazlığı yapma robert heidfeld geçmeliki takım yokluğunu doldursun korkma senin yerini almaz gerekirse seneye takım arkadaşı olursunuz f1'e dönmen dahi mechulken böyle bir açıklama yapman üzücü.

  6. luizzide kim Allah aşkına kubicayı kaza baya etkilemiş sanırım. bu açıklamadan takımı değilde kendini düşündüğü ortada…

  7. Her pilot takımının neler yapacağını bilir.Proğramların güncellemelerin nasıl ne olacağını az çok bilir Eğer Kubica R31 in rekabetçi bir araba olduğunu düşünüyorsa böyle bir açıklama yapmış olabilir Nick in şampiyonada güçlü bir yere sahip olacağını düşünmüş olabilir ve kendinin yüzde yüz avrupa sezonuna yetişeceğini düşünüp Koltuksuz kalacağını düşünmüş olabilir.Petrovun gitmesine imkan yok zaten o kadar sponsor anlaşması var Nick de şampiyona da güçlü bir yerde olursa onuda Renault salmayacaktır Kubica açıkta kalacaktır bunu düşünmüş olabilir

  8. sanırım kubika luizziyi istemesindeki birinci neden kendisini ve kariyerini düşünmesidir. iyileştikten sonra güçlü ve yerini sağlamlaştırmış bir pilota karşı – ki nick bunu yapabilecek kapasitede- mücadele vermesi daha zor olacak. takımdaki yerinin tehlikeye gireceğini düşünmüyorum ama sezon içinde nick istikrarlı sonuçlar alırsa kimse kubi yi aramaz. yani iyileştiğinde takıma bir kurtarıcı olarak değildi değer pilot olarak gelme ihtimali var. F1 de kimsenin gözünün yaşına bakmazlar 'alternatifin varsa sen yoksun'

  9. Benim tercihim herzman Hulkenberg sonra ise Klien ama bu iki isim olmayacak gibi ozaman Nick en ideal seçim Liuzzi de kim ya? Kubi' gridde tuttuğum tek pilot ancak taraftarı olmam düşüncelerine harfiyen katılacagım anlamına gelmıyor

  10. sadece kubica nın istemesiyle alakalı değildir bence heildfeld in istekleri vardır belkide hem luızzi okadarda kötü bir pilot değil. İyi bir araçla pekiala başarılı olabilir. Her halükarda bu sezon bana zevk vermeyecek isterse lotus renault şampiyon olsun kubic olmadan anlamı yok …

  11. Liuzzi,takımı tam manasıyla sıradanlaştırır R31 gibi bir aracı sezon başlamadan harcamak yazık olur,takım yönetimi profosyönelce karar alıp duygusallığı bir kenara bırakmalı.Kubica iyileşmeye sağlığına yüzde yüz kavuşmaya yoğunlaşmalı,onu seviorum ama yaptığı kazannda kendi hatasından olduğunu ve takımı nasıl zor durumda bıraktığını unutmamalı.

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Liuzzi Renaulta Gelirse İlk 6 girmesi Bile Zor Olur.Sürkli Kaza Yapan 2 Pilotları Olur 🙂 .Ama Renault Liuzziyide Getirirse Şaşırmam Sırf Kubica İstedi diye.Bu Kadar Uzattıklarına Göre Renault Liuzzi Heidfeld Arasında Kalmış.Heidfeldi Renaultta Görmek İstiyorum.

  13. @jetman
    Aynı şeyleri düşünüyoruz, bende robertin kendini düşündüğünü, nickin takıma çörekleneceğinden çekindiğini tahmin ediyorum. Birde zamanında bayağı rekabet vardı aralarında. Liuzzi yerine nick tercih edilmeli. Gerçi vitaly ne kadar az zorlayan biri olursa daha hoş benim için.

  14. yarışamazasa zaten her şey bitmiş demektir ama yarışma ihtimalini ve kariyerini göz önüne alarak kendisinden daha kötü bir pilotun yarışmasını isteyecek ve döndüğünde(umarım f1 e döner ) kendisinin yerine yarışan pilotdan daha iyi dereceler alarak koltuğuna geçecek ve takımın yine 1 numaralı pilotu olduğunu ispat etmiş olacak.tabi kubica böyele düşünürmü düşünmezmi orasıda kesin değil

  15. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    jet man 🙂
    şu aşamada derken sonraki aşama demek istedim (düzelteyim dedim)
    yani tam olarak iyileştikten sonra bakalım FİA izin verecekmi yarışmasına
    neyse…

  16. MaYKiL Schumacher ben senin notunu veriyim.
    10 üzerinden
    4,5 dan 5

    şaka şaka sakınalınma ortamı yumuşatıyım istedim

  17. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Salim Kaya benim görüşlerim nasıl ?
    on üzerinden kaç verirsin :p 🙂

  18. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    jet man iyi güzel belirtiyorsunda
    zaten Kubica'nu şu aşamada yarışıp yarışmayacağıda tam bir muamma hatta ve hatta tehlikede.

  19. Liuzzi'yi işaret ettiğine göre Kubica sağlıklı düşünemiyosun belli Nick reno için eniyi seçenek digerleri faso fiso.

  20. Kubica'nın düşüncesini anlıyorum. Şuan Petrov'a karşı açık ara hızlı bir sürücü ve bütün takım onun etrafında toplanmış durumda aynı durum Liuzzi olduğunda da olacak. Fakat takıma Heidfeld gelirse geri döndüğünde takım Petrov yarine Heidfeld'i devam ettirirse(Kubica'yı geri almayada bilir) şimdki gibi herşey etrafında dönmeyecek bence bunun bir çekincesi var.

    Elbette böyle bir kaza yapmasından üzüldüm, fakat bu egoistçe bir düşünce olduğunu görüyorum takıma uğrattığı zarar ortadayken hala kendini düşünmesi fazlasıyla egoistçe…

  21. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Kuabicaa artık susma vaktin geldi
    sen bu takıma yarardan çok zarar vermeye başladın
    bırak bu işleri takım yapsın görevini rahatlıkla
    sen iyileşmene bak Kubica.

  22. Her ikinizede %100 katılıyorum…

  23. birde kubica kendinimi düşünüyor acaba:nick ile takım arkadaşıyken performansı benim performansımla aynıydı şimdi benim yerime geçerse ve r31 ile ilgi çekici sonuçlar alırsa ki alacaktır.bu durumda renault ile birlikteliğim tehlikeye girer.iyisimi ben benden daha kötü bir pilotu seçenek olarak gösteriyimki yerim sağlam kalsın.

  24. Kubica'ya kim soruyorsa artık. Nick'i sevmeyebilir ama en iyi seçenek o.
    Bu arada takımı uğrattığı zararı düşünsün yerine geçicek kişiden çok.

  25. Liuzzi ile Heidfeld kıyas yapılamaz bence. Kimse kusura bakmasın ama acaba Kubica Heidfeld in Renault da üstün bir performans göstererek kalıcı olmasından ve kendisine ciddi bir rakip olmasından mı çekiniyor diye bir şüphe düştü aklıma! Heidfeld çok güçlü bir pilot ve geçmişinde takım arkadaşlarına karşı genellikle galip gelmiş bir pilot. Bu arkadaşları içinde Massa ve Raikkönen gibi isimlerde var. 😉

  26. Paralı pilotları yarıştıran takımları desteklemiyorum artık.

  27. ben liuzzide istikrar göremiyorum.inişli çıkışlı.geneldede inişli
    kesinlikle hiedfeld olmalı aksi halde zaten petrov nedeniyle başını taştan taşa vuracak renault büyük maddi ve manevi kaybe uğrar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir