Williams: "Hafif Araçla Gösteri Yapmadık"

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello’nun en hızlı turu, rakiplerinden rahat bir şekilde daha iyiydi ve yeni Williams aracının takımı eski günlerine döndürüp döndüremeyeceği konuşulmaya başlandı.

Ama diğer taraftan Barrichello’nun, bu dereceyi KERS’in çıkarılması ile hafifleyen araçta süper yumuşak lastiklerle yaptığı konuşuldu ama Sam Michael bunları kabul etmedi.

Auto Motor und Sport’a konuşan Williams Teknik Sorumlusu Sam Michael: “Kesinlikle saçmalık. Bu derece gerçek. Takımımızı tanıyan herkes, düşük ağırlıkla çalışmayacağımızı bilir.”

“O derece, Rubens’in süper yumuşak lastik kullanmasındandı ve elbette depoda biraz az yakıt vardı”

“Ama KERS takılıydı. Sadece jeneratörden motora olan bağlantıyı kesmiştik. Çünkü soğutma ile ilgili bir sorunumuz vardı”

Michael, en yakın isim Michael Schumacher’den yarım saniye daha hızlı olan Barrichello’nun derecesinin, KERS’in çalışması halinde birkaç ondalık daha iyi olabileceğini belirtti.

FW33’ün birden bire öne çıkması ile ilgili olarak Michael: “Nedeni, sadece orta sertlikteki hamurları kullanmış olmamız ve depomuzda nispeten daha fazla yakıt bulunması.”

“Orta sertlikteki hamurları hiç çalıştıramadık ve hâlâ nedenini bilmiyoruz”

Aynı şekilde Mercedes’ten Ross Brawn da, Michael Schumacher’in önceki günkü derecesi için söylenenleri reddetmiş ve böyle gösterilerle zaman kaybedemeyeceklerini belirtmişti.


Yorumlar

  1. Temennimiz hızlı olmalarını herkes ister 2010 Brezilyada Hulkenberg Polü aldığında duygulandım nede olsa efsane bir takım

  2. Williams'a yazık. Cosworth, motorunu geliştiremezse ortalarda sürünmeye devam edecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir